Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Klarinetka2 píše:
@hypnoza Nějaká kamarádka (a teď už fakt nevím, kterámi před půl rokem říkala, že má kamarádku, co přenášela cca 10 dní a do Podolí ji pak nevzali, ani nikde jinde a odvezli ji rodit do Neratovic - nebylas to náhodou Ty?
Pokud se nestane nic neočekávaného, tak Ti letos Podolí přáno spíš bude
Já se jich ve čtvrtek zeptám, co jako se mnou plánují dělat, když to nestihnu do uzávěrky
Tak, jestli takovych pripadu neni vic, to jsem byla ja
…ale bylo to v r.2008 Nebylo ani jedno volne misto v cele Praze. Tenkrat jsem do Podoli byla registrovana poctive od 12. tydne, navstevovala jsem predporodni kurzy, chodila tam cvicit az do 42.a nakonec to dopadlo tak
Na Neratovice si stezovat vubec nemuzu, poprodni pece je uzasna, personal moc mmily, ale porad tam chybi takove to soukromi pri porodu, navic je to trosku z ruky. Kazdopadne, kdybych tenkrat byla s nekym v Podoli „domluvena“ urcite by nebyl zadny problem a stop stav, sestricka na prijmu se me na to i ptala
… Ale tak to holt funguje
@Merunka02 píše:
Já myslím, že při uzávěrce Podolí tě vezmou do jakékoli jiné pražské porodnice. Oni si myslím to moc řešit nebudou - prostě jeďte jinam, my máme zavřeno. Oni nemůžou odkázat na jinou konkrétní porodnici všechny maminky z Podolí - to by ta jiná porodnice asi byla zavalená.
Jo, dopredu ti to asi nereknou
. Ale, klidne se ve ctvrtek zeptej, jsem zvedava co doporuci. Ale kdyz jsem ja tam tenkrat prisla s tim, ze ASI rodim, tak presne vedeli ktere mimoprazske porodnice momentalne maji volno a ptali se me do ktere bych radsi, pak tam zavolali a rekli jim, ze me tam posilaji. Tim, ze to nebyl uplne rozbehnuty porod, tak me do Podoli nemeli povinnost vzit., kdyz uz byl ten stop stav…
Jinak, co se tyce zalozni varianty, ja osobne premyslim o Motole
, sice to mame pres celou Prahu, ale z toho, co jsem si precetla, asi spis odpovida mym predstavam
My zase uvažujeme rovnou jít za Prahu - třeba Mělník. Ještě to musíme promyslet i kvůli hlídání. Ale myslela jsem, že při uzávěru běžně jiné pražské berou, nevěděla jsem, že to může být problém.
@Merunka02 píše:
My zase uvažujeme rovnou jít za Prahu - třeba Mělník. Ještě to musíme promyslet i kvůli hlídání. Ale myslela jsem, že při uzávěru běžně jiné pražské berou, nevěděla jsem, že to může být problém.
Větší pravděpodobnost je, že Tě někde vezmou, ale spoléhat se na to nedá ![]()
A jak se cítíte mamči? Já mám TP 19.6. a 21.6., ale nejradši už bych to měla za sebou.
Ja ho mam uz pristi tyden a citim se jako balon
sotva se valim. Tak doufam, ze to prijde co nejdriv ![]()
Kdyz pominu to otravne spani na levem/pravem boku, tak je mi docela fajn, ale na miminko uz se tesim hrozne moooc. Ted mi to ale utika hrozne pomalu, protoze moje 5-leta holcicka ma zanet kycelniho kloubu a uz 5 tydnu jsme v podstate doma, ma prisny klidovy rezim, s tim, ze nesmi sama ani na zachod, musi jen lezet/sedet, no nic moc… ![]()
Já ho mám také příští týden
. Třeba se tam potkáme. Kdy chodíš na kontroly? Já jdu zítra.
@johankakoz píše:
@hypnoza řekla bych ze všeho ale možná ti řeknu více v pondělí
Johanko, jak dopadla dnesni poradna?
@hypnoza ahoj no nevim vcera peklo… kdyz to zkratim 3 monitory a jeden ultrazvuk, kdyby ten 3 nedopadl dobre tak jsem tam byvala zustala,,, byla jsem tam od pul 8- pul 3 silene…a zitra v pul 10 monitor a pak ta specialni poradna na cisar
Johanko, nezávidím, strávila jsem tam jednou pět hodin, že byl nějaký frmol a bylo šílený!!! Od té doby jsou zatím kontroly v pohodě: půl hodina monitor a pak ještě poradna - dohromady tam strávím vždy tak hodinu a půl a to se dá…
Tak termín máme v neděli, spát se nedá, jíst se nedá (žáha), chodit se nedá… je to už fakt jen čekání a čekání a jakmile něco víc dělám, tak je mi pak akorát zle a hekám a musím ležet… mám obrovský břicho a mám pocit, že už jej neunesu… ve čtvrtek jdu na kontrolu a nenechám se tak odbýt a zeptám se, jak to vidí, co mám případně dělat a jak to vypadá s přenášením a uzavřenými sály… připadám si totiž fakt zničeně ![]()
@Klarinetka2 drzim moc moc palce aby to dobre dopadlo a mela jsi to rychle za sebou ten konec je desny a to ja si myslim o sobe ze jsem jeste v pohode
@johankakoz Ty dej vědět pak, jak ti dopadla poradna - držím taky palce, ať jste obě v pohodě! Kluk nebo holka?
@johankakoz píše:
@hypnoza ahoj no nevim vcera peklo… kdyz to zkratim 3 monitory a jeden ultrazvuk, kdyby ten 3 nedopadl dobre tak jsem tam byvala zustala,,, byla jsem tam od pul 8- pul 3 silene…a zitra v pul 10 monitor a pak ta specialni poradna na cisar
Tak to me mrzi, neco se jim nezdalo, nebo proste mimi spalo? Pamatuji si, ze tenkrat do me tam furt cpali cokoladu, aby se miminko hybalo, protoze zrovna v tuhle dobu vzdycky spinkalo a radilo vzdy odpoledne ![]()
Drzim moc palce, at je vse v poradku ![]()