Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, nevite nahodou, behem uzaverky v Podoli planuji porody cisarskym rezem normalne, nebo se ta uzaverka tyka i sekci?
@hypnoza řekla bych ze všeho ale možná ti řeknu více v pondělí
@johankakoz píše:
Ano, prosim, budu moc vdecna za dalsi informace. ![]()
Já myslím, že taky všeho - protože potřebuješ operační a porodní sály na vše a ty všechny budou uzavřené ![]()
Záložní varianta zatím žádná, ale pokud mi ve čtvrtek na kontrole zase řeknou, že ještě nic, tak se tam zeptám, co mám případně dělat a jak se mám dyžtak zařídit. Jsem zvědavá, co mi řeknou… ![]()
Ja jsem se o teto uzaverce dozvedela az dneska
Poprve do poradny jdu az 4.6 a myslim si, ze je velka pravdepodobnost, ze budu zase rodit sekci, jeste se uvidi co mi v porodnici reknou. TP mam 28.6., ale pokud vim cisarsky rez se planuje kolem 38. tydne. Vubec mi neni jasne, co kdyz se rozhodne o sekci, poslou me do jine porodnice, nebo to naplanuji mimo tento termin
Ta nejistota je dost neprijemna ![]()
@hypnoza píše:
Ja jsem se o teto uzaverce dozvedela az dneskaPoprve do poradny jdu az 4.6 a myslim si, ze je velka pravdepodobnost, ze budu zase rodit sekci, jeste se uvidi co mi v porodnici reknou. TP mam 28.6., ale pokud vim cisarsky rez se planuje kolem 38. tydne. Vubec mi neni jasne, co kdyz se rozhodne o sekci, poslou me do jine porodnice, nebo to naplanuji mimo tento termin
Ta nejistota je dost neprijemna
Pokud máš termín 28.6., tak i kdybys měla mít sekci v 38.tt, tak to už bude po uzávěrce sálů - myslím, že můžeš být v pohodě
Uzavírka končí 16.6. - určitě to budou plánovat nějak rozumě a držím palce, ať to dobře vyjde…
@Klarinetka2 uffff, snad jo… Sice to uz bude 38+3 minimalne ( coz je probihajici 39.), ale furt budu doufat, ze se to nejak zvladne. Pred 5 lety jsem byla zaregistrovana v Podoli a zrovna kdyz jsem zacala rodit, meli stop stav v cele Praze, tak me po dvou dnech kreci a posilani domu a zpatky do Podoli nakonec poslali do Neratovic
… Asi mi to Podoli neni moc prano
Tak uvidime co bude. Drzim palce i vam ![]()
Já myslím, že plánovaný císař bývá tak týden před termínem, tak by to vycházelo opravdu až po té uzávěrce. Jenom kdyby se rozběhl porod samovolně dřív, tak bys asi musela jinam.
@hypnoza Nějaká kamarádka (a teď už fakt nevím, která
mi před půl rokem říkala, že má kamarádku, co přenášela cca 10 dní a do Podolí ji pak nevzali, ani nikde jinde a odvezli ji rodit do Neratovic - nebylas to náhodou Ty?
Pokud se nestane nic neočekávaného, tak Ti letos Podolí přáno spíš bude
Já se jich ve čtvrtek zeptám, co jako se mnou plánují dělat, když to nestihnu do uzávěrky ![]()
Já myslím, že při uzávěrce Podolí tě vezmou do jakékoli jiné pražské porodnice. Oni si myslím to moc řešit nebudou - prostě jeďte jinam, my máme zavřeno. Oni nemůžou odkázat na jinou konkrétní porodnici všechny maminky z Podolí - to by ta jiná porodnice asi byla zavalená.
@Merunka02 píše:
Já myslím, že při uzávěrce Podolí tě vezmou do jakékoli jiné pražské porodnice. Oni si myslím to moc řešit nebudou - prostě jeďte jinam, my máme zavřeno. Oni nemůžou odkázat na jinou konkrétní porodnici všechny maminky z Podolí - to by ta jiná porodnice asi byla zavalená.
Tak to právě úplně není, pražské porodnice jsou obecně plné a kamarádku vozili tři hodiny v sanitce, protože jim všude řekli, že mají plno - nakonec rodila ve Slaným… jak psala hypnoza: povinností porodnice není Tě přijmout když tam nejsi registrovaná a když mají „stop stav“ - plno, tak máš prostě smůlu ![]()
Tak stop stav chápu, to může být i v porodnici, kde jsem registrovaná. Ale když nemá porodnice stop stav a je tvoje registrující zavřená, můžou rodičku poslat pryč??
@Merunka02 píše:
Tak stop stav chápu, to může být i v porodnici, kde jsem registrovaná. Ale když nemá porodnice stop stav a je tvoje registrující zavřená, můžou rodičku poslat pryč??
Můžou, řeknou, že prostě není volná porodní sestra nebo doktor nebo lůžko, v Praze Tě právě málokdy vezmou v jiné porodnici, většinou se vozí za Prahu…