Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
no já si myslím, že to pak bude těstem - vysypávám moučkovým cukrem a nikdy nebyl problém.
krém dělám tento - 60 g másla, 1 lžíce moučk. cukru, 1 žloutek, 1/2 vanilkového cukru, 1 lžíce rumu - ušlehat a vždy byl akorát ![]()
Taky se dělá to, že se smíchá vaječnák se sušeným mlékem a tím se to pak plní. Jinak já plním vaječnákem a jelikož je dělám těsně před vánocema, tak nemá šanci se nic někam vsáknout
.
Stáňo - krém dělám z cukru másla a rumu/vaječňáku, tj je to tekutý, ale ne úplně a trošku to ztuhne, přesto nekoušeš do másla
přesný poměr z hlavy nevím - odhaduju cca na 50g másla, 50g cukru a 5lž vaječnáku
no jo, jenže mě se ten vaječnák do toho těsta vsáknul během noci. večer jsem udělala hnízda, ráno jsme je snědli a ten vaječnák už tam nebyl ![]()
já formičku vymažu maslem a vysypavám vanilkovým cukrem..krásněji uly pak voní…jinak muj recept:
250g mletých ořechu
100g mletých piškotů
250g cukru
1 vejce plus 1 bílek navíc
a na krém:250g masla
150g cukru
1 vanilkový cukr
rum ![]()
Formičku vysypávám moučkovým cukrem, když se těsto lepí, dám na chvíli zatuhnout do lednice, pak to jde líp ![]()
Holky, ja jsem hnizda nikdy nedelala, ale cpu se jima, kdyz na ne nekde natrefim, akorat existuje nejaky recept bez syroveho vejce?
Ja tehule, dite 20m treba tez ochutna… To by asi nebylo idealni se syrovym vejcem ![]()
Ahoj, ja jsem našla recept na Včelí úly v magazínu od Billy ![]()
na cca 20ks:
70g másla, 1 bílek, 4-5 lžic rumu, 150g cukr moučky, 2lžičky kakaa 150g rozdrobených piškotů
Náplň: 50g cukru, 1 žloutek, 2 lžíce kondenzovaného mléka
Píšou vymazat a vysypat pískovým cukrem!
Letos to určo vyzkoušíme ![]()
Míša8808 píše:
Formičku vysypávám moučkovým cukrem, když se těsto lepí, dám na chvíli zatuhnout do lednice, pak to jde líp
jj vychladit, to taky pomáhá, na to jsem zapomněla ![]()
Gladys píše:
Holky, ja jsem hnizda nikdy nedelala, ale cpu se jima, kdyz na ne nekde natrefim, akorat existuje nejaky recept bez syroveho vejce?
Ja tehule, dite 20m treba tez ochutna… To by asi nebylo idealni se syrovym vejcem
zkusim se ti podívat, mám doma asi 4 různý recepty, jestli některý z nich není bez vajíčka (možný to je ale nezaručuju
)
Gladys píše:
Ja tehule, dite 20m treba tez ochutna… To by asi nebylo idealni se syrovym vejcem
Já našla na netu tenhle a vajíčko tam není, ale vyzkoušeno nemám ![]()
http://www.receptynadoma.cz/…osi-hnizda-4
taky jsem našla bezvaječný recept, zkoušela jsem ho kdysi, už si ho ale nepamatuju, zůstala jsem nakonec u jiného, kde je žloutek
90g cukru
60g másla
100gr strouhaných piškotů
2lž kakaa
2lž mléka
2lž vaječňáku (příp 1lž mléka+tresť)
A co je udělat obráceně.Těsto světlé a náplň čokoládovou?Minulý rok jsem prvně ochutnala a můžu říct , že je to výborný.Recept ale nemám ![]()
Jen vím , že těsto vonělo po rumu a vevnitř byla čokoláda (Nutela).?
Tento recept je i vyzkoušený. Jedno syrové vajíčko je v náplni, ale to bych vynechala a je.
VOSÍ HNÍZDA
15 dkg piškotů rozemlet
6 dkg cukru
6 dkg másla
3 lžíce rumu
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa, ořechů podle chuti
Náplň:
1 prolisovaný žloutek (vařený)
8 dkg práškového cukru
2 lžíce rumu
1 syrový žloutek
1 lžíce kondenzovaného mléka
Vše smíchat v tuhé těsto a formičkou vysypanou cukrem (pískovým) tvoříme úlečky. Všechny přísady na náplň umícháme dohladka, plníme úlečky a lepíme na kulaté piškoty.
Polévat čokoládou.
Já je dělám i bez ořechů a jde to.