Pomoci příbuzným?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1074
9.8.14 14:16
@Anonymní píše:
Bohužel oni nedělají nic, sama bych řekla, že žiju skromněji než o ni a to bych si trochu luxusu mohla dovolit. Nejhorší je, že je mi prostě trapně, když se o tom bavíme a já mám potřebné finance na účtě, ale prostě je máme pro svoje potřeby :zed: :zed: :zed:

víš proč jsou bohatí lidé bohatí? Protože sdírají chudáky, to říkal i Marx :lol: Si pamatuju nejbohatší spolužáci měli vždycky všude napůjčované peníze a NIKDY je nevraceli, proto byli nejbohatší.
Zbav se pocitů viny, ty sis ty peníze vydělala, tak si je i utrať jednou za rok na dovolené! Tohle bude investice do tebe a tvého duševního zdraví a to se ti tisíkrát vrátí během pracovního roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
10.8.14 11:54
@rybka56 píše:
víš proč jsou bohatí lidé bohatí? Protože sdírají chudáky, to říkal i Marx :lol:

Marx hodně kecal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
10.8.14 14:29

Já peníze přátelům nepůjčuju. Pokud můžu a chci pomoci, tak je dám. Pokud se vrátí, skvělé. Pokud ne, tak s tím jsem dopředu počítala. Taky dávám jen v krizových, nenadálých situacích. Určitě ne v případech, že si někdo trvale žije nad poměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
10.8.14 14:49
@Anonymní píše:
Oni si o ně vlastně neřekli, je to v rámci tisíců. Musela bych je darovat.

Vím, že mi do toho nic není, ale fakt by mě zajímala ta situace, která je závažná, že se musí řešit, a kterou vyřeší půjčka ev. dar v rámci tisíců (čili pod 20 tis. Kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
10.8.14 15:11

V takto popsané situaci bych nepůjčila ani omylem a ani u toho neměla špatné svědomí. Řada lidí má pocit (asi nějaký totalitní syndrom), že má nárok na stejnou životní úroveň jako jeho soused, nehledě na vynaložené úsilí. Taky mám pocit, že řada sociálně slabších má pocit, že bohatství je automaticky spojené s kradením, podvody apod. Holt ten kapitalismus ještě nemáme tak zažitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
10.8.14 20:40
@eumedon píše:
Marx hodně kecal.

to si pleteš, to byl Palacký :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek