Pokažené zásnuby?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2426
12.3.26 20:45
@TRG píše: Více

No jo, ale já nemám 9. třídu! :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 20:46
@Prelesta píše: Více

Moc děkuji za informaci, to jsem nevěděla. Byla jsem v tom, že když do vztahu vstupuje dítě, tak rozchod automaticky musí projít soudem. V tom případě vypadá, že v mém okolí se nikomu domluvit nepodařilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:47
@Magical-eyes píše: Více

Co napsala?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:48
@Anonymní píše: Více

Nemusí. V blízkém okolí mám zkušenost, že se normálně na všem domluvili a k soudu nešli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:49

Ženy proboha… nemůžeme už přestat? Už mi to fakt příjde moc, jedna do druhe furt rypat, urázet se. Nechcete si najít jinou diskuzi? Vždyť je jich tu plno a taky plno na zásnuby a svatby a nekdo za osobni zkusenost a nazor bude urcite rad. Ja za diskuzi byla do urcite doby taky rada a nektere komentare mi pomohly, ale ted uz je to tady uplne o nicem a zbytecne vyhrocene

• Citovat
  • Upravit
2426
12.3.26 20:50

No, je to celkem nepřekvapivé. :mrgreen: Když se lidé rozcházejí, tak proto mají většinou závažný důvod a pak je domluva kolikrát těžká. Ale jsou i tací, co se rozejdou v pohodě a domluvit se dokáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 20:50

Smazala jsem, protoze mi to prislo nevhodne

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:52

Ja jsem se se všemi ex rozešla kulturně bez ohledu na to kdo koho opustil. Podle mne to je o charakteru a vyspělosti obou. Pokud jsou to vyzrálí a slušní lidé tak se prostě domluví… pokud to jsou nevyzrálí lidé nebo bezcharakterní lidé tak si dělají zle a soudí se :nevim: ale trěba jsem měla prostě jen štěstí

Příspěvek upraven 12.03.26 v 20:54

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:53
@Pauznuto píše: Více

U nás závazky přišly jaksi bez rituálu :mrgreen: Ale děkuju, jsem ráda, že nejsem v tom vnímání sama. V mém okolí to až na pár výjimek jsou spíše případy, podobné mému. Ale zas i většina mě bubliny je mladší, tak možná to bude i tím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 20:55

A jak dlouho jste spolu? U nás to už bylo 18 let… to je síla no jak je to dlouho

• Citovat
  • Upravit
2426
12.3.26 21:01

A s každým s kým ses rozešla máš dítě? Protože přece jen s tím dítětem je to o něčem jiném. A můžeš se chtít dohodnout sebevíc, ale když druhá strana začne dělat problémy, např. přestane platit výživné, nic jiného než to dát k soudu Ti nezbyde (tedy pokud nechceš být bez alimentů). A kolikrát se soudí i jinak rozumní lidé právě třeba kvůli těm penězům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 21:02
Já jsem tam psala o soudu v kontextu dítěte. Protože když žádné dítě není, a tím pádem rodiče nemusí aktivně komunikovat i po rozchodu, tak za mě se rozejít kulturně není až tak náročné :mrgreen: Když dotyční musí řešit střídavou péči, předávání/vyzvedávání, domluvu ohledně školy, kroužků, dovolených, prázdnin, nových partnerů apod, tak to až tak jednoduše nevypadá. Ale pokud se Ti podařilo krásně domluvit i s dětmi, tak máš můj obdiv, vůbec to není samozřejmost!
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.26 21:05
U nás zatím jenom 7 :mrgreen: Ty jo, 18… Zřejmě máš svatou trpělivost!
  • Citovat
  • Upravit
2108
12.3.26 21:14

To jsem ráda, že jsem ti trochu pomohla. Myslím, že on tvůj noční hysterický záchvat už dávno vytěsnil a nějaká svatba se v jeho myšlenkách neobjevuje, však je času dost. Jestli je ten tvůj jako můj, tak bych to udělala následovně: „Georgi, chceš si mě vzít? Chceš, to je super, já tebe taky. Mohli bychom svatbu udělat v září, tam nic o víkendu nemáme, viď. Teď máš pár minut čas, tady máš číslo, zavolej na konzulát a domluv si termín kvůli svatbě.“
Pohlídáš mu termíny na konzulátě a zařídíš svatbu. S takovými neřešiteli to jinak nejde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.26 21:27

Jeee to by bylo nadělení :mrgreen:. No měli jsme s manželem roční pauzu kdy se to už fakt nedalo… a vše jsme zvládli kulturně. Hádky byli samozřejmě a i emoce… ale co se týče provozu a financí nebo rozestěhování tak vše v pohodě a i jsme si pomáhali. Prcek i zvířectvo jsme si střídali dle toho co jak šlo a bylo to asi tak nějak bez boje… ale byl to jen rok nebylo to na pořád no :nevim: pak opadli emoce a zase jsme se po tom roce sestěhovali. Ta pauza nám moc pomohla. Nikdo 3. v tom nebyl si myslím spíš ponorka a potřeba si jeden od druhého odpočinout abychom se nezničili.

Příspěvek upraven 12.03.26 v 21:32

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí