Popálená ručička

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
200
12.3.13 19:41

popalena rucicka

Ahoj naše nejmladší (10měsíců) si dnes popálila dlaň o krbová kamna. Měla tam i seškvařenou kůžičku hned jsem jí to dala pod tekoucí studenou vodu a namazala kalciem. Potom jsem ji dělala studené zábaly, ale pod ukazováčkem se jí udělal velký tvrdý puchýř. Já teď dumám jestli jít zítra k doktorce nebo jak to mám dál léčit? Praskne ten puchýř sám? Nebo to chce odbornou pomoc? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
12.3.13 19:47

Určitě bych k lékaři zašla, nedávno jsem se spálila o žehličku zhruba jak povídáš a na chirurgii říkali, že je dobře, že jsem dorazila, spálenina se prý rozvíjí i tři dny..puchýř strhli, dali mi na to tzv. mokrou léčbu a za tři dny to bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
12.3.13 19:48

Já bych jen tak pro klid duše k mudr zašla. Hlavně ať si ten puchýř malá nestrhne sama. Stani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3592
12.3.13 19:48

Já bych s tím hned jela na pohotovost. Rozhodně bych nečekala do rána. Už třeba taky kvůli tomu když by pak měli být nějaké komplikace. Tam jí to odborně ošetří a jistě se to i dříve zahojí :nevim:
A taky to můžeš dát na pojišťovnu, jestli teda má nějaké úrazové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
12.3.13 19:54

Teď už spinká, ale zítra radši zajdeme k mudře ať se jí na to podívá. Děkuji za názory :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
12.3.13 19:54

Ja bych taky jela na pohotovost, jestli tam byla i seskvarena kuze. Strasne to boli, ja nemohla a ni spat jak me palily popalene prsty od vrouci vody a to jsem seskvarenou kuzi nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3592
12.3.13 19:55

@Nathalka01 tak ať to zítra dopadne co nejlépe :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
12.3.13 19:55

V létě si dcerka šlápla na žhavej uhlík bosou nohou, taky to měla seškvařený, jeli jsme na pohotovost a pak týden jezdili obden na převazy. Mazali ji to „mokrým hojením“ Flamigelem. Puchýř měla mega, ten doktor ostříhal. Potom jsem pár týdnů nohu mazala mastným a masírovala. Bylo to povrchní, teď tam nemá ani jizvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
12.3.13 19:56
@taljenka píše:
@Nathalka01 tak ať to zítra dopadne co nejlépe :hug: :hug:

Děkujem snad ji to nebude moc bolet chudinku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
12.3.13 20:01

Určitě k dr. třeba jen kvůli vydezinfikování, určitě se snažíš jí pomoci, ale nevidíš to co dr. (teda podkud taky nejsi dr.)
Přeju ať je to co nejdříve v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
12.3.13 20:18

Chudatko male, tak at se brzy ulevi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
12.3.13 20:19

@Nathalka01 zitra? Uz jsi tam mela byt. Vzdyt popaleniny jeste 48 hod prohlubuji a nici tkan. U tak maleho ditete je dlan velka plocha. www.bolito.cz

• Citovat
  • Upravit
4780
12.3.13 20:30

Taky si myslím, že jsi tam měla dávno být. U takhle malých dětí se popáleniny měří jinak a rozhodně jsi jí na to neměla nic mazat jen tak doma. To mě vždycky nadzvedává ze židle… S popáleninou u dítěte vždycky na pohotovost a nic do toho nemazat!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
12.3.13 20:38

@Nathalka01 Dcera si popálila ruku v 11-ti měsících o žárovku a jeli sme taky na pohotovost. Propíchli jí to, vyčistili, obstříhali a dali na to sterilní obvaz…Kterej si doma okamžitě strhla :roll: Takže znovu :zed: Ale pak už sem jí na to hned dala rukavici a vydrželo to. Jezdili sme dvakrát týdně na převazy a kontroly. Říkali nám, že když se to blbě zajizví, musí se to pa rozrušovat chirurgicky, takže určitě lepčí to mít pod kontrolou… Léčba trvala myslím 3týdny :think: Fotka je po sundání obvazů, nědy po těch 3 týdnech zhruba…Teď už to má bez jizev, krásný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
12.3.13 20:39

Syn se popáli, když mu bylo 15 měsíců, volali jsme záchranku, ale měl to hodně…nicméně, už dávno bych byla minimálně na pohotovosti a rozhodně bych to hned nemazala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák