Pohlednice online ČP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
9.5.22 20:49

@pomme No, ja kdysi cetla, ze to snad tisknou nekde v praze a pak to rozesilaji. Ale co je na tom pravdy dnes nevim… Je fakt, ze mas jistotu to dat ucitelkam. Kdyby se povedlo dat aspon dva nebo tri, ze by mu to davaly postupne, ale m, slim, ze budou rady, kdyz si vzpomenou na ten jeden.
Napadlo me, a nevim, zda by to vydrzel, dat mu napr. Pet obalek, oznacit cisly, a postupne by si je oteviral. 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
9.5.22 20:52

@pomme Jinak kazdy den jeden pohled je nerealne. A to myslim, i kdybys to posilala jako klasicky pohled nebo ten online. :think: To pisu na zaklade svych zkusenosti s postou 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
9.5.22 20:53

@Capricorn61 ony to píšou přímo v instrukcí, že je možné jim dát očíslované pohledy do obálky a ony je pak dětem postupně dávají. Přímo jemu by to nemělo smysl. Jinak na stránkách ČP je, že to tisknou v Praze, ale na tom podle mě v dnešní době nezáleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
9.5.22 21:04

@pomme Podle me jo. Ja jsem z druhe konce republiky od Prahy. A urcite tady muze nastat komplikace jak v doprave. Tzn - kdyz to vytisknou v Praze, tak to driv doruci bliz. Kdezto nez auto vubec dojede na druhou stranu republiky, nez to roztridi, muze byt odpoledne a muze se to o den dva zdrzet s dorucenim. Ale je to ciste jen moje domnenka. :think: (mozna deb.ilni, ale takova ja jsem :mrgreen: )

Jestli primo ucitelky toto napsaly, asi bych se vykaslala na tu postu a dala to ucitelkam. A z hecu na zacatku pobytu zkusila poslat pohlednici, at ma fotku. :mrgreen: Ale prekvspuje me, ze se ucitelky timto rozhodly „zatezovat“. Je to super, mi se takove napady libi, trepala bych se na to a s radosti vymyslela. Dokonce bych do obalky davala i sladkosti a vymyslela neco, co by si poskladal za tech par dni (nejako hracku, vetu, indicii k prekvapeni doma ci tajenku). To ja mam rada takove :mrgreen: Jakoze to rada vymyslim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
9.5.22 21:08
@pomme píše:
Tam co jede chodí pošta taky každý den, ale nějak se mi nepozdává ta nejistota, zda mu pohled dorazí nebo ne. Ráda bych, aby mu každý den jeden došel.

Pokud jedou jenom na týden, opravdu jsem to řešila očíslovanými pohledy, co jsem dala učitelce. Každý den jim je tam rozdávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
9.5.22 21:10

@Capricorn61 já mám jak Pražačka zkušenost, že mi kolikrát dřív dorazí pošta odněkud os slovenských hranic, než z druhého konce Prahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61110
9.5.22 21:14
@pomme píše:
Děkuji všem za zkušenosti. Koukám, že je to různé, jako vždy u čp. Takže asi nebudu riskovat. Chci synovi poslat pohled na školku v přírodě a chtěla jsem něco tématicky, aby se mu to líbilo. Ale teď to vidím spíš tak, že nebudu riskovat, nakoupím pohledy a dám je učitelkám před odjezdem. :pankac:

Posílala jsem na tábor, hned nějak ze začátku tábora a v pohodě, vždycky to stihli.
A jak jako nakoupis pohledy a dáš je ucitelkam? Myslela jsem, že ty chceš posílat na skolku v přírodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
9.5.22 21:28

Já běžně posílám on-line pohlednice na tábor nebo ŠVP. Vždy bez problémů, rychlé doručení. Ale zarazilo mě, že se pohlednice tiskne v Praze. Určitě ještě minulý rok v létě jsem četla, že vytisknou na nejblížší poště místu doručení a doručení fakt bylo rychlé. Teď už se na to spoléhat asi úplně nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.5.22 22:59
@ugluk píše:
No, je to pošta, takže i když dá uspokojivý údaj, tak dodá v neuspokojivém rozmezí :lol: Dobrá zpráva je, že to funguje a pohledy tak chodí, do těch 5 dnů maximálně.

Tomu říkáš dobrá zpráva, jo? To mohou rovnou použít poštovní holuby, ti by to dorucili dřív a pouze za zob. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.5.22 23:03
@j.a.n.i1 píše:
@Ahep Jasne a budu ten obrazek pres WhatsApp posilat me skoro stolete babicce na tlacitkovy telefon, nebo treba detem na tabor :zed: ty zamrzlá…

100letou babičku nemáš, ty kecko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
9.5.22 23:04
@Ahep píše:
100letou babičku nemáš, ty kecko
😂 😂 😂 Kdyz nejsou argumenty, slovickarime. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.5.22 23:06
@Lama Lama píše: :roll: A ty jsi zamrzlé kdy, že jsi nikd, neslyšela třeba o debadesatilete prababicce, která whatsapp nemá?
Jinak I tobe přeji krásný slunečný den. :kytka:

O devadesatilete není nic v úvodním příspěvku, to si to zas honem berete zbuhdarma do huby; spíš by se ani ta 90leta nechovala tak primitivne jak mladý baby, které neznám nic než českou postu :P
Jojo, doba chytrých mobilu ale vypatlanych lidi :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.5.22 23:07
@a12 píše:
Nám jednou nepřišel :( ale napsala jsem jim a hned odepsali a poslali voucher na novej pohled plus ještě navíc.. Takže se dala zadarmo poslat znovu

Jak úžasné a dokonale :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.5.22 23:11
@Capricorn61 píše:
Ja jsem zamrzla no… Dodnes pisu dopisy, posilam pohlednice a dokonce v dobe covidove i darecky postou. Ja vim, ze jsem zamrzla, ale babickam bez internetu papir udela radost.

A navic - kdyz posles pohlednici, je to perfektni. Hodne je vidam i u mlade generace vystavene na lednicce, zaramovane nebo proste vzdycky jsou na ocich.

Vubec na tom nevidim nic spatneho. A uprimne - kdyby mi matka z dovolene poslala jednu pohlednici s fotkou a textem, byla bych mnohem radsi, nez kdyz mam na vocapu od ni 1oo fotek, z toho 3o kousku je jidlo, dalsich 3o je pokoj a hotel, kde je, a dalsich 4o je ruzne z mist v podobe - sutr, louka, dum, voda atd… Vic by me potesila pohlednice s jednim selfickem z dovolene. :nevim:

A to je nějaký problém to vykomunikovat přes " to vocap"? Asi jo, když neumíš napsat ani správně název téhle dnes už proflakle aplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
9.5.22 23:18
@Ahep píše:
A to je nějaký problém to vykomunikovat přes " to vocap"? Asi jo, když neumíš napsat ani správně název téhle dnes už proflakle aplikace

Nemas argumenty, tudiz se chytas nesmyslu. Ja to pisu zjednodusene takhle a ver mi, ze lidi mi rozumi, co tim myslim. Je to diskuze, zde se spisovne a formalne psat nemusi.

A ano, je to problem vykomunikovat pres vocap. Protoze vocap mi jaksi nevytiskne fotku. A navic veskere fotky z vocapu mi zasiraji pamet v telefonu. Proste pokud ty jsi odpurce pohlednici, tak si Whatsappuj a nepis zde primitivni prispevky. Jsi pro smich. 🙂

@Ahep píše:
Jojo, doba chytrých mobilu ale vypatlanych lidi :P

Jinak tato veta Te opravdu vystihuje. 🙂 :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová