Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chinoo píše:
Dobrý den/ahoj…Je těžké někde začít, ale začnu skoro od začátku, aby to nějak dávalo smysl. Asi bude někdo v šoku, co tady dělá chlap, ale kde jinde se ptát na názor žen že?
.
Takže k věci, jedná se mi o Váš pohled, resp. asi spíš názor místních žen/dívek/maminek.
Brzo mi na dveře budu klepat klepat Kristovo léta, mám v podstatě svoje bydlení, nemám dluhy, mám dobrou práci a myslím si, že nejsem žádný sociální případ (pro odlehčení něco jako madam z TV "mačkáš mi hada Debile..!
). Něco co mám/máme trvá dva roky. První rok začal vztah, nemá cenu psát jak vznikl.
Po roce to nějak sklouzlo do něčeho co je teď už cca rok. Každý den se vídáme, sem tam u sebe spíme, máme si každý den co říct, těšíme se na sebe, máme hodně společných zálib, sportu atd… Ano, zatím to vypadá dobře a nějak asi až moc snadně. Jenže ze vztahu to sklouzlo do něčeho, co bohužel nedokážu slovně uchopit a nebo pojmenovat.
Slečna se „vídá“ s kolegou z práce jinak než se mnou. Resp. spolu spí, možná to bylo z nudy (mojí chybou? Nevím..), ale stalo se to, že je teď těhotná, vzít si to nechce - ani bych to po ní nechtěl a vlastně mě to ani nenapadlo. Aby to nebylo tak „jednoduché“, jak už to bývá… Kolega z práce má rodinu, čerstvou rodinu, a bohužel (asi pro něj) i potomka. Tzn. on svoji rodinu má a jí měl asi jen na zábavu. Už to tak prostě je, stalo se a nejde to vzít zpátky.
Osobně si myslím, že on od rodiny, tepla domova prostě neodejde a nejde stát na dvou místech zároveň. To prostě nejde, odnesou to pak obě, tak i obě děti. Slečna to nějak nehrotí.. Teď přijde na řadu oč v podstatě jde.
Nevím jak to popsat, chovám k ní city, jako k žádné jiné - je to prostě tak (asi se držím pravidla, když miluješ tak se vším všudy a bezpodmínečně). Nechci jí prostě nechat samotnou s dítětem, vše je drahé, nechci aby na vše byla sama, nechci aby to mrně bylo bez „obou“ rodičů (ano vím, tatínek bude vždy jen jeden).
Vidím kolem sebe spoustu maminek co mají podobný problém a nebo jiný, bohužel se stejným výsledkem. Tzn. matka samoživitelka a pak hodně „strýčků“ co se sem tam u maminky „ukážou“ a nemají zájem o rodinu/dítě. Prostě bych rád, chtěl bych, opravdu od srdce bych chtěl se o ně o oba postarat. Slečna/budoucí matka si to připouští jako možnost, ale vše je ve hvězdách.
Jsem schopen sebereflexe, vím co se děje, jsem si plně vědom situace, ale prostě to tak cítím. Pokaždé, u testů u všeho se tvrdí, že první, to první rozhodnutí je správné. Mě prostě napadlo jako první toto co jsem napsal nahoře.
Vím, že poslední slovo má slečna/budoucí matka, na nic netlačím. Jen má tato možnost podle mě šanci tak 60-70% - jen můj odhad. Sama mi řekla, že za žádnou cenu o mě nechce přijít, ale co se stalo se stalo a vzít to zpátky nejde.
Poznal jsem normální množství holek, ale tady cítím vrchol všeho co jsem chtěl i přes to všechno. Maximálně si rozumíme, takřka ve všem.
Nečekám nějaké schválení, vypadá to, že jsem stejně rozhodnutý. Jen mě zajímá pohled Vás všech žen. Bohužel nemám ve svém okolí někoho, komu bych se s tím chtěl svěřit. Pro ostatní smrtelníky v mém okolí by to byla asi silná káva a proto pro mě anonymní volba internetu
.
Jen do mě a nešetřit prosím - nejsem zvyklý na žádné šetření
.
S pozdravem
xxx
*ps
za případné chyby se omlouvám, hlava mi to sem sypala velmi rychle. A díky za čas přečtení.
Jste spolu sotva dva roky, ani spolu nebydlíte. Váš vztah by měl být plný lásky a zamilovanosti. Měli by jste řešit, co spolu podniknete, kam se podíváte, měli by jste si plánovat společnou budoucnost, a SVOJE dítě/děti. Zatím co ona si užívala hned od začátku vašeho „vztahu“se ženatým chlapem, a jako bonus s ním otěhotněla. Super skóre.
Ale i to by se možná nějak dalo pochopit, pokud by ona toho litovala, trápilo ji to, co způsobila, omluvila se ti, a vážila by si tě. Zatím co ty tady píšeš, jak je všechno drahé, a jak ji nechceš nechat jako samoživitelku s /cizím/ dítětem, a dnem i nocí přemýšlíš, jak je zabezpečíš, a jak se o ně postaráš, ona si tě nechává jako poslední možnost, jako východisko z nouze. A tam je největší problém. Ona tě nemiluje, ani si tě neváží. Je jenom otázka času, kdy ti zahne znova, a je docela možné, že po návratu z rodičáku se znova sčuchne s tím ženáčem, a co když ti přinese domů další kukačku?
A co když to dopadne tak, že ty se budeš starat o jejich dítě, a oni si budou vy*ukávat?
To, co k ní cítíš není láska, to je jenom emoční závislost, a tvůj spasitelský syndrom.
Udělala bych tlustou čáru za tím ponižujícím „vztahem“. Najdi si ženu/dívku, která tě bude opravdu milovat, vážit si tě, a TY budeš u ní na prvním místě. Máš na víc.
@Denisa56 Já to tak už i začínám cítit, tak nějak zneužívanej. Možná to je dobře, aspoň mi to dojde.
@Russet Nepřipadám si nějak „hodný“, jen prostě až moc trpělivý. Proto jsem psal, nebo resp. svěřil jsem se do této diskuze. Jsem na to ve své hlavě sám a jak jsem psal, nechci to někomu ve svém okolí říkat.
@Heuvka Vím že není moje. Vím že jsem svým způsobem „vzácný“ druh, ale občas si říkám, že je vše přebráno a tak asi „přetrpím“ i toto? Třeba mě k tomu žene pocit, že nějak cítím, že nikde nic nebude, tak raději skousnu vše?
@XYZ1234 To mě taky bohužel napadlo, možná bohudík? Mrně bych si zamiloval a pak by proti mě bylo použito jako „braň“..
@Regina Hero To by byl hardcore
![]()
@zoidberg Občas si říkám, že raději budu živit sám sebe a tím to hasne
.
@Regina Hero Klíče nemá, není co měnit
. A ano, připadám si sem tam jako vůl. Bohužel mi přijde, že většina (né všechny/všichni) prostě šukají někde jinde než né doma. Bohužel jsem toho svědkem i ve svém okolí.
@Pavelkowa Kéž bych si to jen vymyslel a náramně se tím bavil. Celkem bych to uvítal jako možnost.
@Russet Začínám nějak tajně doufat, že je někde něco přímo pro mě
.
@terien Bohužel to nějak ve skrytu duše taky tak začínám poslední měsíce vidět a tento poslední je rána - možná dobře pro mě. Znamení, že bych měl raději fakt odtáhnout?
@jipo tak nějak jsem ztratil „naději“, že je někdo „normální“.
@Eemii Začínám to už taky tak vidět. Na mě docela sedí písnička: „Na náhradní díly.“ Něco se stane, běží se za mnou, je klid a nejsem třeba.
@Heivka Byl jsem podobného názoru celý život, ale poslední roky se mi pohled na vztahy prostě bortí.
@sisk nevím kde se ve mě bere „zodpovědnost“ za něco, kde bych jí vůbec neměl mít.
@Motýlice Jako úlet bych to bohužel neviděl.
@ksafnika Nemyslím si, že jsem nějak extra hodnej. Sám sebe bych definoval možná opačně
. Jen chci být pro druhou stranu oporou. Tady se asi o to nestojí.
@BlaZenkaB Ano chození se vším všudy.
@Kalbe Rozvod určitě nehrozí. Prostě jsem drženej jako záloha „kdyby něco“.
@terinka4444 To mě taky od toho aspoň krapet odrazuje.
@yasmine5 Když jsem se jí na to ptal, tak není reakce ani tak a ani tak.
@truelly Necítím se jako ten typ, co by měl vyhledávat seznamku
.
@niki V Může to vypadat tak, že je pěkné, že se o ně chci postarat, ale většina by mě nazvala debilem.
@PandaVanda Díky za hodnotý komentář. Zatím asi nejlíp napsáno.
@i-gabi Chtěl jsem znát názor žen a jestli dostanu naloženo? Čekal jsem to a snad jsem v to i doufal, aby mě to aspoň krapet probralo. Sledování z povzdálí, hmm.. na to jsem taky myslel, ale jak něco někdo udělá jednou, udělá to většinou znovu. A jak bylo napsáno, jsem očividně nepoučitelný druh.
@K K Děkujiza super komentář. Já to už nějak takhle ve skrytu duše vidím, ale není tam ten pořádný zlom. Větev je nalomená, ale potřebuji nějakou (očividně větší) ránu za krk. Momentálně bych asi delší dobu nikoho nechtěl, chtěl bych mít aspoň chvíli klid, věnovat se sobě. Pokud by to tak nebylo, dostala by se ke mě slečna „alá“ převozník a to nechci.
@blobfish Asi by to tak dopadlo…
@k. K Výjmečnej? Prostě mám v sobě pocit, nějaké jedinečnosti. Můžu se z ní za každou cenu bavit o všem, bejt hodně sarkastickej, sem tam sprostej atd..atd… Toto jsem zatím nikde neměl, plus x dalších věcí.
@PandaVanda Ještě dodám.. Ano, takový restart bych bral, ale mám novou práci (dobrou, snad nejlepší co jsem měl) a nemůžu vyrazit na rok, půl pryč.. I když bych hooodně rád.
@BEcherovka Osobně se už prostě obávám, že ta loď už má tolik děr, že se tak jako tak potopí.
@Fantagirro Tak právě proto jsem to napsal aspoň sem. Mám chuť z toho nějak vybruslit, to je podle mě hlavní.
@robínek Toho bych se taky hodně bál.
@Aragua Tak takhle dopadnout nechci. Možná proto se ve mě něco hnulo a nějak jsem to začal řešit, už jen tím, že jsem to aspoň napsal sem.
@morgana1 jen klidně piš
.
@nostress Děkuji za povzbudivý komentář.
Skorem si říkám dnes celý den, že asi můžu bejt rád, že to není moje.
@chinoo Jediná rada..začni si vážit sám sebe a jdi si svou cestou..někomu píšeš, že každý chrápe s každým..to je možný, ale všechno je to o lidech a řídit si život, že někdo to tak má je šílenství..měla jsem manželství 20let a vím, že ani jeden jsme si nezahly..vztah může fungovat, když je mezi těma dvěma rovnováha..váží si jeden druhého a především jeden druhého miluje..kdo miluje nedělá podrazy a kopance ![]()
@nostress píše:
Jste spolu sotva dva roky, ani spolu nebydlíte. Váš vztah by měl být plný lásky a zamilovanosti. Měli by jste řešit, co spolu podniknete, kam se podíváte, měli by jste si plánovat společnou budoucnost, a SVOJE dítě/děti. Zatím co ona si užívala hned od začátku vašeho „vztahu“se ženatým chlapem, a jako bonus s ním otěhotněla. Super skóre.
Ale i to by se možná nějak dalo pochopit, pokud by ona toho litovala, trápilo ji to, co způsobila, omluvila se ti, a vážila by si tě. Zatím co ty tady píšeš, jak je všechno drahé, a jak ji nechceš nechat jako samoživitelku s /cizím/ dítětem, a dnem i nocí přemýšlíš, jak je zabezpečíš, a jak se o ně postaráš, ona si tě nechává jako poslední možnost, jako východisko z nouze. A tam je největší problém. Ona tě nemiluje, ani si tě neváží. Je jenom otázka času, kdy ti zahne znova, a je docela možné, že po návratu z rodičáku se znova sčuchne s tím ženáčem, a co když ti přinese domů další kukačku?
A co když to dopadne tak, že ty se budeš starat o jejich dítě, a oni si budou vy*ukávat?
To, co k ní cítíš není láska, to je jenom emoční závislost, a tvůj spasitelský syndrom.
Udělala bych tlustou čáru za tím ponižujícím „vztahem“. Najdi si ženu/dívku, která tě bude opravdu milovat, vážit si tě, a TY budeš u ní na prvním místě. Máš na víc.
