Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@SibyllaTrelawney kdyby to melo hnisat tak to bude nejdriv cervenat kolem, na dotek to bude teplejsi, bude to bolet. Ale jestli netekla krev a ma to jenom pod kuzi, tak je pravdepodobnost miziva, ten bordel se chyta do otevrene rany.
@renap píše:
Na pohotovost samozřejmě ne, myslim normálně k její dr.
tak úraz se stal dnes, takže v pondělí má jít k dětské doktorce proč?
@SibyllaTrelawney já bych s tím asi raději jela, právě kvůli těm bakteriím z psí tlamy, a když to nekrvácelo je to horší, krev by nečistotu vyplavila
@Pantalaimon jo,přesně, proto se kousance nesmí sešívat, musí se to nechat volně, aby ten hnis mohl vytékat a zatáhne se to samo.
@SibyllaTrelawney kdyyby to začalo otékat, hnisat, nebo okolo by se objevilo zarudnutí, atk určitě k dr.
S kousnutí od jakéhokoliv zvířete bych na pohotovost šla. A to jsem jinak člověk, který to volí až v krajní situaci.
@stinga jo,já si neuvědomila, že je pátek. Tohle bych asi jela zítra ukázat někam na chir. ambulanci
@SibyllaTrelawney mě pokousal náš pes, když mi bylo 10 let poté, co ho srazilo auto, byl v šoku a já ho nesla domů. Pokousal mě mnohem víc a na pohotovosti mi to stejně jen prohlédli, jestli nemám potrhané šlachy (bylo na rukách), vydezinfikovali a zavázali. Jak jsem to měla s tetanovkou, vůbec netuším, ale jsem si 100 procentně jistá, že minimálně několik let předtím jsem na žádném očko nebyla. Nikdo to neřešil, očkovák jsem neměla.
Edit: našla jsem svůj očkovák a tetanovku jsem dostala až 3 roky poté.
Příspěvek upraven 09.10.20 v 21:14
@SibyllaTrelawney chudáček, počkala bych k obvodní… Rána vypadá „dobře“. ![]()
@Kriss Tina jenomže to je právě průser kousnutí, že ta rána se jakoby zatáhne a ten bordel zůstane uvnitř a navenek to vypadá jakože nic. Netvrdím, že to je zrovna tenhle případ, ale může být průser.
Tak to je teď tak 50:50…
A co počkat do rána, jestli to bude zarudlé a nateklé nebo dobré? To by se eventuální zánět už projevil?
@Pantalaimon no a co na te pohotovosti udělají? Kouknou na to, striknou dezinfekci a zalepi to. Kdyby se ji do toho neco dostalo, tak to do rana pozná.
Já v létě byla na chirurgické ambulaci s taťkou, když ho pokousal náš pes, když měl epileptický záchvat. Dr. vydesinfikoval, napatlal nějakou myslím atb. mastí a ještě mi dal mastičku na doma. A říkal, že vždy s kousnutím od psa na chirurgii, že to často hnisá. My tam byli asi dva dny po kousnutí a už to hnisalo..
Tentanovka je ok, pokud má klasické očkování hexou…
@SibyllaTrelawney psalas, ze muz dela v nemocnici, nemuze se bokem s nekym domluvit, aby ji na tu kdyztak kouknul? Ja bych se ted vic nez infekce bala, ze si z pohotovosti pritahnu neco horsiho ![]()
@renap manžel na chirurgii pracuje, ukazoval jim ty fotky, stejně se ale ptám tady na zkušenosti… přeci jen víc hlav víc ví ( a má třeba osobní zkušenost)
@Kriss Tina tak doktor ránu posoudí fakt líp než z fotky a může dát eventuálně ATB. Já bych se jim nebránila, ačkoliv jinak je, myslím nezneužívame ![]()