Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Necetla jsem diskuzi. Mam uplne na vlas stejneho bratra. No je mu 26 a nevyrostl z toho. Nikdo nevi co s nim (ale on je navic jeste vazne nemocny od osmi let a to ho zatvrdilo uplne)
@Alkata píše:
Dle popisu je sociopat. To neni puberta, ale duševní nemoc. Pokud nikdy nic nebo hlavně nekoho živého neměl rad.
Jj souhlasim. Tito lide sou profesne vetsinou dost uspesni. Nenechaji se zastavit pocity a empatii. Zalezi jestli je syn zly, to by mohlo mit fatalni nasledky. Ja bych se teda tak bala a rozhodnemi to neprijde jako puberta.
Napadá mě Aspergerův syndrom…možná říznutý nějakou poruchou sociálního cítění (ne-li něco horšího…) ![]()
@nostress píše:
Skoro bych řekla, že to vypadá na nějakou poruchu osobnosti, ale chtělo by to odborné vyšetření, a hlavně změnit psychologa.
Souhlasím s Tebou. Vypadá to na poruchu osobnosti.
@Šarlota4 píše:
Jj souhlasim. Tito lide sou profesne vetsinou dost uspesni. Nenechaji se zastavit pocity a empatii. Zalezi jestli je syn zly, to by mohlo mit fatalni nasledky. Ja bych se teda tak bala a rozhodnemi to neprijde jako puberta.
Já bych se ho bála nechat v přítomnosti sestry. Takových, jako popisuje zakladatelka diskuze, jsou plné věznice.
Proboha, nech ho byt. Nedelej z nej blazna. Copak tu jeho situaci nedokazes ani trochu pochopit? Do ceho ho chces nutit? Neni to male dite. Ma proste takovou povahu, co na tom chces zmenit? Ani teda nevim, jak se takove rysy meni. Bud rada, ze nema jine problemy. Minimalne s tou inteligenci na nej muzes byt pysna. Co je to podle tebe nejaka normalnost? Ne kazdy je spolecensky, sportovni typ nebo tak. Bud rada, ze svou energii nedava nedava do niceho spatneho. Myslim, ze na vysoke by si mohl najit kamarady, lidi podobneho smysleni. Proc ho ted do neceho nutit? Je mi ho lito.
Vy jste se snad vsichni zblaznili. Prej plny veznice. Achjo. Proste neni sdilny, nevi, co ti rict, navic kdyz na nem furt hledas chyby. Co po nem chces? Ze nesplnuje nejakou tvou vysnenou predstavu? Delas mu to jenom horsi. Fakt bych se nedivila, kdybys mu tu jeho „divnost“ predhazovala tak dlouho, nez se skutecne zcvokne.
Příspěvek upraven 26.03.17 v 14:05
No nevím. Já bych se ho taky bála. Když se člověk občas dostane k charakteristikám takových lidí, tak je z nich pak manager, politik, diktátor bez citu a nebo taky masový vrah. To jsou nadprůměrně inteligentní lidé bez empatie. Něco je tam špatně.
@Aenne píše:
neínteligentní psychopati sedia vo väzniciach, inteligentní a úspešní v dozorných radách, v kreslách vysokého manažmentu, v parlamente…
Takhle přesně to je. Jsou o tom knihy, dokumenty.
Tak v tom zakladatelku jeste podporujte, at ho fakt dostane na nejaky prasky (od kterych zjevne ocekava, ze z nej udelaji lva salonu, nebo aspon kluka dolizajiciho za svyma blbyma spoluzaka a denne se sverujiciho matce). Vsechno je to jen na zaklade jejiho popisu, ktery je ocividne prehnany.
@kamikaa cetla, prijde mi to strasne zaujate a prehnane, je mi toho kluka vazne lito.
Jo a mimochodem, mluvim jak z pozice introverta, tak z pozice cloveka s pedagogickym vzdelanim a trisemestrovou nadstavbou psychologie skolniho veku a adolescence. Samozrejme to neni patent na rozum, ale zastavila bych se nad tim, ze odbornici taky na tvem synovi nic nenasli.
@salvatrice ze ti to prije prehnane? Proc? Nekdy je nutne resit i takove veci… viz muj syn. Ma maniodepresi. Sel k psychiatrovi a je rad ze se situace nakonec resi.