Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve mohla bych také poprosit o radu? Starší dcera mi začíná vyrůstat ze sedačky romer duo plus - na výšku to má tak tak, pásy už mám nejvýš, co to jde. Ale je strašně hubená, necelých 13 kg a za rok mi nabrala s bídou půl kila. Tak teď nevím, jakou sedačku bych jí měla pořídit jako další. Počítám, že pár měsíců ještě vydrží, ale déle jak půl roku to nevidím, spíš méně:( Jenže netuším, jestli může jít do 15-36, výšku na to má, ale s tou váhou je to problém
U 9-36 si nejsem jistá, jestli si pomůžu, protože ty pásy se musí v určité chvíli vyndat. Na vyzkoušení tady v okolí možnost nemám:(
Jinak auto máme tourana 2004, má isofix, ale ne oko na TT…
Z 15-36 se nám líbí tahle: Römer Kidfix XP SICT - pasuje do tourana? Není moc široká, aby mohl na prostředním sedadle ještě někdo hubený sedět? A je opravdu lepší než obyčejný kidfix nebo je dostačující ten? Z 9-36 nemám představu vůbec, jen nechci pultík (vím, že to by pro hubeňoura bylo řešení) - nevěřím mu a navíc jsem ho zkoušela u kamarádky a malá ho stejně nesnesla. Pásy jí nevadí.
@kačenka13 kdekoliv na bazarku, treba na mimibazaru je jich hned nekolik vcelku za par kacek, zase je pak vklidu prodas. Pod maxicosi je nejlepsi Quinny Zapp ten klasicky. Potah se sunda a zbyde ti podvozek, ktery se slozi na malicky balicek, ktery se v aute vejde treba k noham spolujezdce.
Cybex pokud se nepletu by mel jit tam co maxicosi, ale to je lepsi si jeste overit.
Nedam na takovou kombinaci dopustit. Nechavala jsem podvozek porad v aute ![]()
@lecijasek nema 15 kg takze do sedacky od 15 kg proste jit nemuze ![]()
@quinny ale co s tím?
Duo jí je tak tak a 2 kila jen tak nenabere pokud se nestane zázrak, když jí půl kila trvalo rok… Zkoušela jsem u kamarádky nějakou 9-36 a bylo to snad horší, pásy už měla spíš pod rameny. Ale byla to nějaká neznačková, možná u jiných to jde výš.
Normálně jsme se s manželem zděsili, nějak rychle teď vytáhla. Před nedávnem to vypadalo, že jí ještě duo vydrží, ale teď jsem jí musela zvednout pásy a zjistila jsem, že je má už úplně nahoře, výš to nejde a hlava už přečuhuje. Vím, že může do výše očí, ale do toho jí chybí kousek.
Další sedačku musíme koupit každopádně, protože tu, co má teď bude potřebovat za pár měsíců mladší. Původně jsem měla jasno, že nějakou 9-36, ale teď opravdu nevím.
@quinny Moc díky! Už jsem se po tom kočárku dívala a opravdu se tam dají sehnat! Moc díky za skvělý tip! Určitě mi to dost ulehčí ![]()
@lecijasek pokud má jen 13 kg tak nemůže zatím jít do sedačky 15-36 kg, ty jsou až od 15 kg. Pokud se zatím vejde do stávající tak ji tam nechte, a pokud si myslíte že tam vydrží ještě půl roku, tak to nyní neřeště, za půl roku může nabrat, a hlavně od nového roku se již na trhu začnou objevovat nové sedačky podle nové normy I-Size, a ta jsou podle výšky a ne podle váhy, takže za půl roku třeba vyberete něco jiného, co bude výškově vyhovovat
@lecijasek myslim ze nezbyde nic jineho nez 9-36 a duo podedi mladsi ![]()
@kačenka13 rado se stalo ![]()
@steeve a co je horsi varianta. dite, co ma 13kg, ale hlavickou uz roste z autosedacky romer safefix, nebo kdyz je ve vetsi sedacce od 15-36kg, ale je vahove pod limitem? A jeste dotaz mohou byt sedacky romer kidfix isofix, romer kidfix xp i do neisofixoveho auta? Dekuji za odpoved.
@Alepoudaki steeve odpoví líp, ale nějak si nemůžu odpustit, co je lepší smrt oběšením nebo utopením. Vybírat ze dvou zel to menší mi u dítěte tedy nepřijde to správné, navíc když existuje ideální možnost jak to vyřešit ![]()
Všechny autosedačky 15-36 isofixové jdou použít i v autě bez isofixu, pouze se ta ramena otočí dovnitř sedačky a sedačka i dítě se najednou připoutá pásem z vozu ![]()
@Alepoudaki Tam fakt jedine 9-36ku ![]()
Ale po vlastni zkusenosti, kdy jsem si stale myslela, ze dcera z 9-18ky uz uz vyroste, a pak v ni byla az do 3 let 10 mesicu (to je pred 6 tydny). A to meri 109cm a vazi 15,5 kila
Ve 3 letech merila 103cm a vazila 14 kilo, a fakt jeste nejakou dobu vydrzela ![]()
@Alepoudaki nedokážu si představit, že by dítěti koukala hlava ze safefixu a přitomm mělo jen 13 kg, dle zkušeností se do Safefixu vejde dítě do cca 105-110 cm a pokud při této váze by mělo jen 13 kg tak to by bylo extrémně hubené.
Ale i kdyby tento případ nastal, tak je možné zvolit sedačku 9-36 a třeba u Britax Evolvy jdou ty vnitřní pásy až do výšky dítěte cca 120cm, takže tym by mohla být stále na pásech dokud nedosáhne 15 kg.
A samozřejmě isofixové sedačky 15-36 kg můžou být i v autě kde isofix není.
@steeve píše:
@Bella29 jestliže jsou nyní děti nacpané v sedačkách 9-18, tak v těch 9-36 s v nitřními pásy to nebude až o tolik lepší, ty vnitřní pásy se stejně vyndavají v rozmezí 15-18 kg, takže by to měli na chvíli, kvůli bundám byste ty pásy sundavali dříve. Spíše bych vydržel ve stávajících sedačkách než dosáhnou 15 kg a šel rovnou do 15-36, u těch 15-36 se cenou u neisofixových vejdete se 2 ks i do 6000,–( ty 9-36 kvalitní do 8t/ 2 ks asi nepořídíte), polohovat se také dají,
a pokud byste opravdu chtěla zajistit lepší poutání u těch velkých sedaček, tak je nyní na trhu novinka pro sedačky 15-36 přídavný stabilizační pás:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
chtěla bych se optat ještě na ten pás, píšete, že je použitelný pro autosedačky 15-36 kg, ale v popisu je uvedeno, že je pro kategorii II 15-25 kg, takže jak to tedy je? ten pás mě zaujal, ale za několik měsíců budeme pořizovat sedačku 15-36.Děkuji za odpověď
@Verunka.T ano, pás je homologovaný pro skupinu II tedy 15-25 kg, takže je použitelný i do všech sedaček 15-36 kg( sedačky 15-25 se již nevyrábějí, všechno to jsou 15-36), porotože to jsou spojené kat II a III, používá se do těch 25 kg, pak už je celkem zbytečný, ty děti jsou velké, udrží je dospělý pás
@steeve píše:
@Verunka.T ano, pás je homologovaný pro skupinu II tedy 15-25 kg, takže je použitelný i do všech sedaček 15-36 kg( sedačky 15-25 se již nevyrábějí, všechno to jsou 15-36), porotože to jsou spojené kat II a III, používá se do těch 25 kg, pak už je celkem zbytečný, ty děti jsou velké, udrží je dospělý pás
děkuji ![]()