Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj naše nejmladší (10měsíců) si dnes popálila dlaň o krbová kamna. Měla tam i seškvařenou kůžičku hned jsem jí to dala pod tekoucí studenou vodu a namazala kalciem. Potom jsem ji dělala studené zábaly, ale pod ukazováčkem se jí udělal velký tvrdý puchýř. Já teď dumám jestli jít zítra k doktorce nebo jak to mám dál léčit? Praskne ten puchýř sám? Nebo to chce odbornou pomoc? Děkuji za rady.
Určitě bych k lékaři zašla, nedávno jsem se spálila o žehličku zhruba jak povídáš a na chirurgii říkali, že je dobře, že jsem dorazila, spálenina se prý rozvíjí i tři dny..puchýř strhli, dali mi na to tzv. mokrou léčbu a za tři dny to bylo v pořádku.
Já bych jen tak pro klid duše k mudr zašla. Hlavně ať si ten puchýř malá nestrhne sama. Stani
Já bych s tím hned jela na pohotovost. Rozhodně bych nečekala do rána. Už třeba taky kvůli tomu když by pak měli být nějaké komplikace. Tam jí to odborně ošetří a jistě se to i dříve zahojí ![]()
A taky to můžeš dát na pojišťovnu, jestli teda má nějaké úrazové…
Teď už spinká, ale zítra radši zajdeme k mudře ať se jí na to podívá. Děkuji za názory ![]()
Ja bych taky jela na pohotovost, jestli tam byla i seskvarena kuze. Strasne to boli, ja nemohla a ni spat jak me palily popalene prsty od vrouci vody a to jsem seskvarenou kuzi nemela.
V létě si dcerka šlápla na žhavej uhlík bosou nohou, taky to měla seškvařený, jeli jsme na pohotovost a pak týden jezdili obden na převazy. Mazali ji to „mokrým hojením“ Flamigelem. Puchýř měla mega, ten doktor ostříhal. Potom jsem pár týdnů nohu mazala mastným a masírovala. Bylo to povrchní, teď tam nemá ani jizvu.
@taljenka píše:
@Nathalka01 tak ať to zítra dopadne co nejlépe![]()
Děkujem snad ji to nebude moc bolet chudinku..
Určitě k dr. třeba jen kvůli vydezinfikování, určitě se snažíš jí pomoci, ale nevidíš to co dr. (teda podkud taky nejsi dr.)
Přeju ať je to co nejdříve v pořádku ![]()
@Nathalka01 zitra? Uz jsi tam mela byt. Vzdyt popaleniny jeste 48 hod prohlubuji a nici tkan. U tak maleho ditete je dlan velka plocha. www.bolito.cz
Taky si myslím, že jsi tam měla dávno být. U takhle malých dětí se popáleniny měří jinak a rozhodně jsi jí na to neměla nic mazat jen tak doma. To mě vždycky nadzvedává ze židle… S popáleninou u dítěte vždycky na pohotovost a nic do toho nemazat!!!
@Nathalka01 Dcera si popálila ruku v 11-ti měsících o žárovku a jeli sme taky na pohotovost. Propíchli jí to, vyčistili, obstříhali a dali na to sterilní obvaz…Kterej si doma okamžitě strhla
Takže znovu
Ale pak už sem jí na to hned dala rukavici a vydrželo to. Jezdili sme dvakrát týdně na převazy a kontroly. Říkali nám, že když se to blbě zajizví, musí se to pa rozrušovat chirurgicky, takže určitě lepčí to mít pod kontrolou… Léčba trvala myslím 3týdny
Fotka je po sundání obvazů, nědy po těch 3 týdnech zhruba…Teď už to má bez jizev, krásný…
Syn se popáli, když mu bylo 15 měsíců, volali jsme záchranku, ale měl to hodně…nicméně, už dávno bych byla minimálně na pohotovosti a rozhodně bych to hned nemazala