Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Smarja, tady se uz na zaklade jedne sms, ktera ani nebyla doctena a nevi se jiste, od koho vlastne je, bali kufry a dávají za dvere. ![]()
Pak maj dneska ty vztahy neco vydržet. ![]()
Ano cetla, ale myslim ze to uz vubec neni na baleni kufru. To je na vážný pohovor a kdyz se to nezlepší tak na civilizovaný rozvod.
@veria píše:
Smarja, tady se uz na zaklade jedne sms, ktera ani nebyla doctena a nevi se jiste, od koho vlastne je, bali kufry a dávají za dvere.
Pak maj dneska ty vztahy neco vydržet.
Přesně tak.
Podle popisu zakladatelky by mi taky mnohem víc vadila ta vleklá nespokojenost ve vztahu a prokázaná nevěra by teoreticky mohla být jen poslední kapka.
Osobně vnímám rozvod jako selhání a kufry za dveřmi z možná úplně nevinných důvodů jako hysterickou přemrštěnost.
Jako uděláš cokoli, co se mi nelíbí, a bez jakýhokoli vysvětlování jdeš?
Protože JÁ to mám nastavený takhle?
No potěš koště.
![]()
@Proto02 píše:Ale k věci. Nejhorší podle mého je, když partner o druhém musí a chce úplně všechno vědět, jakýkoliv kontakt s kýmkoli musí být hlášen a sledován - pokud ne tak ti lže a nebo vidíš nekalost v tom, že ti neříká všechno od A do Z. Ono tohle chování trochu toho druhého automaticky zahání do lží a polopravd, protože ví, co by si zase vyslechl. A to je takovým prvním krokem k rozporům. Za mě je třeba svoboda a důvěra. Pokud ti patner bude chtít zahnout, neuhlídáš ho ani kdyby jsi se na hlavu postavila.
naprostej souhlas…jen k tomu dodám, právě proto, že mi můj muž věří, důvěřuje a můžu si jít kam chci a s kym chci bez toho aniž by mě nějak vyslýchal..doma oznamuju a jen se domuvíme, kdo pohlídá děti, pokud on zrovna nemůže, tak právě proto mu nezahnu i když jsem k tomu měla sakra blízko a ještě se v tom, že sem to neudělala a přitom se tak trochu zamilovala plácám ![]()
@sirikit píše:
Přesně tak.
Podle popisu zakladatelky by mi taky mnohem víc vadila ta vleklá nespokojenost ve vztahu a prokázaná nevěra by teoreticky mohla být jen poslední kapka.
Osobně vnímám rozvod jako selhání a kufry za dveřmi z možná úplně nevinných důvodů jako hysterickou přemrštěnost.
Jako uděláš cokoli, co se mi nelíbí, a bez jakýhokoli vysvětlování jdeš?
Protože JÁ to mám nastavený takhle?
No potěš koště.![]()
@Ellusa píše:
Na pohovor musí být dva a mám podle toho, co zakladatelka psala, za to, že on o řešení moc zájem nemá. K tomu jí lže a je ve vztahu dlouhodobě nespokojená. Chápu, že je pohodlné se chytnout jedné věty o balení kufrů, ale máš pro ni radu? Když se k ní chová tak, jak je popsané např. v příspěvku ocitovaném výše? A nemluvím ted jen o té sms, ale o celkovém stavu jejich vztahu.
Naprostý souhlas. Při tom, jak se k zakladatelce partner chová bych řekla, že je užv podstatě jedno, jestli k tomu všemu je ještě nevěrný nebo ne. To samo vypsané chování už je naprosto za hranicí ukončení vztahu, nějaká ženská navíc už to asi výrazně nezmění.
@Ellusa píše:
Pokud to je tak, jak psala, tak pro mne by ta nevěra už byla jen ta pověstná poslední kapka.Zakladatelko, je něco nového?
Taky jsem zvědavá. ![]()
Ahoj, tady zakladatelka. Chci Vam napsat jak to dopadlo. V patek jsem mu vsechno rekla, naprosto v klidu, ze vim, ze se ma sejit s tou kolegyni, ale ze je mi to jedno, stejne se chci rozvest. Ze me jen mrzi ty lzi. Tak nasledovala dlouha debata, jak o me nechce prijit, ze s tou kolegyni nic nema, jen se bal mi to rict, ze jdou obcas na kafe. A ze udela cokoliv, bude se snazit. Nicmene vcera se zas choval jako blazen, byl sprosty a pak mi rekl, ze je mu to stejne jedno, at si jdu kam chci. No neda se to nejak uplne do detailu popsat, „snazeni“ mu vydrzelo asi 5 dni? Ja uz vazne pochybuji o jeho dusevnim zdravi, chova se jak blazen. Ani nevim co delat, ta ženská je asi fakt to posledni, co by mi vadilo. Je to strasny napor na psychiku, zit s nekym takovým.
@Ellusa Ja vubec nevim, jsem vycerpana, apaticka. Kdyz moc premyslim, tak jsem smutna, chce se mi brecet. Nevim, proc na me nemuze byt prijemny, laskavy? Tak by to melo byt, alespon podle me. Nedela mi potize se chovat hezky k nekomu, koho mam rada. Porad se snazim najit chybu u sebe, ale nemuzu na nic prijit. Mozna jsem trochu precitlivela, ale jinak o nicem spatnem nevim, co bych delala.
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka. Chci Vam napsat jak to dopadlo. V patek jsem mu vsechno rekla, naprosto v klidu, ze vim, ze se ma sejit s tou kolegyni, ale ze je mi to jedno, stejne se chci rozvest. Ze me jen mrzi ty lzi. Tak nasledovala dlouha debata, jak o me nechce prijit, ze s tou kolegyni nic nema, jen se bal mi to rict, ze jdou obcas na kafe. A ze udela cokoliv, bude se snazit. Nicmene vcera se zas choval jako blazen, byl sprosty a pak mi rekl, ze je mu to stejne jedno, at si jdu kam chci. No neda se to nejak uplne do detailu popsat, „snazeni“ mu vydrzelo asi 5 dni? Ja uz vazne pochybuji o jeho dusevnim zdravi, chova se jak blazen. Ani nevim co delat, ta ženská je asi fakt to posledni, co by mi vadilo. Je to strasny napor na psychiku, zit s nekym takovým.
tomu nerozumím, jak ať si jdeš kam chceš, když šlo o to, že někam s někým má jít on?
@pohledzdruhestrany
Ale ne, to bylo jeste v navaznosti na ten rozvod, ze zase najednou je mu to jedno. V patek mi tvrdil, jak me miluje a nemuze beze me zit a vcera zas ze je mu to jedno, ze si stejne nerozumíme a nikam to nevede
A ze se ho nesnazim pochopit a nevim co vsechno. ![]()
Zakladatelko, máte spolu děti? A v čem jako se ho nesnažíš pochopit? Osobně
bych mu navrhla manželskou poradnu, nebo návštěvu jiného odborníka. Když by odmítnul, tak bych jednala radikálně.
@nostress Deti mame dve. Tím je to horsi. Ja fakt uz nevim, jestli je blazen on nebo ja.