Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:
Problém je,že v rodině se všichni podřídí „jemu“.Nejraději už bych přerušila všechny kontakty,ale co mamka,ta je nešťastná,a i když se za mě postavila,tak pak měla peklo,od jisté doby už ani v ní nemám oporu,nevěří mi a je zmanipulovaná,nemám žádnou oporu v rodině.Mám asi 3 dobré přátele,kteří mi důvěřují a podporují mě,ale rodina jwe rodina,je mi z toho tak úzko,snad to přejde.
Pokud maminka bude chtít můžete se vídat sami bez otce.Já už rodiče nemám tak s tímhle nevím jak dál! Bohužel ta „kamarádka“ pomalu dosahuje toho čeho chtěla,zranit tě a ublížit!Nechápu proč tohle dělá a k čemu jí to dělá dobře
Opřela bych se o ty dobré kamarády a snažila se tohle pomalu vypouštět z hlavy,užívat si se synem a na ní dlabat. Ono to ustane… ![]()
Jak pisou ostatni : tu zenskou ignorovat, nereagovat. Prestane ji to bavit. Mozna bys sama mohla zapracovat na svem vztahu s otcem…
Muj otec mě tolikrát zklamal,hlavně psychicky,nikdy jsem necítila od něho lásku,vždy ho třeba zajímalo jen kolik si vydělám,ale jak se mám,to ne.On měl také problematický vztah s otcem,možná to bude v tom,ale právě proto by měl mít jiný postoj ke svým dětem.já svému synovi projevuji lasku jak to jen jde,je to raubíř jak se patří,ale nekříčím zbytéčně a davám mu najevo lásku,právě proto že tohle jsem doma neměla,bohužel,je to hrozné.S bratrem má otec vztahy velmi dobré,ten se mu prý povedl.Měli před lety problém jen v tom,když si přivedl přítelkyni,otci se nelíbila,protože nepocházela z „dobré“ rodiny,bratr si stál ale za svým,dnes jsou spolu 20 let,otec ji respektuje,ale pořád mu něco „nesedí“.Ale bratr dělá co otci na očích vidí,bojí se ho také.Proto už se s bratrem také nestýkám tak často,a když už,nesvěřuji se,donesl by to hned otci.Je to složité,ta despotická výchova zanechá následky.
Kašli na ní.Nic jiného nepomůže.Ona to dělá,proto aby ti ubližovala a když by jsi teď za ní třeba šla a vynadala jí,tak bude mít radost.Ale když jí budeš ignorovat,tak jí to přestane bavit,protože nedosáhne svého cíle.
A co se týče tvého vztahu s otcem myslím,že by bylo dobré to probrat s nějakým psychologem. ![]()
To s tím psycholegem mě už taky napadlo…docela dlouho mě to trápí,už ani nechci ten vztah zlepšit,ale vyrovnat se s tím,že mě rodič nenávidí.Jako matka to vůbec nedokáži pochopit.Musím mít doporučení obvodního lékaře nebo stačí si nějakého najít sama,hradí ta sezení pojišťovna?
Asi mě kdekdo odsoudí ale nevěřim že to pujde po dobrém.Asi to není zrovna správná cesta ale razím heslo že nikdy nesmim nikomu ukázat že sem slabá takže já bych si to s ní vyřídila klidně i ručně ![]()
verububu píše:Kamča.dalmatinka píše:ty mlátičko, s pupíkem bys na ní nedošáhla
Asi mě kdekdo odsoudí ale nevěřim že to pujde po dobrém.Asi to není zrovna správná cesta ale razím heslo že nikdy nesmim nikomu ukázat že sem slabá takže já bych si to s ní vyřídila klidně i ručněPardon za vsuvku, Kamčo opatruj se
Kamčo, ale ono tohle je ošemetná věc. Podívej na všelijaké ty Korejce, Vietnamce, Japonce atd. Když pominu zápasníky sumo, tak to taky nejsou zrovna dvoumetrový dařbujáni. A jak okolo sebe kopou. ![]()
Zakladatelka může podat trestní oznámení za šíření pomluv apod. A já bych to klidně udělala.
