Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ixule píše:
já na to nemám ani vzdělání ani školení, pracuji v naprosto odlišném oboru a vyplněné jsem to měla dobře.. opravdu stačí jen si řádně bod po bodu prostudovávat pokyny a jet podle toho, popř. dohledat na netu
jJ daň z příjmů je v poho, ale ty nemovitosti ![]()
pravda je, že ty koeficienty si člověk prostě musí najít na netu, ale vylezou hned ![]()
@ixule píše:
já na to nemám ani vzdělání ani školení, pracuji v naprosto odlišném oboru a vyplněné jsem to měla dobře.. opravdu stačí jen si řádně bod po bodu prostudovávat pokyny a jet podle toho, popř. dohledat na netu
přesně tak, jasně, že já když v tom dělám, tak to vidím jednoduše, ale mám pochopení s těma lidma a co se týče těch nemovitostí, tak mimo koeficientů tam nic až tak nepochopitelného není a vše se bod po bodu dočte člověk v pokynech. Já už jsem přišla i na to, že totiž těm poplatníkům je i lenošno ty pokyny číst, lepší a jednodušší je říct, že tomu nerozumí ![]()
@Gina108 píše:
jJ daň z příjmů je v poho, ale ty nemovitosti
já dělala teď obojí .. v lednu jsem nemovitosti nějak nestihla
… jinak na stránkách ministerstva jsem našla dobré formuláře, bohužel až po tom, co jsem si to vyplnila a spočetla ručně a jen jsem hledala něco v excelu, co by se dalo vyplnit na compu a našla jsem tam formuláře, které ledasco spočítají samy a i ty koeficienty mi to myslím házelo dle kat. území, jenom škoda, že jsem to nenašla dřív ![]()
Já na to hledím a právě jsem nějak nechápala, co mám vlastně vyplnit - máme rozestavěný barák - jestli pozemek nebo stavbu (jenže u té je číslo popisné, které pochopitelně nemáme, ani zaměřenou jsme ji ještě neměli, že bych dala číslo pozemku pod barákem) nebo oboje… Pak už bych si třeba poradila (ačkoli…
). No přišlo mi to prostě divné. Byla jsem teda necelý měsíc po porodu, možná to bylo tím
![]()
@Angua píše:
Já na to hledím a právě jsem nějak nechápala, co mám vlastně vyplnit - máme rozestavěný barák - jestli pozemek nebo stavbu (jenže u té je číslo popisné, které pochopitelně nemáme, ani zaměřenou jsme ji ještě neměli, že bych dala číslo pozemku pod barákem) nebo oboje… Pak už bych si třeba poradila (ačkoli…![]()
). No přišlo mi to prostě divné. Byla jsem teda necelý měsíc po porodu, možná to bylo tím
![]()
![]()
Tak rozestavěný barák je oříšek, to je fakt, kor když to člověk vidí poprvé, to jsou přesně ty problematické složitější případy ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak rozestavěný barák je oříšek, to je fakt, kor když to člověk vidí poprvé, to jsou přesně ty problematické složitější případy
Takže možná i na radu jsme nárok měli?
Ale co, tak je to tam a už budou chodit jenom složenky
![]()
@Angua píše:
Takže možná i na radu jsme nárok měli?![]()
![]()
![]()
to bylo tím poporodním stavem, stavba se daní až po kolaudaci
@Angua píše:
Takže možná i na radu jsme nárok měli?![]()
![]()
![]()
Rozhodně
A dostali jste ji?
Já zas řešila zda je v našem případě garáž součástí domu nebo ne - a paní byla sice ochotná, ale přiznala, že v tomhle případě taky 100% neví, že se to dá vykládat tak i tak, ať si vyberu
tak jsem to spočítala a v jedné variantě to bylo o 500,– levnější…
@martinka456 píše:
to bylo tím poporodním stavem, stavba se daní až po kolaudaci
Ale manžel se na co vymluvit nemá
No vlastně má, mu se nad tímnechtělo příliš přemýšlet a samostatně to studovat
Já bych se totiž nedivila, kdyby se danil už rozestavěný barák
Tak aspoň vím… (Čili nás to čeká ještě jednou, co?
A bude to ještě dražší…)
@j.a.n.i1 píše:
RozhodněA dostali jste ji?
Já zas řešila zda je v našem případě garáž součástí domu nebo ne - a paní byla sice ochotná, ale přiznala, že v tomhle případě taky 100% neví, že se to dá vykládat tak i tak, ať si vyberutak jsem to spočítala a v jedné variantě to bylo o 500,– levnější…
Dostali, i přes nápis, že poradenství neposkytují - manžel asi na paní zapůsobil ![]()
Tak to je hezké, když si člověk může vybrat
500,– je celkem rozdíl…
Já vyplňuji daňová přiznání na daňovém portálu a jde to téměř samo. Už jsem zvládla podat přiznání na daň z nemovitosti, daň z příjmu s uplatněním slevy na děti, daň z příjmu s odpočtem manželky a společné zdanění manželů (to jsem snad dělala ještě ručně). Ale je fakt, že jsem u daně z nemovitosti neměla žádnou záludnost, ale byt v OV. (Popravdě pozemek pod barákem mi trochu zamotal hlavu.)
@Angua píše:
Tak aspoň vím… (Čili nás to čeká ještě jednou, co? A bude to ještě dražší…)
Třeba až zas tak nebude… oni jsou pozemky s rozestavěnou stavbou pekelně drahé… a pak se zas neplatí z toho pozemku pod budovou ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Třeba až zas tak nebude… oni jsou pozemky s rozestavěnou stavbou pekelně drahé… a pak se zas neplatí z toho pozemku pod budovou
Aha, tak jsem se aspoň něco přiučila. Díky ![]()