Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já du na monitor zítra a UZ zítra, byli jsme i minulý týden, tak je hlavičkou dolů a prý v podstatě připravený, ale pořád ještě dost nahoře, takže zatím asi nic, ale já úplně fyzicky cítím, jak je malej den ode dne větší a silnější! Vyskákali mi strie a to se mažu celé těhotenství!!! Už aby to bylo za námi, moc se těším, až se narodí - pomalu nemohu nic dělat a tak se snažím vymýšlet činnosti pro vyvolání porodu, ale akorát mě z nich pálí žáha, natejkaj nohy a malý furt nic ![]()
@Makulka78 ahoj já jdu v pondělí minule už jsme měli 2614 g tak jsem zvědavá co bude teď… mě tedy císař asi čeká
@johankakoz píše:
@Makulka78 ahoj já jdu v pondělí minule už jsme měli 2614 g tak jsem zvědavá co bude teď… mě tedy císař asi čeká
To předem nevíš… Proč by Tě měl čekat císař? Jsou nějaké problémy? Vždyť miminko je malinký a pokud jen není přetočený, tak to ještě nic neznamená, kamarádce se otočilo hlavičkou v podstatě až na sále ![]()
Johanko - tak budu drzet palce. Mame kamarady lekare a maji 2 deti, obe cisar. Byli snad dokonce radeji. Proste prirozeny porod i cisar maji sva rizika.
Takze cisare bych se nedesila, proste to tak je, je fajn, ze je ta moznost. Mne akorat desi, ze se budu 15 hodin snazit prirozene a pak to nakonec cisarem skonci.
Ja mam silnejsi dioptrie, takze mi ted ocni doktorka na kontrole rikala, ze bych nejaky abnormalne dlouhy porod absolvovat nemela. No uvidime.
Klarinetko - natekle nohy mam taky - jsem jako hobit
a sotva se valim, takze ja se tak potloukam po dome, snazim se na kratke prochazky, ale zada me boli jako cert…
Johanko - taky držím palce, ať všechno v pohodě klapne, ale myslím, že v dnešní době je už císař úplně v pohodě, některé kamarádky po něm vypadají lépe, než ty, co rodily přirozeně ![]()
Makulko - jojo, vypadám asi dost podobně
Jen tedy záda mě nebolí vůbec, ale to je daný tím, že jsem s nimi měla v mládí velké problémy, takže jsem byla dlouho na rehabilitacích a sama dnes cvičím a vedu kurzy na gymnastických míčích atd., takže byť jsou křivý, tak jsou silný a nic mě nebolí… takže mě bolí všechno kromě zad ![]()
Tak jak jste na tom, dámy? Já začínám být nervózní, že jestli budu přenášet až do 9.6., tak se asi picnu, protože v podolí mají od 9.6. do 17.6. uzavřené porodní sály!! Dělám všechno proto, aby se malej už narodil, ale jemu se vůbec nechce a to mám břicho jako balon ![]()
No, ja zatim taky nic. Jenom mi lehce tuhne bricho a mam trochu menstruacni bolesti… Tak jeste mame tyden, ja doufam, ze to stihnem, taky se mi nechce nekam jinam.
Ted na kontrole me doktor nevysetroval, jenom monitor, tak nevim.
Ahoj holky v pondeli kontrola a monitor a objednani do specialni poradny kvuli tomu cisarti…myslim si ze do 9.6 porodime protoze jak jste psaly tak se pak maluje… ted jsem tyden lezela nebylo mi vubec dobre a jeste furt to neni ono…drzim pesti at vam to s temi terminy vyjde a treba se tam potkame i kdyz nevim jak se pozname
My máme termín 2.6., ale malej je ještě dost nahoře a taky mě vezmou v podstatě vždycky jen na monitor a pak mi doktorka řekne „přijďte za týden“ a nic. V podstatě mi tak dává najevo, že zatím se nic neděje
Ono zase mít vyvolávaný porod kvůli vymalování sálů mi nepřijde moc prima
Tak snad nám to vyjde a Tobě, Johanko, držíme moc palce!!!
Ahoj holky, také jsem registrovaná v Podolí. Termín máme 6.6. Ale miminko je už skoro měsíc sestouplé v pánvi a na kontrole v úterý mi doktorka říkala, že jsem prostupná na dva prsty. Mívám teď i takové tuhnutí v podbřišku s tlakem na spodek, tak nevím, jestli jsou to poslíčky (u prvního jsem je neměla). Tak doufám, že Podolí stihneme. Doma máme chlapečka 14 a půl měsíce, tak doufám, že s tímto tělocvikem nebudu přenášet.
@Merunka02 ahoj ja si myxslim ze to muzes taky cekat kazdym dnem, drzim palce aby ti to s terminem vyslo…
@Merunka02 Tak to nejspíš stihnete
To my sice máme termín dřív, ale prostupní nejsme vůbec a ani mi nejde břicho dolů - takže se spíš bojim, že podolí nestihneme, pokud se v příštím týdnu něco rapidně nezmění
Každopádně držíme moc palce!!! ![]()
Ahoj Merunko,
tak to vypada nadejne, ne?
Ja mam termin 4.6. Bricho mi tuhne, dole me take tlaci, ale jinak asi nic. Ja tedy doufam, ze to stihnu, nerada bych se hnala nekam jinam.