Zde například:
Podle § 11 občanského zákoníku má fyzická osoba právo na ochranu své osobnosti, zejména života a zdraví, občanské cti a lidské důstojnosti, jakož i soukromí, svého jména a projevů osobní povahy. Kromě ochrany osobnostních práv prostřednictvím civilního soudu je možná ještě ochrana prostřednictvím orgánů činných v trestním řízení – stávající trestní zákon totiž obsahuje v § 206 skutkovou podstatu trestného činu pomluvy. Uvedené ustanovení říká, že „(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
Pro naplnění skutkové podstaty trestného činu je v daném případě nezbytné, aby se jednalo o nepravdivý údaj.
Oproti ochraně v rámci civilního řízení se tak jedná o zásadní odlišnost. V případě ochrany totiž nemusí jít pouze o nepravdivý údaj, ale i o údaj jinak pravdivý, který je ale schopen vyvolat v důsledku zásahu jiného, účinky, které by jinak nevyvolal.
No já nevím. Mě jednou pomlouvala jedna taková. Ingnorovala jsem ji, ale nepomáhalo to. Tak sem si s ni šla promluvit, aby mi to řekla pěkně do očí, kdy mě pomlouvá za zády, byla sprostá a tak sem ji dala přes hubu. Teď se mě bojí, že pokud ještě něco bude, tak jí zase „vyplatím“. Se s ní už ne…ru. Nyní mě obchází obloukem a je klid.
Tahle osoba už nám toho s kolegou udělala tolik,že by si jistě něco takového jako „dostat přes prsty“ zasloužila,ale já bohužel nejsem taková povaha a raději se stáhnu a mlčím,Byl chvilku klid,ale tohle mě teda zase dostalo, holt ještě se toho musím hodně moc učit.Nejhorší je,že se cítím hrozně bezbranná.Ona je ten typ toho anděla s ďáblem v těle,navenek milá,usměvavá žena,cílevědomá,atraktivní,spolehlivá,ale jak není po jejím - což jsme řekli nahlas a odešli - změní se v závistivou zákeřnou osobu,akorát to nikdo nevidí.A pravděpodobně tomu ani nikdo nevěří.Je schopná různých zákořností.Možná je to tím,že je sama,nemá parntnera, nikoho si neudrží,proč asi,je vlastně nešťastná,ale já to odmítám snášet a nechat se poškozovat.
Anonymní, jestli o tobě rozšiřuje nějaké pomluvy, tak na ni to trestní oznámení podej. Zvláště jestli tě to opravdu poškozuje. Tohle se prostě nedělá. Ono něco jiného je, když si lidé tak nějak v dobrém „zadrbou“, ale nemají v úmyslu tím ubližovat nebo toho druhého poškozovat. Ale tohle se prostě dělat nesmí, proto je na to i zákon.
Vím,že tento zákon existuje,asi jsem měkká,ale pořád zvažuju jiné varianty.Je pravda,že známí a kamarádi z práce,s kterými o tom mluvíme od začátku,to sledují a mají podobný názor,možná by stačilo ji nějak upozornit,že pokud s tím nepřestane,tak to udělám,ale zase se bojím,aby se nerozpoutalo ještě větší peklo než je teď.Fakt nevím,jsem z toho dost v šoku.
LUCIPERKA-ddub píše:
No já nevím. Mě jednou pomlouvala jedna taková. Ingnorovala jsem ji, ale nepomáhalo to. Tak sem si s ni šla promluvit, aby mi to řekla pěkně do očí, kdy mě pomlouvá za zády, byla sprostá a tak sem ji dala přes hubu. Teď se mě bojí, že pokud ještě něco bude, tak jí zase „vyplatím“. Se s ní už ne…ru. Nyní mě obchází obloukem a je klid.
Kamča.dalmatinka píše:LUCIPERKA-ddub píše:
No já nevím. Mě jednou pomlouvala jedna taková. Ingnorovala jsem ji, ale nepomáhalo to. Tak sem si s ni šla promluvit, aby mi to řekla pěkně do očí, kdy mě pomlouvá za zády, byla sprostá a tak sem ji dala přes hubu. Teď se mě bojí, že pokud ještě něco bude, tak jí zase „vyplatím“. Se s ní už ne…ru. Nyní mě obchází obloukem a je klid.je vidět že metoda bič existuje
A kmohdy i pomáhá. ![]()