Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Heled si tím teda nejsem jistá, ale co tady občas čtu nějaké diskuze ohledně příspěvků na bydlení, neni to tak, že ti stát přispěje tu částku, kterou platíš nájem (nebo nějakou část podle příjmů)? V tom případě by ta 1 Kč ztrácela smysl. Přece mu nedaj příspěvek na bydlení např. 5000, když platí nájem korunu. Co myslíte?
@zuzukobylka totéž jsem psala taky, souhlasím, ale tutově jistá si nejsem. Mate mě ta právnička. Smrdí to nějakou lstí…
@Philippe píše:
@dani24687 Doopravdy bych do toho nešla. Myslím, že to bude smrdět i soc. pracovnici. Mně by manžel ruce urazil, podepsat to
Nevím, co by na tom mělo smrdět (akorát tedy nevím, zda jde uzavřít nájemní smlouvu, když je tam VB dožití), ale spíš nechápu k čemu to bude dobré, protože při příspěvku na bydlení musí prokázat náklady… tedy bude mít tu korunu nájem a pokud má jak zakladatelka píše odpojenou vodu a elektriku, tak ji neplatí… takže má náklady na bydlení přesně tu korunu a na tu mu nikdo nic nedá…
@stazinka09 píše:
Ne nepomohla. Ta částka se radí kvůli dávkám alespoň 200kč i v rodině. To jestli si ji pak mezi sebou rodina platí nebo ne nikdo nekontroluje.
Ale z té částky vzniká povinnost platit daně. Také bych nejspíš nebyla ochotná.
@j.a.n.i1 píše:
Nevím, co by na tom mělo smrdět (akorát tedy nevím, zda jde uzavřít nájemní smlouvu, když je tam VB dožití), ale spíš nechápu k čemu to bude dobré, protože při příspěvku na bydlení musí prokázat náklady… tedy bude mít tu korunu nájem a pokud má jak zakladatelka píše odpojenou vodu a elektriku, tak ji neplatí… takže má náklady na bydlení přesně tu korunu a na tu mu nikdo nic nedá…
prosím tě, já nevím, prej nějaká advokátka, co dojíždí radit k nim na vesnici ![]()
Uzavřít nájemní smlouvu na 1 korunu lze, žádnou boudu bych v tom nehledala. Pokud má navíc vodu, plyn, elektřinu napsané na sebe, může prokázat, jaké náklady měsíčně hradí. Protože všichni netopí plynem a nepočítá se, kolik metráků uhlí, dřeva za rok vaše kamna spálí, tak se do příspěvku na bydlení počítají i nějaké paušální náklady na vytápění na osobu + podle počtu obyvatel obce…je to tam divoké, složité.
Na základě té sepsané nájemní smlouvy by mohl dostávat přibližně 1-2 tis. měsíčně, ovšem je tam třeba dokládat i roční vyúčtování - s tím bude mít taky problém. Možná to chce hnát až n a dávky hmotné nouze, tam by dostal i víc…
Vy z té 1 koruny nemusíte platit žádnou daň z pronájmu - proto chce jen tu 1 korunu.
Nevim, jak se rozhodneš - jestli podporovat otce ve vybírání děravého sociálního systému nebo na něj kašlat…jde na vás dobře, přes babi. Já bych mu asi oplatila stejnou mincí, jako on mně
@dani24687 píše:
prosím tě, já nevím, prej nějaká advokátka, co dojíždí radit k nim na vesnici
A nepolíčil pan otec jak vzorně platí dcerám vysoký nájem (samozřejmě načerno) a proto mu už nezbývá nic na živobytí a další dluhy?
@j.a.n.i1 třeba shoda jmen??? Já bych po otci nájem nechtěla, to by mohlo smrdět taky. A taky ta 1kč. Podnikáme, vím, co to jsou kontroly od institucí. Hrabou se v méně podstatných věcech a obírat stát nenechají ![]()
@Lesina píše:
A nepolíčil pan otec jak vzorně platí dcerám vysoký nájem (samozřejmě načerno) a proto mu už nezbývá nic na živobytí a další dluhy?
tak určitěě
![]()
@Timinka píše:
@Jitka1976 já o chápu jak to myslíš, ale je to nesmysl, neexistuje žádný úřad, který by ji donutil k tomu, jak vysoký má požadovat nájem
Jestli to není náhodou ze zákona o dani z příjmu, protože tam je jedno ustanovení, že mezi osobami ekonomicky spřízněnými (MŠ a majitelka budovy) probíhat veškeré transakce za podmínek obvyklých jako kdyby se nejednalo o ekonomicky spřízněné osoby
@Reňulín píše:
Jestli to není náhodou ze zákona o dani z příjmu, protože tam je jedno ustanovení, že mezi osobami ekonomicky spřízněnými (MŠ a majitelka budovy) probíhat veškeré transakce za podmínek obvyklých jako kdyby se nejednalo o ekonomicky spřízněné osoby
To je možný…vysvětlovala mi to, ale nepamatuju si podrobnosti…tak mě to udivilo, že jsem byla trochu mimo… ![]()
@Reňulín píše:
přesto nemůže nikdo nařídit výši nájmu. Mohlo by to jít i naopak že nájem určí 50 tisíc aby si snížila základ daně ve školce a nikdo jí nemůže nařídt nájem snížit ![]()
@Timinka píše:
přesto nemůže nikdo nařídit výši nájmu. Mohlo by to jít i naopak že nájem určí 50 tisíc aby si snížila základ daně ve školce a nikdo jí nemůže nařídt nájem snížit
ona neměla nařízenou výši nájmu…jen jí řekli, že to nemůže být symbolická částka…že by to neprošlo…že si musí dát alespoň minimální nájem, který je pro danou oblast (Praha východ)a daný objekt (vila se zahradou)obvyklý…no a ona se ptala úřednice, kolik je tedy cca to minimum…a ona jí řekla, že aspoň 10 tisíc aby to prošlo…
jestli na ní úřednice ušila boudu netuším…ale zase nechápu, co by z toho ona úřednice měla??? Jí z toho žádná odměna nekyne…