Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
úkolem úředníků není za kohokoliv vyplňovat jakékoliv papíry, neříkám drobný dotaz, ale i tak, kdyby se ptal každej, musely by se tam ty ženské (chlapa jsem tam ještě nepotkala) zbláznit .. jak už tu zaznělo, od toho jsou poradci. Navíc pokyny bývají většinou dost jasné a zbytek se dá najít na internetu, jen si s tím dát tu práci. Je to prostě součást předpisů a legislativy a to, že to někdo nezná je jeho problém, to je jako kdybych něco ukradla a pak řekla, že jsem nemohla vědět, že se to nesmí, protože jsem nikdy nečetla trestní zákoník.
Jinak já byla na finančáku minulý týden a to u třech úřednic, jen podat přiznání (v podatelně byla fronta a cedule, že se může podávat i v příslušných kancelářích) a všechny paní byly velice příjemné, samy od sebe to projely v rychlosti očima, jestli je to v pořádku, poděkovaly a šla jsem. Takže spokojenost.
Taky asi máme štěstí na ochotné lidi - my teda měli všechno vyplněné z domu, ale paní byla tak ochotná, že to rovnou zkontrolovala, jestli tam není nějaká závažnější chyba.
@salomme píše:
Taky asi máme štěstí na ochotné lidi - my teda měli všechno vyplněné z domu, ale paní byla tak ochotná, že to rovnou zkontrolovala, jestli tam není nějaká závažnější chyba.
to je asi to, když se člověk snaží a udělá maximum, tak jenom to skouknutí mají během pár vteřin a je to jednodušší, než potom lidi shánět, aby přišli opravit nějakou drobnost, ale vyplňovat to někomu prakticky celé, to chápu, že to prostě nejde ![]()
Tak my jsme asi debilové, ale my jsme to podle těch pokynů nepochopili a to máme oba vysokou školu
(daň z nemovitosti)
ono je to těžký, vemte si, že každá ta ženská má na starosti tisíc lidí a kdyby jí tam každej přišel na poradu, tak se do týdne zblázní… ![]()
Možná by to třeba mohlo být podnětem ke zkvalitnění formulářů nebo aspoň těch pokynů - aby měl normální člověk šanci to pochopit - pak by jim tam nikdo nelezl
K čemu je formulář, který chápe jenom úředník ![]()
@Angua píše:
Možná by to třeba mohlo být podnětem ke zkvalitnění formulářů nebo aspoň těch pokynů - aby měl normální člověk šanci to pochopit - pak by jim tam nikdo nelezlK čemu je formulář, který chápe jenom úředník
já si nemyslím, že by ty formuláře a pokyny byly tak nepochopitelné, rozumím tomu, že někdo něco nepochopí, na to se klidně zeptat může, ale musí tam být vidět taky trochu snaha, potom většina úředníků ráda poradí a pomůže. ![]()
@martinka456 píše:
já si nemyslím, že by ty formuláře a pokyny byly tak nepochopitelné, rozumím tomu, že někdo něco nepochopí, na to se klidně zeptat může, ale musí tam být vidět taky trochu snaha, potom většina úředníků ráda poradí a pomůže.
Pokud se musí chodit radit tolik lidí, tak to asi pochopitelné není
To je taková ta provozní slepota - člověk na to má třeba školení, vzdělání, denně s tím pracuje, tak mu to přijde jasné, jenomže ono není - vím to i z mojí praxe - co nám je jasné, lidi běžně neznají a neví, co to je. Prostě věci pro široké masy musí být blbuvzdorné ![]()
@Angua píše:
Tak my jsme asi debilové, ale my jsme to podle těch pokynů nepochopili a to máme oba vysokou školu(daň z nemovitosti)
Já bych neřekla, že je nepochopitelný ten formulář, u dani z nemovitosti vidím problém v těch koeficientech, které je fakt někdy problém zjistit, ty by měli mít na příslušném FU pro svoji oblast vypsané - klidně by to mohlo ležet u formulářů, plus tedy ve složitějších případech co je a není součástí stavby.
Koeficient je to jediné, co vím, to jsem si našla, přesto jsem byla schopná vyplnit pouze jméno a příjmení
Už ten formulář nemám, tak neřeknu, co mi nebylo přesně jasné, ale v zásadě všecko. Možná jsem u toho přemýšlela až moc
A to jsem se fakt snažila - i když to mohlo znamenat, že ne, když byl formulář prázdný ![]()
Tak to já měla největší problém najít příslušné koeficienty, kor když jsem vyplňovala babičce chalupu někde v horních dolních, netušila jsem vůbec velikost obce a podobně…
@Angua píše:
Možná by to třeba mohlo být podnětem ke zkvalitnění formulářů nebo aspoň těch pokynů - aby měl normální člověk šanci to pochopit - pak by jim tam nikdo nelezlK čemu je formulář, který chápe jenom úředník
To je fakt, ten na nemovitosti je šílenej, taky jsem nepochopila, hlásím se do řad debilů s vš
![]()
Holky, snad se nebudu opakovat… na financnim urade v Ostrave je to des bes!!! Baby neprijemne, neochotne, arogantni a neporadi ani zbla!!!
Ted jsme se prestehovali, spadam pod jine mestecko a luxus!!!! Pani to se mnou vyplnila od zacatku do konce!!! (Dan z prodeje nem.)
Jinak na dan z prijmu si radsi zaplatim ucetni…
Je luxusni, jen dostanu papir, ukaze, kde mam podepsat a ja si to jen odvezu na financak! ![]()
já na to nemám ani vzdělání ani školení, pracuji v naprosto odlišném oboru a vyplněné jsem to měla dobře
.. opravdu stačí jen si řádně bod po bodu prostudovávat pokyny a jet podle toho, popř. dohledat na netu ![]()
@Gina108 píše:
To je fakt, ten na nemovitosti je šílenej, taky jsem nepochopila, hlásím se do řad debilů s vš![]()
To jsem ráda, že nejsme sami. Ještě, že má manžel to krízma a paní mu poradila
![]()