Pomůže na depresi pořízení psa? Zkušenosti - dvouleté dítě a pes?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
krecik.dzungarsky
31.7.25 07:23
@Anonymní píše: Více

Tohle je ale minimálně na dlouhodobou terapii. Z absence mámy a jejího odchodu ze života v jeho takto nízkém věku bude mít celkem slušné, nezpracované trauma. Život na ulici může být další podobný problém. Kdoví, kolik toho v sobě nese.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.25 07:30

Hele, mně to na deprese pomohlo, 1× denně antidepresiva, 100× denně pomazlení se psem, a funguje líp, než kdykoliv před tím.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
31.7.25 08:03
Že jo, může mít klidně dva terapeuty. Dvounožce a čtyřnožce. Vždyť i součástí hospitalizace na psychiatrii bývá canisterapie, hipoterapie, jak u dětí, tak i u dospělých, včetně péče o zvířata.
  • Citovat
  • Upravit
5253
31.7.25 10:02

Hlavne si kdyztak poradne promyslete plemeno, abyste si neporidili neco, co vam preroste pres hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10965
31.7.25 10:05

At radeji pomazli to dite. Kdyby deti nemeli, tak ano, ale takhle at travi vic casu s ditetem. Neunahlovala bych se hned se psem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.7.25 10:11

No záleží jakou rasu. Jestli štěně. Jestli dospělého. To je třeba taky hodně zvážit. Na deprese retrívři, cottoňáčci, to si vyhledej. Je to závazek pak ale pro vás všechny. Pes z útulku bude traumatizovaný, to asi není pro vás, nevím. Pes z chovné stanice bude štěňátko = plno práce, ale pro vás asi víc vhodný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
31.7.25 10:18
@krecik.dzungarsky píše: Více

No, zakladatelko, to vypadá na nevyřešené trauma/ traumata již z dětství a teď to všechno vylézá ven. To chtělo už dávno řešit. Teď to bude opravdu dost časově náročný. Přeji hodně štěstí na dobrého psychiatra a psychologa, to bude klíčové. Berte soukromé, i když to taky není pravidlo kvalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.25 10:20
@Tarena píše: Více

Mám dítě a psa a pomazleni dítěte a psa se nedá srovnávat. Svoje děti miluju, ale když si potřebuji odpočinout, vypnout, srovnat myšlenky, pomazlim psa, ten po mně nic nechce, pomazli mě kdykoliv.

• Citovat
  • Upravit
10965
31.7.25 10:24

Jenze tady pan jeste ani nezahajil lecbu a uz to chteji resit takovým velkym krokem. At chodi s ditetem na hriste, jezdi na kole, leci se, zmeni ten zivotni styl a pokud treba za rok to porad na psa uvidi, tak at si ho poridi. Ted podle mne nemuze udelat dobry usudek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59410
31.7.25 10:38

a manžel psa chce? napřed at se zalepí. pořízení psa, navíc štěněte je fakt náročné, hlavně ty začátky a pokud je manžel na to psychicky špatně tak ho štěně může ještě víc rozhodit a pak vše padne jen na tebe :? Já moc štěněti období nemusím, ale vím že to jinak nejde. Ale ta péče o štěně je prostě náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
31.7.25 10:40

Zvaž i to, že manželovi nemusí být dobře (lépe) hned, může mít propady a péče o psa bude na Tobě. Pokud víte jaký závazek pes je a jste schopni to reálně zvládnout, tak proč ne.
Jen tedy samo o sobě malé dítě a štěně může být náročné.
Hodně dobře bych zvažovala plemeno a povahu psa. :kytka:

Určitě bych si nepořizovala štěně teď hned, ale v budoucnu, až manželovi bude lépe opravdu… Ono to nebude mávnutím proutku…

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
31.7.25 10:45

No pes v bytě a malé dítě. Tak musíš ho jako štěně co 2 hodiny venčit. Často i v noci, než si zvykne. Musíš ho vychovat, je to jako malé dítě ze začátku, musí projít obdobím puberty, atd…
A musí ho někdo venčit po šíleně náročné noci, když je venku naprosto hnusně a i když manželovi bude hůře, protože zrovna období. A musí se venčit i když douletákovi se zrovna nechce vůbec ven, protože raději by…

V počátku bych raději zainvestovala do kvalitní psychoterapie pro manžela. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
31.7.25 10:52

@krecik.dzungarsky Tak on ale tu léčbu ještě ani nezačal. Pomazlení super, proč ne. Ano canisterapie součást terapie. Ale není tam ta následná péče o psa v kombinaci s malým dítětem, navíc v bytě.
Ta manželka se za rok vrátí do práce, přijde školka, frmol okolo dítěte… A pes musí minimálně 5× denně ven. A navíc ho musí někdo ještě vychovat, aby to byl fajn parťák pro a do rodiny.
Taky mám psa na canisterapii, ale ten člověk by si ho plně do péče nikdy sám nevzal - naštěstí. Je soudný. Něco jiného je s ním na 30 minut si házet hračku a mazlit se večer u televize, protože je super. A něco jiného je po něm denně vysávat, chodit hodinu v dešti, letět v noci 5× kakat, protože průjem, vyřízený po příchodu domů ještě letět se psem na půl hodiny, atd…
Navíc i caniste. psi mají zkoušky, takže minimálně musí odpovídat povahou…

Jasný, pomazlit se, ale ještě někdo musí zajistit na 100% toho psa a to bude dělat ta manželka, když manžel nebude moc, bude ho to stresovat a štvát…

Příspěvek upraven 31.07.25 v 10:59

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.25 10:52

Já jsem si psa pořídila, ale bydlíme v baráku se zahradou. Toužila jsem po něm už dlouho, tak jsem si splnila sen. Byla jsem 3 měsíce na neschopence, takže jsem měla čas se o štěňátko starat. Kromě toho, že toho dost zničil( s tím jsem počitala), tak i dost kousal děti, to bylo fakt blbý. K dvouleťákovi bych měla strach, já už měla obě děti ve škole.
Docela dobrá varianta by mi pro vás přišla nějaký menší už dospělý pejsek z útulku.
Ale i tak v bytě to musí být náročné…za každého počasí několikrát denně ven, za rok zřejmé nastoupíš do práce a budeš muset ráno ještě venčit…no promyslete to.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
31.7.25 11:42
@Zeoli píše: Více

Retrívr :srdce:, kokršpaněl :srdce:, corgi :srdce:.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová