Pomoci příbuzným?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.8.14 13:29

Nepůjčila bych. Podobný případ jsou moji vlastní rodiče. peněz vydělávají dost. nám se sejde možná o 5000,– více než jim ale zase platíme hypo, což oni ne. a jsou každý měsíc na nule, žádnou rezervu našetřenou, nic. a jsou jen 2. my už brzo budeme 3, každý měsíc našetříme řekla bych dost a to i když se teď nakupovalo na miminko. naši si každou chvíli půjčují od prarodičů-momentálně skoro 20 tis na opravu auta. ale jindy to je třeba i 2 tis jelikož už nemají do výplaty nic- oba kouří, nakupují blbiny, jezdí na dovolenou každý rok letecky. jeden rok si i na ni dokonce půjčili. a i kdyby přišli, že chtějí půjčit, řekla bych ne. bohužel. dělalo by mi to trochu problém, ale když vím jak žijou,… bylo to tak vždy-nikdy nemysleli do budoucna-našetřit aspoň nějakou malou rezervu, ví že mají prarodiče co půjčí tak na co. takže za mě nepůjčovat takovým lidem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
Oni si o ně vlastně neřekli, je to v rámci tisíců. Musela bych je darovat.
@Pomka píše:
A oni si ti o ty peníze řekli? Já bych to asi dost zvážila a taky by záleželo na částce. O kolik se jedná? U nás to teda není nic „zakázaného“ půjčovat peníze v rámci rodiny. Já už jsem taky takhle půjčila, něco se mi vrátilo a něco ne (v tomhle případě už to neudělám). Vrátí ti ty peníze? Kdyby ano a znamenalo by to pro mě jen skromnější dovču, tak bych asi půjčila.
  • Citovat
  • Upravit
72725
@lajovka píše:
@martina.se …ani segre, mame treba??…moje segra je ted ve srackach, ja penize mam, okamzite ji zafinancovala bo bych nemohla zit v Tom svym vicemene luxicku s pocitem, ze ona se nehne z mista bo nema many…diky moji finacni pomoci mohla koupit Auto, pronajmout byt a dojizdi za praci do nemecka…nebyt me, tak sedi na vsi na zadku a haze si asi laso…takhle jako samozivitelka zajisti sebe i malyho atdatd…to mi nerikej, ze bys byla takovej necita a segre, mame nepujcila bo jsi presvedceni toho, ze penize do vztahu nepatrej??? :think:

jo, s jasně daným pravidlem a splácením. ovšem mám výhodu - jak naši, tak ségra žijí tak, aby se uživili, tudíž tohle v rodině netřeba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 13:31

Nejhorší je, že když se snažím poradit, jak to udělat aby ušetřili, brigádu atd… Tak mě pošlou do háje. Peníze si ale vemou :zed: :zed: :zed: No když to čtu, tak si říkám, že jsem hloupá, že to vůbec řeším.

• Citovat
  • Upravit
8151
6.8.14 13:32
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že když se snažím poradit, jak to udělat aby ušetřili, brigádu atd… Tak mě pošlou do háje. Peníze si ale vemou :zed: :zed: :zed: No když to čtu, tak si říkám, že jsem hloupá, že to vůbec řeším.

však já je chápu proč by chodili na brigádu když ty jim ty peníze dáš bez práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
6.8.14 13:33
@Anonymní píše:
Bohužel oni nedělají nic, sama bych řekla, že žiju skromněji než o ni a to bych si trochu luxusu mohla dovolit. Nejhorší je, že je mi prostě trapně, když se o tom bavíme a já mám potřebné finance na účtě, ale prostě je máme pro svoje potřeby :zed: :zed: :zed:

Tak se na ně vyprdni a nic si nevyčítej. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.8.14 13:33
@Anonymní píše:

Já opravdu nechápu proč by si to měla dělat a už vůbec nechápu nějaké výčitky svědomí :?:. Jsou dospělí a svéprávní, nejsou to malé děti. Jestli nejsou schopni zvládnout finanční situaci je smutné, ale jestli ani nemají snahu tak bych to fakt neřešila.

Příspěvek upraven 06.08.14 v 13:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.8.14 13:35
@Anonymní píše:

zeptam jestli, jestli si mlada nebo blba - promin, ale jinak to neslo. To je radeji daruj na charitu a udelas lepe :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.14 13:37
Hele mladá a zřejmě i blbá :mrgreen:
@Hanka1 píše:
zeptam jestli, jestli si mlada nebo blba - promin, ale jinak to neslo. To je radeji daruj na charitu a udelas lepe :roll:
  • Citovat
  • Upravit
1381
6.8.14 13:40

@martina.se .. nevis co mluvis, promin…preji ti, aby tebe nikdy samotnou nepostihla nutnost pozadat nejblizsi v nouzi o pomoc, financni tedy, bo jestli smyslis tak jak smyslis, tak by ses v prvni rade musela ze sebe nejdriv poradne :poblion: a pak teprve nastavit ruku…nebudem do sebe sit, nereaguj na to, nechci se hadat a preju ti vse dobry, zdravy mimco a spoky zivot :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.14 13:42
@lajovka píše:
@martina.se .. nevis co mluvis, promin…preji ti, aby tebe nikdy samotnou nepostihla nutnost pozadat nejblizsi v nouzi o pomoc, financni tedy, bo jestli smyslis tak jak smyslis, tak by ses v prvni rade musela ze sebe nejdriv poradne :poblion: a pak teprve nastavit ruku…nebudem do sebe sit, nereaguj na to, nechci se hadat a preju ti vse dobry, zdravy mimco a spoky zivot :kytka:

my žijem tak, abysme se za sebe nemuseli stydět. A svoje problémy si řešíme každý sám. Nás to totiž rodiče naučili. Nejen já, ale i ségra byla v průšvihu, ale každá jsme to zvládli sama.. rodiče nejsou dojná kráva.. se ségrou se staráme o to, aby našim nic nechybělo, ale tady jde zcela o něco jiného - kde není vůle, nedala bych ani halíř :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
6.8.14 13:43

Já nevím, ale docela mě překvapuje, že když se tady objeví diskuze, ve které je nějaká mamina ve špatný finanční situaci, kdy nemá věci pro dítě apod., tak se tady sejde plno ženských, který jsou ochotný darovat různé věci. A když u vás v rodině je někdo na tom špatně s penězma, tak je pomalu trestuhodný mu pomoci? 8o Jako v případě zakladatelky bych tedy asi taky nepůjčila - pochopila jsem, že vydělávají, ale neumí hospodařit. Navíc by peníze nevrátili a ani si o ně neřekli. Takže nic. Ale kdyby mě poprosili a já věděla, že budou splácet, tak bych půjčila. Názory tady mi přijdou až moc razantní. To je jak kdybych svojí mámě řekla, že jí nepřispěju na topení v zimě a nechala ji mrznout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.14 13:43
@Anonymní píše:
Hele mladá a zřejmě i blbá :mrgreen:
:mrgreen: tak vidíš.. tutíž se vykašli na to, co si o tom kdo myslí a šetři na to vysněné bydlení a na dovolenou.. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 13:45

@lajovka Já ti rozumím, kdyby šlo o někoho jiného neváhám a pomůžu, jde o to, že toto je takovéto „házení perel sviním“. Potřebovali by kompletně překopat myšlení. Jsou ve sračkách co je znám. Nechci se s nima přestat stýkat, mám je ráda, ale neumím neřešit jejich problém :nevim: :nevim: :nevim: (zakladatelka)

• Citovat
  • Upravit
72725
6.8.14 13:45

@Pomka však to taky nikdo nechce, abys nepomohla. Ale musí to mít pravidla a musí to mít aji smysl ;) Já to třeba napsala tak, že si nepomáháme. Což je velký omyl.. ale prostě když už půjčku, tak sepsanou, jasně dané, kdy se to vrátí a vše dodrženo.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová