Podvod na vinted

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
38749
30.5.23 09:08
@Janli píše:
Ono se to nezůžilo, ale vzhledem k tomu, že doprava po ČR je za třicet korun, tak to zboží mizí rychleji než polský a slovenský.
to si nemyslim, vidim, ze je tam zbozi z 90% od Polaku, chodim si tam sledovat sve vyhledavani kazdy den a ne, nemizi cesky inzeraty hned, proste tam nejsou. Priskoci tam treba 50 nabidek ale jen z Polska, jedna ceska denne.
@j.a.n.i1 píše:
@Hoa Mai Ja přemýšlím, jak se muze prodavajici branit nakupu pres tlacitko :think:

nekteri to maji napsane, ze pres tlacitko ne. Ja ve starym nakupu problem nevidim, nakupovala jsem tak roky, fungovalo to, nikdy jsem nemela zadny problem, jak pres MMB, tak tady na Vinted. Kupuju jen u tech dlouhodobych prodejcu. Tak jako to bylo driv, a popravde radsi nakoupim po staru pres nekoho se 100 pozitivnimi hodnocenimi, nez tlacitkem u nekoho s nove vytvorenych profilem. :nevim:

A kdyz nekdo chce jen pres tlacitko, tak bohuzel, i bych treba rada, ale jak jsem psala, ja proste nemam aktivovanou platebni kartu na platby pres internet (po urcite zkusenosti), delat to kvuli Vinted nebudu. Ten inzerat tam pani visi dodnes. :nevim:
Kazdopadne jak jsem psala, nakupuju min, Polaci me v tomhle ohledu fakt nezajimaji. :nevim: :nevim:
@Prdolinka86 píše:
@AvajBr přesne. Samé Polsko, Slovensko. Nevím jestli jsem jelito, ale ani odfiltrovat mi to nejde. (Abych měla jen ČR)

vyfiltrovat to bohuzel nejde. Obcas funguje, kdyz do vyhledavani dopises „cz“, ale ne vzdycky no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
30.5.23 09:33

@AvajBr : tak polskych inzeratu je mozna vic, protoze Polaku je tusim 5× vic nez Cechu? Cista statistika :nevim:
Jinak ja nakupuji pres tlacitko, protoze jsem lina :mrgreen: ale taky nemam spatnou zkusenost, nastesti…at na Vinted, ani na FB skupinach, ale asi u vetsich castech bych byla opatrnejsi, ja jedu vetsinou ve stovkach max tisicovce…a prodavam, jak kupujici chce, nemam problem po staru, nepodvadim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38749
30.5.23 09:42
@beruska9 píše:
@AvajBr : tak polskych inzeratu je mozna vic, protoze Polaku je tusim 5× vic nez Cechu? Cista statistika :nevim:
Jinak ja nakupuji pres tlacitko, protoze jsem lina :mrgreen: ale taky nemam spatnou zkusenost, nastesti…at na Vinted, ani na FB skupinach, ale asi u vetsich castech bych byla opatrnejsi, ja jedu vetsinou ve stovkach max tisicovce…a prodavam, jak kupujici chce, nemam problem po staru, nepodvadim :nevim:

jo to bude asi taky pravda. :palec:
A taky kupuju veci tak do tisicovky max. Ty drazsi vyjimecne a jen u lidi s nejakou historii., :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
30.5.23 10:36

Já nakupuji vždycky přes tlačítko, ale když chce někdo něco odemě bez tlačítka, s platbou předem ráda pošlu. Já bych do toho ale nešla.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.5.23 11:21
@lucynka25 píše:
Já nakupuji vždycky přes tlačítko, ale když chce někdo něco odemě bez tlačítka, s platbou předem ráda pošlu. Já bych do toho ale nešla.. :think:

Takhle přesně to dělám i já… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
30.5.23 11:28

