Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Sára 1 píše: Více
Tak zájemci pošli číslo účtu a uvidíš, co bude
![]()
@vokishka píše: Více
Asi už nic neprodam. Vypadá to na podvodníky. Je to pokaždé, když se odhodlán dát inzerat.
Mám tu i hezké nové věci, nepoužité. Třeba dětskou bundu, kalhoty, mikinu, kozačky, které nemohu nosit. Jak to řešíte? Nosím věci na charitu, ale to spíš starší věci.
@Parfem_z_hadovky píše: Více
Ano, jak supi. A už nereagují. Dala jsem dva inzeráty a reagují jen na ten jeden.
To mi přijde zvláštní.
@Sára 1 možná tam mas nejake klíčové slovo, na které ten automat reaguje.
Jestli se ptá „Je tato položka k dispozici?“, tak je to 100 % podvod.
Zrovna teď mi jeden takový píše na inzerát na FB, klasika, zaplatím teď hned. Napsala jsem, že pošlu číslo účtu a už po mně chce tel. číslo a email. Takže mažu
@cestovatelka 1 píše: Více
No, ja jako kupujici chci taky telefonni cislo, neb se s dotycnym chci domluvit.
@j.a.n.i1 Vždyť se domlouváš přes Messenger, proč tedy tel. číslo? U mě by jsi neuspěla, jedinou výjimkou je osobní převzetí a to tedy si vyžádám tel. číslo i kupujícího.
@Finkaa nedomlouvam, nemam ho, naštěstí ti, od kterych jsem neco chtela nebyli paranoidni a v pohodě jsme se domluvili, vetsinou tak, ze jsem jim za to poslané cislo zavolala.
@j.a.n.i1 Tak asi těžko nakupuješ na FB, jak zní původní dotaz a i reakce @cestovatelka 1 Tam se to podvody a dotazy na osobní informace jen hemží, to není paranoia ![]()
@Finkaa píše: Více
No na marketplace se dostanes i bez vlastnictvi FB, akorát pak potrebujes komunikovat jinak nez pres mesenger.
@Sára 1 vinted a na fb bazarové skupiny…ty podvodníci píšou jen po zveřejnění a poznáš je lehce, pusou zaplatím teď hned, ale chtějí platit přes bránu balikovny/zásilkovny…nápis jim jen na účet nebo osobní odběr a podvodníci se většinou ztratí…
@Sára 1 píše: Více
Oni by ti časem napsali, že to chtějí, jen musíš vyplnit něco v odkazu, aby ti mohli poslat peníze atd. Ze začátku vypadají už často jako v pohodě.
Bývá to podvod, když tam píšou, že ti přes balíkovnu apod. pošlou i peníze. Je tam jiná koncovka u webové adresy… A bývá to napsané krkolomnou češtinou. Stává se mi to skoro pravidelně, když dám něco marketplace na facebook.
@vokishka píše: Více
Já obvykle píšu, že bych byla ráda, kdyby to poslali Zásilkovnou, pokud můžou. Jinak že Balíkovnou. Kupující to může podle mne rozhodně navrhnout, ale probíhá to vždy tak, že pošle peníze na tvůj účet a ty pak platíš Zásilkovnu a jdeš na „podatelnu“. To tím asi chtěly přispěvatelky říct, ne? Teda můžeš i na dobírku, ale to snad dělají jen hloupí lidi.