Souhlasím do písmenka. V uvedene situaci ta slečna navíc s nikým ještě ani nebydlela, to pro mě taky není dostatečně„odzkouseny“ vztah. Vlastně jen asi rok nezávazného chození a pak hned nevěra. Nebo to možná podle te slečny ani nevěra nebyla, třeba vztah se zakladatelem za vztah ani nepovazovala, brala to hodně volne, možná ona ani žádný závazný vztah nechce, chce si žít po svém. Pak ale zodpovědnost za sebe musí převzít sama. Je možné, že ji to dojde, až si pořádně nabije ústa, pak svůj život přehodnoti a bude z ni nakonec dobrá partnerka a máma, ale musí nejdřív sama si srovnat priority. Nějaké vnucovani pomoci zvnejsku ji spíš uskodi než pomůže, protože bude pořád spoléhat na to, že za ni někdo vyřeší prusery, coz neni motivace pro to ty prusery nedělat.
@Denisa76 začít si vážit sám sebe, to zde asi zásadní problém. Věc, kterou bych se měl naučit. Měl bych tu být teď hlavně pro sebe a ne jen a neustále pro toho druhého. ![]()
@robínek myslím si, že ono ji to asi nedojde. Nebo resp.pusu si začíná natloukat už teď, jen to nevi.
@chinoo přesně tak..je to někdy vellmi těžké poslat někoho do pryč..změnit zaměstnání kde je nám sice blbě, ale zvykli jsme si..nechat si nechat všechno líbit, protože je nám někoho líto atd..to je prostě špatně. Včera jsem měla 53letou klientku na terapii, která takový život žila až do včerejšího dne..zůstala sama bez přátel..partnera a jedinýho čeho litovala bylo, že vždy myslela jenom na ty druhé a sebe nechala až na posledním místě. Takže seber sebe a svojí hrdost a koukej s tím životem pohnout jiným směrem at nedopadneš jako ona, protože takhle žít je peklo na zemi ![]()
@Denisa76 svým způsobem je to peklo. Přijde mi, že už se mi asi krapet rozsvici. Nechci dopadnout tak, že se otočím za 20let jen se zhrozim.
@chinoo myslím si, že jsi pochopil co jsem ti tím chtěla říct a věřím, že to zvládneš. Nejsi jediný..skoro denně se setkávám s někým kdo mě brečí jak si podělal život tím, že nežil ten svůj, ale toho druhého. Nauč se především žít sám se sebou..nauč se mít rád, protože když se nemáš rád nemůže ti do života přijít přeci láska. Držím pěsti a kdyby něco písni a můžeme se na to společně podívat ![]()
@chinoo Pohled žen, no dobrá. Ona toho muže miluje, když nechce jít na potrat, čeká naivně, že až uvidí plod jejich lásky, nějak se rozhoupe. Kdyby to tak nebylo šupe na potrat.Ty jsi záloha, co kdyby to nevyšlo. A co se jí honí hlavou? No lepší než drátem do oka, nechám si tohohle vola a až bude příležitost najdu si někoho jiného. Promin za upřímnost. ![]()
Fajn, že Ti to docvaklo.
Přeju hodne zdaru. A pouzitelnych zenskych je dost, toho se neboj.
Na seznamce jsou i zcela normální a pohodoví muži a ženy. Sama znám několik párů, co se takto seznámily a vydrželo jim to.
Ty si sám pro sebe ujasni, co ve svem živote chceš a jakou partnerku proto potřebuješ. Pak bude hledání snazší.
@boball není třeba se omlouvat, chtěl jsem takové reakce. Ale je to asi opravdu tak jak píšeš.
@Fantagirro děkuji
@truelly vím co chci, jsem akční, mám rád přírodu, mám pejska, jsem technicky zručný, mám rád sport. Jsem jak introvert, tak extrovert. Za ty roky jsem krapet nároky snížil. Chci něco podobného jako jsem já (zájmy), nechci někoho kdo kyne doma u TV. Plus xx dalších věcí
.
Kdybys to takhle napsal plus to, že chceš děti a rodinu, tak se nebudeš stačit divit nabídkám. A kdo ví, možná ti někdo napíše SZ po přečtení této diskuze. Vypadá to totiž dobře. ![]()
@truelly možnost to je, ale momentálně mě seznamka asi nechává chladným.
@chinoo Evidentně jsi „vzácný kus“, protože většina chlapů kolem mě (včetně mého teď už ex)nechtějí mít ani své vlastní děti, natož se ujmout cizích, navíc od podvádějící přítelkyně
Ale musím říct, že číst to, že nějaký takový chlap ještě existuje, je pro mě po mých zkušenostech jako balzám na duši. Věř mi, že najdeš mnohem lepší ![]()