Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chtěla bych se poradit, zda pojistit dítě ano či ne? pořád to zvažuju, jestli je to dobrý nápad, jestli vůbec něco od pojišťovny se dostane, když má dítě nějaký úraz(nedej bože teda, aby nějaký mělo), máte někdo zkušenosti? děkuji za odpovědi
@monicák My máme děti pojištěny proti trvalým následkům úrazu, běžné úraové pojištění je podle mého zbytečné. Když si dítě zlomí ruku, žádný finanční problém to není. Pokud zůstane nedej Bože invalidní, pak ano.
Já bych raději ty peníze dala na svoje připojištění-když budu muset zůstat s nemocným dítětem doma. Tohle může dost ohrozit rodinný rozpočet.
Taky jsme prcka pojistili, ma urazove plus trvale nasledky, asi za 80kc mesicne…clovek nikdy nevi…
My jsme si raději vylepšili vlastní pojistku než pojišťovat dítě. Např. máme pojistku na pobyt v nemocnici apod. Raději bych dítěti spořila než platila pojištění..
Tak náš syn pojištěný je (člověk nikdy neví a zase to není tak obrovská částka, kdyby se náhodou něco stalo)
Ty částky jsou minimální, máme děti pojištěné na trvalé následky, a klasickou úrazovku na 400 za den, je to přifařené k našim pojistkám a navíc to celé stojí necelých 150 měsíčně.
Když si dcera zlomila ruku, dostala za to téměř 25000,jela s babičkou rehabilitovat do slané vody k moři ![]()
Pojistku dítěte mám a pomohlo při pobytu v nemocnici. Zaplatila jsem dost peněz, že jsem tam s ním byla a z pojistky se ta částka pokryla
Dcera ma jen ty trvale nasledky k nasi pojistce, to nestoji zas tolik penez. Pojistit bezne urazy mi prijde celkem zbytecne, jako dostat par tisic za zlomenou ruku asi dobry, ale nikoliv zivotne dulezity a ty pojistky jsou vyrazne drazsi. Naopak dat mesicne „par korun“ za to, ze mi dite nedejboze zustane na invalidnim voziku mi prijde uzitecne, protoze minimalne bude potreba poupravit byt, aby v nem mohlo byt, a minimalne zpocatku bude na strane rodicu znacny financni vypadek.
Já bych pojistku nastavila leda tak, aby případně kryla náklady spojené s trvalými následky. Nějaké odškodné za zlomenou ruku mi přijde zbytečné.
@AliTad píše:
@monicák My máme děti pojištěny proti trvalým následkům úrazu, běžné úraové pojištění je podle mého zbytečné. Když si dítě zlomí ruku, žádný finanční problém to není. Pokud zůstane nedej Bože invalidní, pak ano.
Přesně tak. Pojistka má řešit mega průser, který se dotkne rodiny i finančně…
Já znám případ, kdy dítě zemřelo a skoro celá pojistka padla na řešení početí dalšího potomka (rodiče už byli starší). Znám i situace, kdy se máma zhroutila, nemohla fungovat a peníze z pojistky pomohly, že nepřišli o byt a tak. Takže z tohohle pohledu asi i životní smysl má. Ale je hrůza na to jen myslet.
Ja deti obe pojistene mam a i to doporucuji, samozrejme je pak na kazdem, jestli chce pojistit jen trvale nasledky nebo i leceni po uraze, pobyt v nemocnici, invaliditu a nebo jde i OCR, tedy denni odskodne v pripade vystaveni OCR na pojistene dite.
Jinak cena za dite pripojistene na pojistce rodice vychazi zhruba 150,– zalezi samozrejme, co vse to ma zahrnovat a na jake castky se pojistuje.
Zrovna jsem dneska hlasila na pojistovnu uraz dcery, vcera se porezala, clovek nikdy nevi.
Mame pojistku na trvale nasledky, invaliditu a asi i urazy, krapet drazsi, ale kdyby se neco stalo, tak at to mame posichrovany. Jo a jeste tam mame i to denni oskodneni pobytu v nemocnici.
U mladší bylo pojištění samozřejmost, kdo zná její povahu, je mu jasný, že budem jednou v balíku
A starší se veze s ní, i když je povahy mírnější, ale to jen abychom neměli zmatek v tom, co kdo má a co kdo nemá.