Jak se tím starým způsobem nakupuje, dá se to tam nějak nastavit? Nebo to pouze napíšu do popisu zboží? To co s Vinted provedli je hrůza, nehodlám to podporovat, ale chtěla bych se pár kousků zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
30.5.23 11:47

@Janli ty joo, já ani za malý kousek neplatím míň než 50 za poštovné. Co dělám špatně sakra😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
30.5.23 11:51

@Prdolinka86 Balíkovna má teď za 35 Kč, DPD a Zásilkovna za 50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.5.23 11:57
@Di766 píše:
@Hoa Mai myslíte, že to policie nějak vyřeší?

ano, pokud to nahlasis, budou to resit, pokud se vas sejde vice, tak jako trestny cin, na netu si prover cislo uctu, mozna uz nekde na ni TO podane je. a priste nebud pi.ca a nesnaz se oje..bat zprostredkovatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
30.5.23 11:59
@Quinn7 píše:
Jak se tím starým způsobem nakupuje, dá se to tam nějak nastavit? Nebo to pouze napíšu do popisu zboží? To co s Vinted provedli je hrůza, nehodlám to podporovat, ale chtěla bych se pár kousků zbavit.

co nehodlas podporovat? jejich praci? pronajem serveru, praci itaku? vis kolik provoz takoveho portalu stoji… fakt tyhle socky, jako jsi ty, me vzdy udivuji. vse by chteli zadarmo, nebo jak si myslis, ze takovy portal funguje? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
30.5.23 12:03
@markytka3 píše:
co nehodlas podporovat? jejich praci? pronajem serveru, praci itaku? vis kolik provoz takoveho portalu stoji… fakt tyhle socky, jako jsi ty, me vzdy udivuji. vse by chteli zadarmo, nebo jak si myslis, ze takovy portal funguje? :zed:

chci to prodávat postaru, nehodlám podporovat nesmysly, který vymysleli. Měli to nechat tak, jak to bylo a byl by klid, nevymýšlet složitý blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
30.5.23 12:16
@Quinn7 píše:
chci to prodávat postaru, nehodlám podporovat nesmysly, který vymysleli. Měli to nechat tak, jak to bylo a byl by klid, nevymýšlet složitý blbosti.

Vidíš, mně zase to tlačítko vyhovuje (jako kupující a jako prodávající), protože je to tak pro mě mnohem jednodušší… žádné dohadování, žádné vypisování adresy… :nevim:
Ale jinak to můžeš prodávat postaru - viditelně napsat do popisu zboží, že neprodáváš přes tlačítko, případně i do svého profilu… je pak samozřejmě na kupujících, zda to budou akceptovat… a na tobě, zda to v případě, že ti na to tlačítko přece jen kliknou, pošleš, nebo nepošleš (pak ale obdržíš automaticky negativní hodnocení, že se obchod neuskutečnil)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
30.5.23 12:21
@Semtex píše:
A není to jedno, odkud to zboží přijde? Naopak z Polska jsem toho já osobně nakoupila nejvíce :lol: i navzdory vyššímu poštovnému se vyplatilo, jinak bych to nekupovala, že :lol:

Není, je dražší poštovné. A já nakupuji jen za desetikoruny, takže každá další navíc je znát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
30.5.23 12:45
@Moringa píše:
Do popisu zboží si dá „neprodávám přes tlačítko“, a když to někdo přes tlačítko navzdory tomu koupí, tak to prostě nepošle… :nevim:
Všimla jsem si, že to praktikují hlavně letití prodejci se spoustou hodnocení… ti s minimem hodnocení by s tím asi u kupujících neměli moc šancí…

Tak to bych se postarala o dost vysoky pocet negativnich hodnocení :mrgreen: A on by se zacal zajimat i Vinted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101493
30.5.23 12:49

@AvajBr Tak ja zas chci nakupovat a ne debatovat, takže když se mi neco libi, tak proste kliknu na tlacitko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák