Podvody našeho syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
840
20.7.20 21:06

Já jsem na základce dělala to stejné ;) přepisovala jsem si známky, měla jsem dvě žákovské (na špatné známky a poznámky) atd. Měla jsem i dvojku z chování. Mamka to řešila, ale ne takto ;) šla na to spíš psychologicky, že je to můj život a já si ho kazím a jestli chci žít jako ona a mít státem uznané minimum ( v té době prodavačka a bohužel i samoživitelka), tak mám pokračovat.

No na střední jsem měla už vyznamenání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ziuatanejo
21.7.20 08:07
@Jana206 píše:
Oni tam odebírají i kolové nápoje, nic tam neprojde.

Aha, ale s pasťákem to nemá NIC společného, že. :roll:

• Citovat
  • Upravit
44228
21.7.20 09:25
@Ziuatanejo píše:
Aha, ale s pasťákem to nemá NIC společného, že. :roll:

Mysli si, co chceš. Mnoho odborníků z praxe si myslí, že SVP by mělo mít stejné postavení jako PPP a SPC, včetně legislativy. Protoze se svou činností přibližuje těmto institucím, jen primárně řeší poruchy chování. A je škoda, že je jich tak málo a společnost nemá ani povědomí, co to je. Což jde vidět i tady. Většina z nich nabízí ambulantní formu terapie, ta je stěžejní, internátní pobytová forma jen v menšině a v odůvodněných případech. Současné legislativní zařazení(ke školským zařízením - diagnostický a výchovný ústav, dětský domov a dd se školou) vytváří zbytečné předsudky.

Pokud by se na základě této diskuze jeden jediný člověk rozhodl dohledat si, co to je, tak me příspěvky mají smysl :) A ano, kdyby mé dítě mělo nějaké výchovné problémy nezvladatelne doma a ve škole, klidně bych vyhledala pomoc této instituce.

Lidé mají zakorenenou PPP, ale tam nemají kompetentni odborníky řešit problémy tohoto rázu.

To, že na podobných vyjezdovych akcích odebírají kolové napoje, energetaky a vsechny potenciálně rizikové potraviny, které by mohly narušit chování dítěte, podpořit hyperaktivitu(přemíra sladkostí, barevné limonády s vysokým obsahem cukru), je jen dobře. Mělo by to být standardem nejen na školních výletech(což vetsinou už je), ale i na dětských táborech(někde funguje, někde ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
21.7.20 10:01

Kluk at jde studovat grafiku, na ucnak je ho skoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
21.7.20 10:01

Kluk at jde studovat grafiku, na ucnak je ho skoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
21.7.20 10:16
@Jana206 píše:
Mysli si, co chceš. Mnoho odborníků z praxe si myslí, že SVP by mělo mít stejné postavení jako PPP a SPC, včetně legislativy. Protoze se svou činností přibližuje těmto institucím, jen primárně řeší poruchy chování. A je škoda, že je jich tak málo a společnost nemá ani povědomí, co to je. Což jde vidět i tady. Většina z nich nabízí ambulantní formu terapie, ta je stěžejní, internátní pobytová forma jen v menšině a v odůvodněných případech. Současné legislativní zařazení(ke školským zařízením - diagnostický a výchovný ústav, dětský domov a dd se školou) vytváří zbytečné předsudky.

Pokud by se na základě této diskuze jeden jediný člověk rozhodl dohledat si, co to je, tak me příspěvky mají smysl :) A ano, kdyby mé dítě mělo nějaké výchovné problémy nezvladatelne doma a ve škole, klidně bych vyhledala pomoc této instituce.

Lidé mají zakorenenou PPP, ale tam nemají kompetentni odborníky řešit problémy tohoto rázu.

To, že na podobných vyjezdovych akcích odebírají kolové napoje, energetaky a vsechny potenciálně rizikové potraviny, které by mohly narušit chování dítěte, podpořit hyperaktivitu(přemíra sladkostí, barevné limonády s vysokým obsahem cukru), je jen dobře. Mělo by to být standardem nejen na školních výletech(což vetsinou už je), ale i na dětských táborech(někde funguje, někde ne).

No ale nejdříve by chtělo si zjistit jaké dítě tam patří. To není za prvé pro každé dítě co má nějaký problém a za druhé je to pro děti se závažným problémem v chování. Což není přepisování dvojek na jedničky, tam je něco hodně špatně, ale ne u kluka. Mě stačí to zakladatelky, kdyby chtěl má jedničky. No tak nechce, má dvojky, co je na tom. Vždyť je to super, jemu to stačí a ještě to má bez námahy. Dětství není o tom šrotit se do školy. Já na základce hodil tašku do kouta a ráno jí vzal, taky jsem se neučil, ty dvojky mi stačiliy. A rozhodně to naši neřešili, mít čtyřky, je to jiná. Chápu, že někdo se potřebuje učit doma, ve škole mu to nestačí, ale tomu klukovi to evidentně stačí. Můj kluk měl taky teď v primě pár dvojek, učí se jen když v něčem plave, sám přijde a chce poradit. To je tak dvakrát za pololetí. Jo kdyby se na to doma kouknul častěji, věřím, že má samé jedničky. Ale k čemu? Vždyť dvojka je hezká známka. Holka ta mít dvojky nechce, sama od sebe, tak ta tomu věnuje malinko více úsilí, ale je to proto, že chce sama. Jestli ti rodiče po něm chtějí ať má jedničky s učením a vadí jim dvojky bez učení, tak je chyba u nich, vždyť ten kluk nepropadá proboha. Tak když se někde stala chyba, tak teď to musí nějak napravit, to ale nepůjde tím tahat kluka po poradnách. Ten má chodit do školy, sportovat a chodit ven s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
21.7.20 10:32

Nečetla jsem všechny komentáře, ale do poradny by měli jít rodiče a ne kluk. Sami by se měli naučit, jak k němu přistupovat, protože evidentně svým chováním v něm to jednání podněcují. Není to vina kluka, ale výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
21.7.20 10:42
@ZuzaM píše:
Nečetla jsem všechny komentáře, ale do poradny by měli jít rodiče a ne kluk. Sami by se měli naučit, jak k němu přistupovat, protože evidentně svým chováním v něm to jednání podněcují. Není to vina kluka, ale výchovy.
:potlesk: Mám stejný názor, myslela jsem, že se bude řešit hrůzostrašný prospěch chronickýho propadlika :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.7.20 13:31

@Tomáš916 Ten fakt, že přepisuje známky, je špatně. Někde bude chyba. Z nějakého důvodu má špatné vzorce chování a příště bude přepisovat úřední dokumenty. Kdyby se na SVP rodič s tímto problémem obrátil, minimálně tam poradí. Určitě ho neposlou pryč.

Jinak souhlas s tím, že chtít po dítěti samé jedničky je blbost, život není jen o škole a sprtani. Ale dítě nemá co přepisovat známky. A bůh ví jak to u zakladatelky opravdu je. Máme pouze její pohled. Ale to tady neřešíme. Kluk nemá co cmarat do žákovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.7.20 13:33
@Betty MacDonald píše: :potlesk: Mám stejný názor, myslela jsem, že se bude řešit hrůzostrašný prospěch chronickýho propadlika :jazyk:

Už jsem psala výše, že všechny tyto instituce pracují nejdřív s rodiči. Osobně si myslím, že ten problém bude vycházet z přístupu rodičů a celkového klima v rodině, možná velkých očekávání a přání rodičů nebo někoho z blízké rodiny. Ale to jsou jen spekulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
21.7.20 19:07
@Jana206 píše:
Už jsem psala výše, že všechny tyto instituce pracují nejdřív s rodiči. Osobně si myslím, že ten problém bude vycházet z přístupu rodičů a celkového klima v rodině, možná velkých očekávání a přání rodičů nebo někoho z blízké rodiny. Ale to jsou jen spekulace.

Naprosto souhlasím, myslím si to samé, samozřejmě vycházím jen z toho co zakladatelka napsala. Proto by měli přístup změnit rodiče, ten kluk si ty známky nepřepisuje proto, aby se nenudil. Měli by se mu věnovat, teď o prázdniny neřešit vůbec školu, pomoci mu získat ztracené sebevědomí atd. Vychází mi to i z toho, že chce jít na učňák, on podle mě má už averzi na školu a hlavně nechce nic poslouchat, tak chce jít na učňák, protože tam bude zářit a bez námahy. Proto si prostě myslím, že jakékoliv poradny, psychologové jsou zbytečné, ten kluk chce klid a nechce neustále něco poslouchat. Já se mu nedivím, já bych se možná choval stejně a hnát mě někam do poraden, no to by bylo teprve tóčo. Je potřeba si uvědomit, že tomu klukovi je 14, on na to kouká jinak než ty, pro něj je to otrava a ostuda. Zkusil bych to prostě po dobrém, bez výčitek a ZATÍM bez cizí pomoci. Třeba se srovná, když se změní přístup rodičů. A víš jak, nějaké ráznější kroky můžou podniknout vždycky, kdyby to nefungovalo. Za to kdyby ho teď někam tahali, může ho to zlomit už úplně a může to trvale poškodit jejich vztah. Já bych to asi nedokázal odpustit, možná časem, ale v pubertě určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.7.20 19:38
@Tomáš916 píše:
Naprosto souhlasím, myslím si to samé, samozřejmě vycházím jen z toho co zakladatelka napsala. Proto by měli přístup změnit rodiče, ten kluk si ty známky nepřepisuje proto, aby se nenudil. Měli by se mu věnovat, teď o prázdniny neřešit vůbec školu, pomoci mu získat ztracené sebevědomí atd. Vychází mi to i z toho, že chce jít na učňák, on podle mě má už averzi na školu a hlavně nechce nic poslouchat, tak chce jít na učňák, protože tam bude zářit a bez námahy. Proto si prostě myslím, že jakékoliv poradny, psychologové jsou zbytečné, ten kluk chce klid a nechce neustále něco poslouchat. Já se mu nedivím, já bych se možná choval stejně a hnát mě někam do poraden, no to by bylo teprve tóčo. Je potřeba si uvědomit, že tomu klukovi je 14, on na to kouká jinak než ty, pro něj je to otrava a ostuda. Zkusil bych to prostě po dobrém, bez výčitek a ZATÍM bez cizí pomoci. Třeba se srovná, když se změní přístup rodičů. A víš jak, nějaké ráznější kroky můžou podniknout vždycky, kdyby to nefungovalo. Za to kdyby ho teď někam tahali, může ho to zlomit už úplně a může to trvale poškodit jejich vztah. Já bych to asi nedokázal odpustit, možná časem, ale v pubertě určitě ne.

Taky mám syna 14 let a mám zkušenost, že pohled odborníka mu spíš pomohl a ukázal i jiné cesty, směry, náhledy. Jít se někam poradit není dnes ostuda, je to běžné a i odborníci využívají reflexe a supervize svých kolegů nebo nadřízených. Neřešili jsme nikdy nic vážného, ale fungující školní psycholog je k nezaplacení. Já bych to vyhnit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí