Pomohla by vám rodina?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
20.10.20 13:53
@Anonymní píše:
Prostě musíte skopit hlavu a o pomoc si říct. My máme rodinu, jen ze strany manžela a ta by nám nepomohla, ani kdybysme neměli co do pusy. Tam se můžou upomahat dceři, ale synovi a vnoučatům od něj nepopreji ani k narozeninám.
:hug: :hug: :hug: Obdobně jsem to měla já jako dítě ze strany tátovi matky. Synovi nic ani to hloupé narozeninové přání a dceři modré z nebe. nejsi v tom sama :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
20.10.20 14:08

Z naší strany rodiny mám už jen sourozence a s těmi si pomáháme, jak to jde. Například, když oni jedou na samosběr jahod zavolají, zda chceme také nějaké jahody nasbírat, nebo když mi jdeme na houby, tak jim automaticky také nějaké dám. Kupujeme si na půl prase apod., jezdíme pro jablka do sadu. Z manželovi strany si hrabou na svém pisecku tchýně a její dcera. Jen vždy slyším jak Lucince přivezli ta pěkná jablka, která byli koupit 100km od nich, jak kupuji boty jejich dětem a jak je zase budou mít na prázdniny. Našim dětem donese tak max. prošlého Brumika, hlídat nemůžou protože přeci hlídají už druhá vnoučata. Takže že strany manžela žádnou pomoc nečekám a z naší strany si pomáháme průběžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.20 14:11
@Kotatko03 píše: :hug: :hug: :hug: Obdobně jsem to měla já jako dítě ze strany tátovi matky. Synovi nic ani to hloupé narozeninové přání a dceři modré z nebe. nejsi v tom sama :hug:

Jak jsi to jako dítě snášela? A co tvoji rodiče na to? Mě je to hrozně líto kvůli dětem. Ale je mi jasné, že s tím nic neudělám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.20 14:17

Diky všem za odpovědi. Evidentně nejsem mimo, když to takto očekávám. Ano, např. jsne si řekli o švestky. Že bych aspoň dětem upekla koláč. Bylo nám řečeno že ne, že je slíbili známému. A vědí moc dobře, jak na tom jsme. Proto už ani těm dětem nezavolají, bohužel. A když jim zavolaji deti, tak zrovna nemaji cas a po minute hovor ukonci.

• Citovat
  • Upravit
4596
20.10.20 14:22
@Anonymní píše:
Diky všem za odpovědi. Evidentně nejsem mimo, když to takto očekávám. Ano, např. jsne si řekli o švestky. Že bych aspoň dětem upekla koláč. Bylo nám řečeno že ne, že je slíbili známému. A vědí moc dobře, jak na tom jsme. Proto už ani těm dětem nezavolají, bohužel. A když jim zavolaji deti, tak zrovna nemaji cas a po minute hovor ukonci.
jako ze by chybelo par svestek z celyho stromu? Jako chapu, kdybys jim to chtela ocesat vsechno na slivovici… jinak ano, nase rodina si pomaha, ale vzdycky je lepsi rict na rovinu a nenadhazovat, jestli nahodou nekdo pochopi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.10.20 14:25
@Anonymní píše:

V nouzi poznáš přítele :nevim: Myslím že z toho si můžeš vydedukovat kdo je skutečný přítel a kdo je jen příživník. V tomhle případě si myslím že až bude krize pryč tak by se nemělo vše vrátit do stejných kolejí. Měli byste si je držet od těla protože vidítě, že vám nic pozitivního do života nepřinesou a ještě na vás v krizi hodí bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
20.10.20 14:30

Pomohli by. Ale nechápu proč máte zaměstnance, když bude dělat jen na svou výplatu. A o pomoc si musíš taky říct. Rodinu vůbec nemusí napadnout, jak na tom jste. Navíc když omezení platí zatím kolik - dva týdny? To jste na tom byli tak špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
20.10.20 14:34
@inkakřivák píše:
Pomohli by. Ale nechápu proč máte zaměstnance, když bude dělat jen na svou výplatu. A o pomoc si musíš taky říct. Rodinu vůbec nemusí napadnout, jak na tom jste. Navíc když omezení platí zatím kolik - dva týdny? To jste na tom byli tak špatně?

Jako kdyby březen neexistoval…no zakladatelka píše:

@Anonymní píše:

Z toho to asi jasně vyplývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32196
20.10.20 14:39
@Anonymní píše:

Tak s takovými příbuznými bych ukončila veškeré styky…protože i kdyby neměli oni sami peníze a nemohli vypomoci finančně nijak, tak nepomoci vnoučatům ovocem ze zahrady je hnus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.20 14:40
@Anonymní píše:

Tak to je mi upřímně líto, tady nepomůže evidentně nic :hug: Držím palce, ať to brzo zvládnete. A aspoň víte, koho můžete s klidným svědomím do budoucna ignorovat :?

• Citovat
  • Upravit
22939
20.10.20 14:53
@MrsNorris píše:
No a řekla sis o pomoc?Jinak si myslím, že sis nejspíš ty dosavadní vztahy idealizovala.
Na otázku v nadpisu - ano, pomohla.

Já bych se ozvala sama, kdyby nikdo nezavolal. Jezdíte na chatu i normálně? pokud ano, tak bych nečekala, a zeptala bych se. Mohu si vzít jablka, zeleninu atd…
Nebo rovnou říct jedeme na chatu, vezmeme si to a to. Chcete také něco přivézt?

A ano, nám by rodina určitě pomohla. Nejen materiálně, ale i něco přispěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80197
20.10.20 14:59

@Olina95 JO březen existoval. Ale to byly taky dva měsíce. Pak byl červen, červenec, srpen a září. Tos asi přehlédla. A opravdu mne šokuje, kolik je živnostníků, kteří jedou takhle nadoraz bez úspor. Jako stát se může, že vypadnou příjmy, ale takhle? Podnikáme v oboru, kde jsme bez příjmu klidně tři čtyři měsíce a musí to jít. A máme jen náklady. Jenže s tím prostě počítáme. Nikdy nemůžeme jet stylem utratit všechno, ono nějak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.10.20 15:12
@inkakřivák píše:
@Olina95 JO březen existoval. Ale to byly taky dva měsíce. Pak byl červen, červenec, srpen a září. Tos asi přehlédla. A opravdu mne šokuje, kolik je živnostníků, kteří jedou takhle nadoraz bez úspor. Jako stát se může, že vypadnou příjmy, ale takhle? Podnikáme v oboru, kde jsme bez příjmu klidně tři čtyři měsíce a musí to jít. A máme jen náklady. Jenže s tím prostě počítáme. Nikdy nemůžeme jet stylem utratit všechno, ono nějak bude.

Navíc jí zůstává 10-12 tisíc na jídlo, drogerii, oblečení. To mi nepřijde jako příjem, kdy by si nemohli dovolit dětem to ovoce koupit.
Ale jinak my jako rodina bychom si pomohli. Na druhou stranu bVh nečekala, že se to ovoce na zahradě samo natrhá a doveze se mi domů. Takže bych včas řekla, že bych si tam pro nějaké zajela.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
20.10.20 15:17
@lucenka píše:
Navíc jí zůstává 10-12 tisíc na jídlo, drogerii, oblečení. To mi nepřijde jako příjem, kdy by si nemohli dovolit dětem to ovoce koupit.
Ale jinak my jako rodina bychom si pomohli. Na druhou stranu bVh nečekala, že se to ovoce na zahradě samo natrhá a doveze se mi domů. Takže bych včas řekla, že bych si tam pro nějaké zajela.

Záleží kolik jich je no.. Hlavne hadry nekupujes každý měsíc, a v drogerii stačí sáhnout po něčem levném…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.20 15:22
@Anonymní píše:
Jak jsi to jako dítě snášela? A co tvoji rodiče na to? Mě je to hrozně líto kvůli dětem. Ale je mi jasné, že s tím nic neudělám.

Dotaz nebyl na mne, ale situace u nás ze strany mých prarodičů stejná. Pro jedno dítě a jeho rodinu by se přetrhli a my byli tak nějak navíc. Uklidním tě, jako dítě jsem to nějak moc nevnímala, trauma z dětského věku nemám. Vnímám to teď jako dospělá a to dost intenzivně. Teď už je o mnoho těžší udržet vztahy alespoň formálně, protože se mi z toho přístupu chce zvracet. Jo a vybavuje se mi, co bylo špatně už v tom dětství, ale to až teď z pohledu dospěláka s odstupem let..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová