Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Prelesta píše: Více
Moc děkuji za informaci, to jsem nevěděla. Byla jsem v tom, že když do vztahu vstupuje dítě, tak rozchod automaticky musí projít soudem. V tom případě vypadá, že v mém okolí se nikomu domluvit nepodařilo ![]()
@Anonymní píše: Více
Nemusí. V blízkém okolí mám zkušenost, že se normálně na všem domluvili a k soudu nešli.
Ženy proboha… nemůžeme už přestat? Už mi to fakt příjde moc, jedna do druhe furt rypat, urázet se. Nechcete si najít jinou diskuzi? Vždyť je jich tu plno a taky plno na zásnuby a svatby a nekdo za osobni zkusenost a nazor bude urcite rad. Ja za diskuzi byla do urcite doby taky rada a nektere komentare mi pomohly, ale ted uz je to tady uplne o nicem a zbytecne vyhrocene
No, je to celkem nepřekvapivé.
Když se lidé rozcházejí, tak proto mají většinou závažný důvod a pak je domluva kolikrát těžká. Ale jsou i tací, co se rozejdou v pohodě a domluvit se dokáží.
Smazala jsem, protoze mi to prislo nevhodne
Ja jsem se se všemi ex rozešla kulturně bez ohledu na to kdo koho opustil. Podle mne to je o charakteru a vyspělosti obou. Pokud jsou to vyzrálí a slušní lidé tak se prostě domluví… pokud to jsou nevyzrálí lidé nebo bezcharakterní lidé tak si dělají zle a soudí se
ale trěba jsem měla prostě jen štěstí
Příspěvek upraven 12.03.26 v 20:54
@Pauznuto píše: Více
U nás závazky přišly jaksi bez rituálu
Ale děkuju, jsem ráda, že nejsem v tom vnímání sama. V mém okolí to až na pár výjimek jsou spíše případy, podobné mému. Ale zas i většina mě bubliny je mladší, tak možná to bude i tím.
A jak dlouho jste spolu? U nás to už bylo 18 let… to je síla no jak je to dlouho
A s každým s kým ses rozešla máš dítě? Protože přece jen s tím dítětem je to o něčem jiném. A můžeš se chtít dohodnout sebevíc, ale když druhá strana začne dělat problémy, např. přestane platit výživné, nic jiného než to dát k soudu Ti nezbyde (tedy pokud nechceš být bez alimentů). A kolikrát se soudí i jinak rozumní lidé právě třeba kvůli těm penězům.
@Anonymní píše: VíceJá jsem tam psala o soudu v kontextu dítěte. Protože když žádné dítě není, a tím pádem rodiče nemusí aktivně komunikovat i po rozchodu, tak za mě se rozejít kulturně není až tak náročné
@Anonymní píše: VíceU nás zatím jenom 7
To jsem ráda, že jsem ti trochu pomohla. Myslím, že on tvůj noční hysterický záchvat už dávno vytěsnil a nějaká svatba se v jeho myšlenkách neobjevuje, však je času dost. Jestli je ten tvůj jako můj, tak bych to udělala následovně: „Georgi, chceš si mě vzít? Chceš, to je super, já tebe taky. Mohli bychom svatbu udělat v září, tam nic o víkendu nemáme, viď. Teď máš pár minut čas, tady máš číslo, zavolej na konzulát a domluv si termín kvůli svatbě.“
Pohlídáš mu termíny na konzulátě a zařídíš svatbu. S takovými neřešiteli to jinak nejde. ![]()
Jeee to by bylo nadělení
. No měli jsme s manželem roční pauzu kdy se to už fakt nedalo… a vše jsme zvládli kulturně. Hádky byli samozřejmě a i emoce… ale co se týče provozu a financí nebo rozestěhování tak vše v pohodě a i jsme si pomáhali. Prcek i zvířectvo jsme si střídali dle toho co jak šlo a bylo to asi tak nějak bez boje… ale byl to jen rok nebylo to na pořád no
pak opadli emoce a zase jsme se po tom roce sestěhovali. Ta pauza nám moc pomohla. Nikdo 3. v tom nebyl si myslím spíš ponorka a potřeba si jeden od druhého odpočinout abychom se nezničili.
Příspěvek upraven 12.03.26 v 21:32