Pomáhá vám váš partner s miminem?

Jindra Princová
8.9.13 10:49

Pomáhá vám váš parrtner s miminem?

Maminky mám právo chtít od manžela aby koupal a přebaloval naše miminko?
Jak to chodí u vás doma.
Kdy začal váš partner fungovat s miminkem
děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6110
8.9.13 10:51

@Jindra Princová ahoj, u nás začal taťka fungovat hned od prvního dne co jsme si malou přivezli z porodnice. Nevidím důvod proč by neměl, je to i jeho dítě a nebral to jen jako povinnost, ale i jako něco nového a hezkého. Já třeba nechápu, když chlap s děckem nepomůže, nepřebalí atd. Ale každého věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
8.9.13 10:53

Tak právo máš na leccos :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3832
8.9.13 10:54

U nás se taťka taky prvních 14dní staral víc jak já. Koupal, přebaloval, v noci vstával. Pak ho to trochu přešlo, ale pořád se stará

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.9.13 10:54

@Jindra Princová Ono to záleží i na situaci. Když byl víkend, tak manžel si bral kluka, když byl miminko často na ruce, klidně mu tu láhev podržel nebyl to problém, pomáhal mi při koupání..
V týdni to bylo jinak, protožae přišel z práce, doma ještě práce, takže samozřejmě se miminku věnoval, ale zase už jsem mu neříkala, aby šel koupat..
Myslím si, že nemusí každý den, a kdykoliv si řekneš, protože taky má svého, ale občas by mohl něco..
Můj chlap se hodně miminku věnoval, ale přebalovat teda nechtěl :mrgreen: Mléko mi pak připravil, donesl, dal malého, oblékl ho, choval ho, ale to přebalování :mrgreen:
Ale říkám, záleží i na tom samotném dnu.. určitě hned jak přišel v 6 hodin z práce jsem mu nevrazila miminko do ruk, aby šel koupat..

Příspěvek upraven 08.09.13 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.9.13 10:56

@RencaVlkova jo to vstávání.. když viděl, že opravdu padám na hubu, tak prostě v noci třeba dvakrát vstal…
Když se mi miminko budilo opravdu často za noc a já byla jak lemra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.9.13 11:00

Těžko říct, že na to máš právo. :lol: Asi tak znám chlapy, co začali pečovat až dítko odrostlo a jsou to suproví tátové.
Ale znám i takového, co přebaloval už v porodnici a kromě kojení zvládl opravdu vše vpohodě sám a dobrovolně.
Takže bych prostě manželovi řekla, jestli by se nezkusil zapojit. :)

• Citovat
  • Upravit
14335
8.9.13 11:02

Oni nechtěří chlapi se i bojí vzít do ruk miminko..ale třeba vozit v kočárku a nebo mu hrkat nad hlavou hrkávkou snad dokáží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
8.9.13 11:08

Jaky si to udelaš takový to máš / jak se říka.
Ja osobne bych s trochou nadsazky dite ani s partnerem o kterem vim ze se nestara a nepomaha dite ani nesplodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
8.9.13 11:08

Můj chlap se dosti bál vzít vůbec malého na ruky. Přebalování teda se moc neúčastnil, teď už ale i to zvládá. A pokud má čas (není v práci nebo nedělá na baráku), tak se malému věnuje. Ale dá se říci, že stejně je to všechno v mých rukách.
Jiná situace by byla, kdybychom bydleli někde v paneláku, on neměl po práci co dělat a ani tak se mu nevěnoval a nepomohl, to bychom kamarádi určitě nebyli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
8.9.13 11:12

@kvaček To je přesný, a jak zakvičí, tak volají jak o pomoc.
Můj muž mi nikdy nepomáhal koupat ani přebalovat miminko. Kluky koupal až tak v roce a půl, no spíš vytahoval z vany :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Je víc aktivní, když jsou kluci velcí a větší. Prostě má strach, že by mu miminko spadlo nebo něco. Zbytečně ho netýrám. V noci kojím, tak i kdybych padala na hubu, s tím mi stejně nepomůže, leda vzít v noci kočár a jet ho vozit ven.Ale v poho, za těch pár let mám výcvik a deficit spánku nijak neřeším. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
8.9.13 11:18

Právo? 8o můj manžel pomáhal, když byl doma. Přebaloval (občas), koupal, ale v noci nevstával, ani bych to po něm nechtěla, vždyť musel být vyspaný do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
8.9.13 11:21

:mrgreen: co to je za dotaz 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
8.9.13 11:30

Právo??? 8o
každej chlap je jinej, můj pomáhá a vstává s malým ráno abych se já mohla vyspat do růžova někdy i do 10 :oops: :lol:. Teda pokud je doma a nevstává do práce. Koupání se trochu bojí ale jinak je milionovéj a funguje od prvního dne. Občas brblu že něco dělá špatně, ale snažím se mu do toho moc nekecat, abych ho neodradila a on si na to příjde sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
8.9.13 11:35

Jak píšou holky, každej mužskej je jinej a někteří se těch miminek opravdu skoro bojí. Můj manžel naštěstí pomáhá hodně, o víkendu vozí, někdy i v noci vstává, když synáček pláče. Koupe zásadně on, to si oba dva náramně užívají, vždycky jen slyším, jak se z koupelny ozývá výskot a řehot a je mi hej :-) Co ale vím, tak jsou i chlapi, kteří se o miminko starat nebudou a říkají, že oni vydělávají a ženská ať se stará.. Takovýho chlapa bych doma nesnesla :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky