Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jindra Princová ahoj, u nás začal taťka fungovat hned od prvního dne co jsme si malou přivezli z porodnice. Nevidím důvod proč by neměl, je to i jeho dítě a nebral to jen jako povinnost, ale i jako něco nového a hezkého. Já třeba nechápu, když chlap s děckem nepomůže, nepřebalí atd. Ale každého věc.
U nás se taťka taky prvních 14dní staral víc jak já. Koupal, přebaloval, v noci vstával. Pak ho to trochu přešlo, ale pořád se stará
@Jindra Princová Ono to záleží i na situaci. Když byl víkend, tak manžel si bral kluka, když byl miminko často na ruce, klidně mu tu láhev podržel nebyl to problém, pomáhal mi při koupání..
V týdni to bylo jinak, protožae přišel z práce, doma ještě práce, takže samozřejmě se miminku věnoval, ale zase už jsem mu neříkala, aby šel koupat..
Myslím si, že nemusí každý den, a kdykoliv si řekneš, protože taky má svého, ale občas by mohl něco..
Můj chlap se hodně miminku věnoval, ale přebalovat teda nechtěl
Mléko mi pak připravil, donesl, dal malého, oblékl ho, choval ho, ale to přebalování ![]()
Ale říkám, záleží i na tom samotném dnu.. určitě hned jak přišel v 6 hodin z práce jsem mu nevrazila miminko do ruk, aby šel koupat..
Příspěvek upraven 08.09.13 v 10:56
@RencaVlkova jo to vstávání.. když viděl, že opravdu padám na hubu, tak prostě v noci třeba dvakrát vstal…
Když se mi miminko budilo opravdu často za noc a já byla jak lemra ![]()
Těžko říct, že na to máš právo.
Asi tak znám chlapy, co začali pečovat až dítko odrostlo a jsou to suproví tátové.
Ale znám i takového, co přebaloval už v porodnici a kromě kojení zvládl opravdu vše vpohodě sám a dobrovolně.
Takže bych prostě manželovi řekla, jestli by se nezkusil zapojit. ![]()
Oni nechtěří chlapi se i bojí vzít do ruk miminko..ale třeba vozit v kočárku a nebo mu hrkat nad hlavou hrkávkou snad dokáží ![]()
Jaky si to udelaš takový to máš / jak se říka.
Ja osobne bych s trochou nadsazky dite ani s partnerem o kterem vim ze se nestara a nepomaha dite ani nesplodila.
Můj chlap se dosti bál vzít vůbec malého na ruky. Přebalování teda se moc neúčastnil, teď už ale i to zvládá. A pokud má čas (není v práci nebo nedělá na baráku), tak se malému věnuje. Ale dá se říci, že stejně je to všechno v mých rukách.
Jiná situace by byla, kdybychom bydleli někde v paneláku, on neměl po práci co dělat a ani tak se mu nevěnoval a nepomohl, to bychom kamarádi určitě nebyli ![]()
@kvaček To je přesný, a jak zakvičí, tak volají jak o pomoc.
Můj muž mi nikdy nepomáhal koupat ani přebalovat miminko. Kluky koupal až tak v roce a půl, no spíš vytahoval z vany
Je víc aktivní, když jsou kluci velcí a větší. Prostě má strach, že by mu miminko spadlo nebo něco. Zbytečně ho netýrám. V noci kojím, tak i kdybych padala na hubu, s tím mi stejně nepomůže, leda vzít v noci kočár a jet ho vozit ven.Ale v poho, za těch pár let mám výcvik a deficit spánku nijak neřeším.
![]()
Právo?
můj manžel pomáhal, když byl doma. Přebaloval (občas), koupal, ale v noci nevstával, ani bych to po něm nechtěla, vždyť musel být vyspaný do práce
Právo??? ![]()
každej chlap je jinej, můj pomáhá a vstává s malým ráno abych se já mohla vyspat do růžova někdy i do 10
. Teda pokud je doma a nevstává do práce. Koupání se trochu bojí ale jinak je milionovéj a funguje od prvního dne. Občas brblu že něco dělá špatně, ale snažím se mu do toho moc nekecat, abych ho neodradila a on si na to příjde sám.
Jak píšou holky, každej mužskej je jinej a někteří se těch miminek opravdu skoro bojí. Můj manžel naštěstí pomáhá hodně, o víkendu vozí, někdy i v noci vstává, když synáček pláče. Koupe zásadně on, to si oba dva náramně užívají, vždycky jen slyším, jak se z koupelny ozývá výskot a řehot a je mi hej
Co ale vím, tak jsou i chlapi, kteří se o miminko starat nebudou a říkají, že oni vydělávají a ženská ať se stará.. Takovýho chlapa bych doma nesnesla ![]()
Maminky mám právo chtít od manžela aby koupal a přebaloval naše miminko?
Jak to chodí u vás doma.
Kdy začal váš partner fungovat s miminkem
děkuju.