Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jakub81 já myslela rodiče přítelkyně, oni patrně ví kde je ne?
@D- račice píše:
Však píšu, že mladej měl zasáhnout už v počátku nevhodného chování dědy…![]()
ano, ano, přitakávám. Nechává vše plynout a pak je velmi překvapen, že něco
@D- račice píše:
Však píšu, že mladej měl zasáhnout už v počátku nevhodného chování dědy…![]()
Jj, o tom jsem taky psala. A ne jenom s dědou. Už dávno mohl požádat o ruku, dát tomu vztahu nějaký řád.
Tím spíš, že není „mladej“.
@P4ja píše:
Jj, o tom jsem taky psala. A ne jenom s dědou. Už dávno mohl požádat o ruku, dát tomu vztahu nějaký řád.
Ano, nějaký řád, třeba jako „domovní řád“ před vstupem do domu si utřít špinavé boty, večer zamykat dveře, ve společných prostorách nekouřit. ![]()
@dedrichov píše:
no, jenomže tu Jakub tvrdohlavě plánuje až na 5leté výročí. Které je momentálně tedy velmi ohroženo
hlavně od začátku se stará o jeho malé dítě. Chlapa si rodina chrání jako svého milionáře
na druhou stranu počáteční nesympatie, když si po úmrtí ženy přivede domů 22ku pochopitelné jsou. Kdo ví co si kde vyslechla od rodičů bývalé ženy… Dále tu máme znevažování kariéry - pojď dělat ke mně, tamto tvoje placani u vás je o ničem(nadsázka).. Měla bys mít se mnou dítě teď hned
Ale prsten to neee e. Byl tak akorát vhodný max po 2 letech vztahu, protože vedle tebe musela holka honem rychle dospět a ten status by ji leccos ulehčil. I její mamka třeba nerada viděla, že se stará, bude ji 30 a svobodná, co my víme… A nějaký prsteny na výročí to není žádný překvapení, stejně tak asi jako no tak já tam pod stromečkem vidím mámo ještě jeden malý dárek pro tebe, co to asi bude ![]()
@opozice píše:
Ano, nějaký řád, třeba jako „domovní řád“ před vstupem do domu si utřít špinavé boty, večer zamykat dveře, ve společných prostorách nekouřit.
Ještě jsi zapomněl na záchodový prkýnko
![]()
@P4ja píše:
Tak sakra jak, není mladej to je mu snad 70?
![]()
@D- račice píše:
Ještě jsi zapomněl na záchodový prkýnko![]()
![]()
![]()
tak jooo, no, budu je mít dole.
Sice nevím proč, protože záchod-mísa, na to jsem punťa. Z té se může jíst. Na druhou stranu znám socky, které splachují tím, co jim přijde pod ruku, aby ušetřily. Potom se nesmí divit, že mají místo bílé mísy, mísu zažloutlou, špinavou, atd. ![]()
@Jakub81 píše:
Minulý víkend jsem nachytal mého dědu, jak mé přítelkyni kontroluje peněženku a kabelku, když jsme u nich byli na víkend. Když jsem se ho zeptal, co to dělá, tak mi řekl, že se dívá, jestli mě přítelkyně nešidí jako má bývalá ženaPopravdě jsem tak rychle ty věci naházel zpět do kabelky, až mi bylo hamba. Během víkendu padlo mnoho narážek na partnerku, jestli si něco platí sama nebo kolik vydělává
![]()
Dědovi i babičce bude letos 80, děda už je i trochu dementní. Když to řeknu slušně, má bývalá žena byla hodně na peníze a děda s babičkou si to evidentně pamatují.
Několikrát jsem jim slušně domlouval a přítelkyně jsem se zastal (je finančně samostatná), ale nevím jestli to mělo nějaký efekt.
I moje mamka už se do toho vložila, ale taky říkala, že neví, co s nimi.
Dcera mi pak žalovala, že děda se hrabal přítelkyni v cestovní tašce a prý ho viděla, jak děda bere peníze z jejich destiček (dokladovka)- to mi řekla, až po příjezdu domů. Nevím, kolik ji vzal, protože peníze v té dokladovce mívá jako rezervu hotovosti
Popravdě nevím, jak tohle řešit. Dcera přísahá, že dědu viděla a domluvili jsme se, že zatím o tom pomlčíme, než to proberu se svou mamkou.
Nějaké domlouvání asi nepomůže, rozčilovat se můžu jak chci, ale k ničemu to nebude. Jako bonus mi děda řekl, že dědit budu já a vnučka (dcera), ne má přítelkyně, že prý se o to postará.Máme tam jet další víkend a přítelkyně mi dala jasně najevo, že tam jezdit nebude, že není žádná zlodějka, že jen čeká, až ji děda obviní, že tam něco vzala. O kabelce a tašce jsem ji teda neřekl, protože to by byl poslední pomyslný hřebíček. Mno a co teď? Co byste doporučili v této situaci dělat?
Obávám se, že prarodiče ji pořád srovnávají s bývalou ženou, i když jsou obě naprosto rozdílné. Přítelkyně mi řekla, že to přecházela už dost dlouho, ale tohle prý byla už konečná, že se fakt cítila hrozně.
U nás nemůže být doma fakt chvilka klidu![]()
![]()
Prestoze bych vykyv dedy mohla vzhledem k ex pochopit, tentokrat bych tam nejela a stareckum zavolala proc. Podporis tim pritelkyni a to je pro ni neocenitelna podpora, nez ji tam proste jen „nechat“nejezdit. Je to o tom at vas prijmou jako celek. Trochu drasticke, ale par vynechanych navstev jim muze rozsvitit. Tedy alespon babicce, pokud je deda jiz trochu starecky - coz na druhou stranu by pritelkyne mohla taky pobrat. Alespon dosahnout toho, ze kdyz dementni deda rypne, babicka se zastane. To se pak da ustat. Stari lide to kolikrat mysli dobre, jen to kolikrat vsechno tou „dobrotou dobre minenou“ po.erou
O me drahe babicce bych mohla psat romany
a to senilni jeste zdaleka v 82 neni ![]()
@svycarka píše:
Prestoze bych vykyv dedy mohla vzhledem k ex pochopit, tentokrat bych tam nejela a stareckum zavolala proc. Podporis tim pritelkyni a to je pro ni neocenitelna podpora, nez ji tam proste jen „nechat“nejezdit. Je to o tom at vas prijmou jako celek. Trochu drasticke, ale par vynechanych navstev jim muze rozsvitit. Tedy alespon babicce, pokud je deda jiz trochu starecky - coz na druhou stranu by pritelkyne mohla taky pobrat. Alespon dosahnout toho, ze kdyz dementni deda rypne, babicka se zastane. To se pak da ustat. Stari lide to kolikrat mysli dobre, jen to kolikrat vsechno tou „dobrotou dobre minenou“ po.erouO me drahe babicce bych mohla psat romany
a to senilni jeste zdaleka v 82 neni
Evidentne si necetla vse - taze strucne: dedek ji penize sebral, ty ji pak za jeho zady vratila matka pisatele. Dedek nelenil, zavolal do prace dotycne (mel jeji vizitku) a u sefa ji pomluvil, ze je zlodejka a at ji nesverujou penize. Pritelkyne se sebrala a odjela…
![]()
Už se konečně domluvte, případ vyřešte a vyřčete nějaký závěr. Nebo z toho budu jelen, co je do (_!_) střelen. ![]()
@opozice píše:
tak jooo, no, budu je mít dole.Sice nevím proč, protože záchod-mísa, na to jsem punťa. Z té se může jíst. Na druhou stranu znám socky, které splachují tím, co jim přijde pod ruku, aby ušetřily. Potom se nesmí divit, že mají místo bílé mísy, mísu zažloutlou, špinavou, atd.
No ale když se pravidelně čistí, tak usazeniny nejsou
![]()
@D- račice píše:
No ale když se pravidelně čistí, tak usazeniny nejsou![]()
můžeš ho čistit jako chceš, stačí, když do mísy naleješ logr z kafča a je tam kruh. Socky nesplachují, ![]()