Popálená ručička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
12.3.13 23:19
@Škurpice píše:
@Timinka přijde mi, že ne, jsou pořád stejně neopatrní, přitom švagrová má o 3 týdny mladší holku, klidně si ji vezme na klín a před sebe dá vařící polévku apod…

Každé dítě je jiné, moje kámoška taky v klídečku pije kávu, atd. já bych si to dovolit nemohla.Ono je to i o dítěti.

• Citovat
  • Upravit
101654
12.3.13 23:23
@dada1511 píše:
Každé dítě je jiné, moje kámoška taky v klídečku pije kávu, atd. já bych si to dovolit nemohla.Ono je to i o dítěti.

Tak kávu si taky piju v klídečku, jelikož ji ředím 1/3 mlíkem, tak se s ní fakt opařit nedá :mrgreen: a o stojan s vodou už se malý opařil (2 puchýřky cca 0,5cm x 0,5cm) a od té doby se mu pečlivě vyhýbá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
13.3.13 05:41

@j.a.n.i1 vis popalenina je nevyspitatelna…taky tam prijela mamina s ditetem na rucicce 1×2 cm vypadalo to jako banalita. Nakonec se to tak,,propalilo,, ze museli transplantovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3209
13.3.13 06:24
@j.a.n.i1 píše:
Něco jiného je opařenina většího rozsahu, tam bych si u kohokoliv jiného než u sebe nic ošetřovat netroufla, ale zas bych buď volala rychlou nebo jela přímo na popáleniny, neb pohotovost mi přijde v tomhle případě k ničemu.

Nam prave pohotovost zajistila „prelet“ do Vinohrad po prvotnim osetreni, napichnuti kapacky apod.,protoze v nasem meste, ac nemalem, popaleninove oddeleni neni. Odvezli mi jen syna, my jsme se do Phy museli dostat sami..to byl taky mazec.. :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
13.3.13 06:27
@j.a.n.i1 píše:
No, a třeba mě přijde zbytečné kvůli takovému ošetření na pohotovost jezdit - pokud je dítko ochotno spolupracovat a mám potřebné věci k dispozici (jakože je doma mám) tak to ošetření zvládnu v podobné kvalitě taky.
Něco jiného je opařenina většího rozsahu, tam bych si u kohokoliv jiného než u sebe nic ošetřovat netroufla, ale zas bych buď volala rychlou nebo jela přímo na popáleniny, neb pohotovost mi přijde v tomhle případě k ničemu.

Jenomze pokud se delaji puchyre tak je to spatne.To uz jsou popaleniny 2 stupne.
Mala v roce a ctvrt na sebe tez prevrhla kavu. Popaleniny 2 a 2b.Ale dopadli jsme dobre na to ze to svrhla na oblicej…fuj. A s ditete se ma s kazdou popaleninou. Detem se to dobre hoji.To co dala zakladatelka nechapu ze je jeste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
13.3.13 07:09

@Khalmati u nas bylo nejhorsi ze v nasi nemocnici nedokazali spocitat kolik dat male tisicich leku. Volali tri primare. Takze tisici leky az tesne pred prevozem do vinohrad od zachranaru. ( vezli jsme malo do nemocnice a oni volali do jine na prevoz. Malou pouze zacevkovali. :twisted: )

• Citovat
  • Upravit
3209
13.3.13 07:51
@Timinka píše:
@Khalmati u nas bylo nejhorsi ze v nasi nemocnici nedokazali spocitat kolik dat male tisicich leku. Volali tri primare. Takze tisici leky az tesne pred prevozem do vinohrad od zachranaru. ( vezli jsme malo do nemocnice a oni volali do jine na prevoz. Malou pouze zacevkovali. :twisted: )

Tak jemu napíchávali kanylu a povedlo se až na devátej pokus (rozpíchaný ruce, nohy, čelíčko a ve finále se povedlo napíchnout žílu až na krku a volali kvůli tomu sestřičky z dětskýho JIPu :roll: a necévkovali ho vůbec.. a pak jsme čekali přes hodinu na záchranáře z Vinohrad (bylo blbý počasí a ani nevěděli, jestli vrtulníkem doletí :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bmw
25905
13.3.13 11:36
@j.a.n.i1 píše:
No, a třeba mě přijde zbytečné kvůli takovému ošetření na pohotovost jezdit - pokud je dítko ochotno spolupracovat a mám potřebné věci k dispozici (jakože je doma mám) tak to ošetření zvládnu v podobné kvalitě taky.

@j.a.n.i1 …to je tvuj nazor, ale puchyre to uz mas popaleninu 2.stupne tak nevim, opravdu zalezi na kazdem jedinci jak se k tomu postavi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
13.3.13 13:14
S tím si dovolím nesouhlasit, syn není a nebyl divoké dítě a nikdo mi nenamluví, že sebeklidnější dítě nemůže najednou sáhnout do horké polévky nebo drknout do stolu, na kterém je vařící káva či jiný nápoj
@dada1511 píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michelle32
13.3.13 13:41

@Škurpice souhlasím.
ono stokrát nic umořilo osla. I sebeklidnější dítě se může ohnat ručičkou a sáhnout nebo shodit polévku, čaj, kávu… V tomto případě opatrnosti není nikdy dost…
Mě přijde, že se takovýto druh zranění, tedy popáleniny docela podceňují. Jednak rána „pracuje“, takže po spálení by se mělo chladit co nejdéle, nestačí jen oplachnout studenou vodou. Dále se na spáleniny nesmí dávat led. A jestliže je popáleno malé dítě a udělá se puchýř, je to jednoznačně důvod k tomu, aby ho ošetřil lékař. Puchýře jsou hodnoceny jako popáleniny 2.stupně, navíc my nemůžeme vidět, co se děje pod povrchem kůže a zanítit se to může velice snadno. A poslední připomínka, i spálenina jenom na pár % těla může způsobit poškozenému šok. Takže já mám z popálenin velký respekt.

Mimochodem zakladatelko jak to dopadlo? byli jste u dr?

• Citovat
  • Upravit
9622
13.3.13 13:42

@Nathalka01 Tak co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3614
13.3.13 14:42

Koukala jsem na zakladatelčinu stránku a od včera tu nebyla. Jestli si je nenechali v nemocnici. přeci jen jestli měla tvrdý puchýř a seškvařenou kůži :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101654
13.3.13 15:11
@bmw píše:
@j.a.n.i1 …to je tvuj nazor, ale puchyre to uz mas popaleninu 2.stupne tak nevim, opravdu zalezi na kazdem jedinci jak se k tomu postavi :mavam:

Ano, přesně tak, záleží na každém, jak se k tomu postaví, ale neznamená to, že pokud na to má jiný názor, tak je naprosto nezodpovědný, jak tu většina prezentujete :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
13.3.13 18:54

Zakladatelka se od vcera neprihlasila. Nakonec asi nemocnice? :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
13.3.13 19:52
@Timinka píše:
Zakladatelka se od vcera neprihlasila. Nakonec asi nemocnice? :think:

A neozve. Divam se na zpravy na nove.Ale doufam ze se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák