Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@dani24687 ahoj, mamka to má podobný, moje babička si vzala taky krypla. Potom, co na ni vztáhl ruku se s ním rozvedla. Zůstala sama s 3 dětma a přesně, jak píšeš ty, taky ji nic neplatil a nikam je nevzal, nepřišel ani svýmu synovi na pohřeb. Po nás sice nikdy nic nechtěl, psal mámě dopis, že ji chce vidět a ani tohle nedovolila. Nechápu tu drzost, být tebou, nepomohla bych mu.
@dani24687 nikdy, protože pak k vám může exekutor.. a mmchdm, nečetla jsem diskuzi, ale na příspěvek na bydlení musí mít TP, které si může sám, na základě nájemní smlouvy zřídit. Další problém je, že musí dokazovat náklady na bydlení, takže při částce 1 kč měsíčně je to hodně podezřelé. Čenichám, že mu jde o TP. a kurńa, teď to dočítám.. twl, vy jste se stali majitelkami baráku, kde on má tp? proboha, proč? pokud má takové dluhy, je jen otázkou času, kdy o něj přijdete ![]()
@Jitka1976 jasně ale jaká úřednice? A kde by to neprošlo? Na finančáku? Jak by jí mohli nařídit obvyklý nájem? Prostě se mi tomu nechce věřit. Pak by taky mohli říct, že jako majitelka si vyměřila malou/velkou mzdu nebo vám velký/malý plat atd…
@martina.se píše:
@dani24687 nikdy, protože pak k vám může exekutor.. a mmchdm, nečetla jsem diskuzi, ale na příspěvek na bydlení musí mít TP, které si může sám, na základě nájemní smlouvy zřídit. Další problém je, že musí dokazovat náklady na bydlení, takže při částce 1 kč měsíčně je to hodně podezřelé. Čenichám, že mu jde o TP. a kurńa, teď to dočítám.. twl, vy jste se stali majitelkami baráku, kde on má tp? proboha, proč? pokud má takové dluhy, je jen otázkou času, kdy o něj přijdete
ty, teď budu za vola, ale já vlastně ani nevím, jestli tam TP má, podle mě jo, nemá ho mít kde jinde.
majitelkama jsme se staly, když jsme ještě ani nebyly zletilé a naši byli spolu. Exekutor by tam už dávno přišel, kdyby to bylo možný. Podle mě to nejde, ne? Je to naše, jemu může jít jen po vybavení, ne?
@Jitka1976 to byl jen příklad. Všem ostatním se omlouvám za OT ale zaujalo mě to
@Jitka1976 píše:
Já si taky myslím, že nájemné za 1 Kč nejde…uvedu příklad, sice jiný, ale v něčem podobný…pracuju v soukromé Mš…majitelka/zřizovatelka ji má ve vlastním domě..!!! Jednou jsme se tak bavili spolu a já jí povídám, že to má lehčí, že si otevřela školku ve vlastním domě, že nemusí platit nájem jako jiné soukromé školky…tak mě vyvedla z omylu…ona SAMA SOBĚ MUSÍ PLATIT NÁJEM…z něj odvádí státu daně…taky chtěla samozřejmě sama sobě dát co nejnižší nájem, ale na úřadech jí to neprošlo…musela si dát nájem obvyklý v dané lokalitě a s přihlédnutím k velikosti objektu a rozloze zahrady…dala si nejnižší možný…10 tisíc…
no to snad neni pravda ![]()
@Timinka píše:
@Jitka1976 to byl jen příklad. Všem ostatním se omlouvám za OT ale zaujalo mě to
jasan ![]()
@dani24687 píše:
ty, teď budu za vola, ale já vlastně ani nevím, jestli tam TP má, podle mě jo, nemá ho mít kde jinde.majitelkama jsme se staly, když jsme ještě ani nebyly zletilé a naši byli spolu. Exekutor by tam už dávno přišel, kdyby to bylo možný. Podle mě to nejde, ne? Je to naše, jemu může jít jen po vybavení, ne?
asi by byl základ zjistit, kde to TP opravdu má. Jinak máš pravdu, pokud není vztah manžel manželka, nemůže vám vzít nemovitost, ale vybavení ano…
@martina.se píše:
asi by byl základ zjistit, kde to TP opravdu má. Jinak máš pravdu, pokud není vztah manžel manželka, nemůže vám vzít nemovitost, ale vybavení ano…
to je jeho problém to vybavení, naše tam není nic, víš ![]()
@dani24687 píše:
to je jeho problém to vybavení, naše tam není nic, víš
tak to ju.. napytel situace, ale rozhodně mu smlouvu nepiš, by musel dokazovat, že něco platí a pod, takže smlouva na 1 kč stejně nic neřeší. pokud napíšeš vyšší částku, už to bude pro Tebe výdělek a musela bys to danit. ![]()
@Maja25 píše:
@dani24687 Tak teˇčtu že vaše není nic, tak to je dobře.
@martina.se píše:
tak to ju.. napytel situace, ale rozhodně mu smlouvu nepiš, by musel dokazovat, že něco platí a pod, takže smlouva na 1 kč stejně nic neřeší. pokud napíšeš vyšší částku, už to bude pro Tebe výdělek a musela bys to danit.
Marti, určitě ne. On na nás prděl celou dobu a teď bysme mu byly dobré. Ségře jsem to řekla po tel. a řekla, že nemá slov. Takže doufám, že má stejný názor jako já. Předpokládám rozhodnutí je na nás obou, tzn. nemůže mu to schválit jen jedna.
@dani24687 v tomhle bych mu asi vyhovela asi jako bych vyhovela kazdemu jinemu cizimu cloveku. Akorat bych si pozjistovala, aby z te smlouvy neplynuly nejake povinnosti pro me, jako trebas opravovat mu spotrebice a podobne.
Babicka teda je celkem lucidni osoba, ze to napsala rovnou na vas.
ALE pokud by z toho pro me neplynul zadny dalsi zavazek, tak bych vyhovela, nemstila bych se timto zpusobem - teda myslim. samozrejme nevim jaka traumata vam zpusobil a jak moc vam to lezi v zaludku.