Pojďte volit
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Pro mě jsou už na dost podobný úrovni. Oni současní komunisti už taky nejsou tím, čím byli před 30 roky.
Jako promiň, ale strana, která se zcela veřejně hlásí ke komunistům minulého režimu je ve vyspělé demokratické společnosti naprosto nevolitelná, a taky se dostane do parlamentu, z toho je vidět, jak na tom naše společnost je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delala jsem si inventuru hlasování a na předních pozicích byl i Okamura
takže to raději nikomu nedoporucuju.
Ale ve standardní kalkulacce mi vyšli PirSTAN, ANO a Přísaha snad? Už si to nepamatuji. Populisty jsem vyskrtla a hodím to koalici, akorát si vykrizkuju kandidátku dle mého. Dřív jsem bezhlavě volila pravici, ale poslední dobou zjišťuji, že jsem vlastně stredo-levicove zamerena, ač to je samozřejmě dost překonaná optika. Tuhle vlnu pro mě splňují jen Piráti se Starosty, bo ČSSD je pro mě nevolitelna z důvodu paktu s ANO a KSČM fakt fandím, aby letos těch 5 % nedali
jo a ještě vlastně Zelení, ale letos fakt nebudu volit nikoho, kdo nemá šanci se tam dostat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše:
No a Mladý pirát není pirát? Oni mají piráti vůbec nápady za všechny prachy. Mladí komunisté jako vysiti.
Vždyť jste tu vysvětlovala, že volební programy nikdy nečtete. Takže moc nechápu, jak víte, jak která strana (obecně všechny strany) má jaké programy. Pokud si pamatuji, tak už před delší dobou jste tu vykřikovala, že se čtením volebních programů nezatěžujete (u všech stran). Hlasování ve sněmovně nesledujete, takže kde berete info o politice? A nemyslím piráty, ale obecně. Kde lidé vašeho typu získávají informace? Z řetězových mailů?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
Já na tohle téma ani nezavádím řeč, nemá to cenu, každý má svoji pravdu, která je přece ta nejlepší, opravdu mi to je tak srdečně jedno, kdo si koho volí a jestli jde k volbám…Máme přece tu demokracii, musíme to ustát, že máme rozdílné názory, že…
No, já ti nevím, přijde mi, že si prvním a druhým odstavcem malinko protiřečíš
pokud ty rozdílné názory musíme ustát, tak bysme taky neměli mít problém o nich mluvit, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro zachování pohodových vztahů se s rodinou a přáteli do debat o politice nepouštím. Hodně se to osvědčilo. A nejhorší je to v práci. Nikdy bych neřekla, že se hodnotí podřízení dle toho, koho volí…
Příspěvek upraven 18.09.21 v 08:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Hodně voličů k volbám vůbec nechce jít, tak prosím oslovte své sousedy a promluvte o volbách. Vaši známí nejspíš budou mít podobné názory, jako vy, a tak by se snad ještě mohly poměry změnit ve prospěch demokratických stan.Ja jasné, že volič se světonázory a morálkou odpovídající strategii SPD by piráty nevolil ani kdyby se strana jmenovala „Jednorožec“ a Bartoš měl přehazovačku.
u nás se o politice vubec nemluví (ani rodina, ani kamarádi) a málokdo chodí, aji já chodím spíš vyjimečně a rozhodně mě nějaka tetka od sousedů nepřesvědčí, že mám jít. Tema politika fakt není dobré pro komunikaci, natož nezavaznou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, já ti nevím, přijde mi, že si prvním a druhým odstavcem malinko protiřečíšpokud ty rozdílné názory musíme ustát, tak bysme taky neměli mít problém o nich mluvit, ne?
V praxi je to většinou na hádku. Zvlášť s lidmi bez všeobecného rozhledu a s nižším vzděláním(někdy nižší inteligence, ale to není podmínkou, i když to často do sebe zapadá), kteří vidí jen svoji situaci a svoji pravdu. Mně to za to nestojí, aby na mě k vůli tomu někdo "štěkal.
V rodině máme člověka, který obhajuje komunisty a vzpomíná na krásné dětství a mládí(vyučen, sám nic moc nedokázal a nevybudoval).
S částí rodiny s všeobecným rozhledem a vyšším vzděláním, na odpovědných pracovních pozicích, jsme se snažili přijít, proč má takové názory a nedá se s ním diskutovat. Bez něj samozřejmě. Diskuzí jsme dospěli k závěru, že měl prostě štěstí. Jeho a jeho rodinu nepotkaly žádné hrůzy. Nikdo mu nic nazabavil, protože nikdy nic neměl a vždy stál někdo nad ním, kdo držel pomyslnou ochrannou ruku, třeba v práci. Kdyby on nebo jeho předci byli v jiné situaci tenkrát, třeba by se mu rozsvítilo.
Určitě je dobré apelovat nějak na lidi, ať jdou k volbám, ale spíš všeobecně, aby věděli, zjednodušeně, že hlas každého, kdo nejde volit, si dělí ty nejsilnější strany. Ale nebudu přece okolí přesvědčovat o svém politickém názoru
Volby jsou tajné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nasi dobří kamarádi, sousedé, volí SPD. Mimochodem včera jsem v jednom podcastu poslouchala, jak se dělají volební průzkumy a jak vlastně vypadá klasicky volič té které strany, a SPD fakt hodně tezi z toho, že se staví proti očkování.
Se sousedy se bavíme. I o politice. Aspoň si zanotujeme, že ten Babiš je ale vul
ale tam končíme, v jiných tématech si nerozumíme, ale jsme schopni si přiznat, že svět vidíme jinak. A nezabit se. S jinýma to tak ale nemam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak z těch kalkulaček je velmi zajímavá ta, která porovná moje názory s reálným hlasováním ve sněmovně v minulém období. A vyjde procentní shoda. Takže nejde o žádné reklamní plácání, ale o reálnou činnost ve sněmovně. Mně např. na posledním místě (tedy absolutní neshoda) vyšel pan Foldyna. Njn. To je tedy pro ty, kteří hlasování ve sněmovně nesledují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
Tak snad mi ten odkaz nesmažou jako reklamu.https://www.seznamzpravy.cz/…ntuji-174055
Děkuji za odkaz, o téhle jsem nevěděla, ale utvrdila mě, koho mám kroužkovat, shoda u STAN 80-86% ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
No, já ti nevím, přijde mi, že si prvním a druhým odstavcem malinko protiřečíšpokud ty rozdílné názory musíme ustát, tak bysme taky neměli mít problém o nich mluvit, ne?
Mluvit, ale tak maximálně dvouma větama, pak převádím řeč jinam… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.seznamzpravy.cz/…ntuji-174055
ano to je ona, podle mne nejlepší, co se dá udělat, protože opravdu vím, jak ti lidé pracují a co dělají, a ne nějaké povídání od PR agentur a Márů Prchalů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Magical-eyes píše:
Pro zachování pochodových vztahů se s rodinou a přáteli do debat o politice nepouštím. Hodně se to osvědčilo. A nejhorší je to v práci. Nikdy bych neřekla, že se hodnotí podřízení dle toho, koho volí…
A voliči které strany mají nejlepší odměny?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@šklíbakočka Ne že je nečtu, ale že se podle nich neridim. Což je dost rozdíl, který možná chápe hloupá důchodkyně, ale ne mladá chytrá, víš? Nikde jsem nepsala, že situaci nesleduju. Jen neskáču na špek volebním slibům. Těch už bylo. Nechápu to přesvědčení, že co důchodce, to babka v silonové zastere, která rozesílá řetězové maily a hoaxy a volí Babiše. Zrovna tento pohled nesvědčí o přílišné inteligenci. Situaci sleduju, sleduju činy a chování a výsledky a taky nápady a docela si pamatuju. Očividně se na rozdíl od tebe umím srovnat s tím, že má někdo jiný pohled. Nechápu, proč tě můj názor na Piráty ( který není ojedinělý), tolik rozčiluje.
A doporučuji opravdu sledovat jiné věci než předvolební sliby a bláboly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
@Pudloslava Chci jít volit, letos budu zřejmě kroužkovat, protože je to čiré zoufalství, není koho volit, takže vyberu nejmenší zlo
Ale musím se vyjádřit k volebním kalkulačkám, kde mi vyšlo Moravské zemské hnutí, o kterém jsem neměla nejmenší ponětí a opravdu mě výsledek pobavil