Pomáhá vám úřednice vyplnit formulář?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
22.3.12 22:19
@ixule píše:
já na to nemám ani vzdělání ani školení, pracuji v naprosto odlišném oboru a vyplněné jsem to měla dobře :nevim: .. opravdu stačí jen si řádně bod po bodu prostudovávat pokyny a jet podle toho, popř. dohledat na netu :nevim:

jJ daň z příjmů je v poho, ale ty nemovitosti :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.12 22:19

pravda je, že ty koeficienty si člověk prostě musí najít na netu, ale vylezou hned :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
22.3.12 22:22
@ixule píše:
já na to nemám ani vzdělání ani školení, pracuji v naprosto odlišném oboru a vyplněné jsem to měla dobře :nevim: .. opravdu stačí jen si řádně bod po bodu prostudovávat pokyny a jet podle toho, popř. dohledat na netu :nevim:

přesně tak, jasně, že já když v tom dělám, tak to vidím jednoduše, ale mám pochopení s těma lidma a co se týče těch nemovitostí, tak mimo koeficientů tam nic až tak nepochopitelného není a vše se bod po bodu dočte člověk v pokynech. Já už jsem přišla i na to, že totiž těm poplatníkům je i lenošno ty pokyny číst, lepší a jednodušší je říct, že tomu nerozumí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.3.12 22:22
@Gina108 píše:
jJ daň z příjmů je v poho, ale ty nemovitosti :pocitac:

já dělala teď obojí .. v lednu jsem nemovitosti nějak nestihla :oops: … jinak na stránkách ministerstva jsem našla dobré formuláře, bohužel až po tom, co jsem si to vyplnila a spočetla ručně a jen jsem hledala něco v excelu, co by se dalo vyplnit na compu a našla jsem tam formuláře, které ledasco spočítají samy a i ty koeficienty mi to myslím házelo dle kat. území, jenom škoda, že jsem to nenašla dřív :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.12 22:24

Já na to hledím a právě jsem nějak nechápala, co mám vlastně vyplnit - máme rozestavěný barák - jestli pozemek nebo stavbu (jenže u té je číslo popisné, které pochopitelně nemáme, ani zaměřenou jsme ji ještě neměli, že bych dala číslo pozemku pod barákem) nebo oboje… Pak už bych si třeba poradila (ačkoli… :roll: :lol: ). No přišlo mi to prostě divné. Byla jsem teda necelý měsíc po porodu, možná to bylo tím :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
22.3.12 22:26
@Angua píše:
Já na to hledím a právě jsem nějak nechápala, co mám vlastně vyplnit - máme rozestavěný barák - jestli pozemek nebo stavbu (jenže u té je číslo popisné, které pochopitelně nemáme, ani zaměřenou jsme ji ještě neměli, že bych dala číslo pozemku pod barákem) nebo oboje… Pak už bych si třeba poradila (ačkoli… :roll: :lol: ). No přišlo mi to prostě divné. Byla jsem teda necelý měsíc po porodu, možná to bylo tím :lol: :lol: :lol:

Tak rozestavěný barák je oříšek, to je fakt, kor když to člověk vidí poprvé, to jsou přesně ty problematické složitější případy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.12 22:29
@j.a.n.i1 píše:
Tak rozestavěný barák je oříšek, to je fakt, kor když to člověk vidí poprvé, to jsou přesně ty problematické složitější případy :-)

Takže možná i na radu jsme nárok měli? :lol: :lol: :lol: Ale co, tak je to tam a už budou chodit jenom složenky :twisted: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
22.3.12 22:31
@Angua píše:
Takže možná i na radu jsme nárok měli? :lol: :lol: :lol: Ale co, tak je to tam a už budou chodit jenom složenky :twisted: :lol:

to bylo tím poporodním stavem, stavba se daní až po kolaudaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
22.3.12 22:32
@Angua píše:
Takže možná i na radu jsme nárok měli? :lol: :lol: :lol: Ale co, tak je to tam a už budou chodit jenom složenky :twisted: :lol:

Rozhodně :-) A dostali jste ji?
Já zas řešila zda je v našem případě garáž součástí domu nebo ne - a paní byla sice ochotná, ale přiznala, že v tomhle případě taky 100% neví, že se to dá vykládat tak i tak, ať si vyberu :mrgreen: tak jsem to spočítala a v jedné variantě to bylo o 500,– levnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.12 22:59
@martinka456 píše:
to bylo tím poporodním stavem, stavba se daní až po kolaudaci

Ale manžel se na co vymluvit nemá :mrgreen: No vlastně má, mu se nad tímnechtělo příliš přemýšlet a samostatně to studovat :lol: Já bych se totiž nedivila, kdyby se danil už rozestavěný barák :lol: Tak aspoň vím… (Čili nás to čeká ještě jednou, co? :roll: A bude to ještě dražší…)

@j.a.n.i1 píše:
Rozhodně :-) A dostali jste ji?
Já zas řešila zda je v našem případě garáž součástí domu nebo ne - a paní byla sice ochotná, ale přiznala, že v tomhle případě taky 100% neví, že se to dá vykládat tak i tak, ať si vyberu :mrgreen: tak jsem to spočítala a v jedné variantě to bylo o 500,– levnější…

Dostali, i přes nápis, že poradenství neposkytují - manžel asi na paní zapůsobil :lol:

Tak to je hezké, když si člověk může vybrat :mrgreen: 500,– je celkem rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
22.3.12 23:01

Já vyplňuji daňová přiznání na daňovém portálu a jde to téměř samo. Už jsem zvládla podat přiznání na daň z nemovitosti, daň z příjmu s uplatněním slevy na děti, daň z příjmu s odpočtem manželky a společné zdanění manželů (to jsem snad dělala ještě ručně). Ale je fakt, že jsem u daně z nemovitosti neměla žádnou záludnost, ale byt v OV. (Popravdě pozemek pod barákem mi trochu zamotal hlavu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
22.3.12 23:02
@Angua píše:
Tak aspoň vím… (Čili nás to čeká ještě jednou, co? A bude to ještě dražší…)

Třeba až zas tak nebude… oni jsou pozemky s rozestavěnou stavbou pekelně drahé… a pak se zas neplatí z toho pozemku pod budovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.12 23:11
@j.a.n.i1 píše:
Třeba až zas tak nebude… oni jsou pozemky s rozestavěnou stavbou pekelně drahé… a pak se zas neplatí z toho pozemku pod budovou :-)

Aha, tak jsem se aspoň něco přiučila. Díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová