Popáleniny dětí horkou tekutinou

Anonymní
7.2.19 20:41

Popáleniny dětí horkou tekutinou

Ahoj všichni. Pár diskuzí na podobné téma už tady je, ale i přesto zakládám nové a aktuální. Před třemi týdny se můj syn opařil horkým čajem. Utrpěl popáleniny 1. a 2a. stupně na hrudníku a boku v rozsahu 4,5 %. Týden jsme byli nemocnici. Svrchní vrstva pokožky už se zahojila, ale chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s hojením jizev nebo spíš s vyrovnáním pigmentu. Jedna část jizvy ztmavla a moc by mi pomohla naděje, že se všechno zahojí a po popálení nebude ani stopa. Máte někdo příběh s happy-endem?

Jsem si vědoma toho, že tu jsou mnohem horší a komplikovanější příběhy, ale pokaźdé, když synovi místa mažu, strašně si to vyčítám. Dnes mi to vyčetla i tchýně, čímž nenávratně vykopala válečnou sekeru.

Když se něco takového stane, už se nikdo neptá vás, jak vám je. Jestli můžete v noci spát, jestli si to vyčítáte, jestli nepanikaříte, když proti vám někdo nese horké kafe z automatu, jak se vyrovnáváte s tím, že tu situaci někdo zavinil, nebo jí napomohl, jestli po nocích stále ještě googlujete, jak ty jizvy co nejlíp zhojit. A hlavně je svinstvo, když to na vás ještě někdo vytáhne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13784
7.2.19 20:47

Zkušenosti s tím nemám, ale věřím, že se mu to zahojí. Děti mají hodně velkou schopnost regenerace. Důležité je myslím mazat a masírovat ty jizvy, ale to asi víš z nemocnice. Držím palce, bude to dobré :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 20:49

Já si polila nárt horkým kafem, když mi byly asi 2 roky. Je to při bližším zkoumání vidět dodnes a to je mi 30 :nevim: teď to má malý ještě čerstvé, ale časem se to začne ztrácet. Eventuálně bych zkonzultovala s doktorem, jak tomu co nejvíc pomoct.
Hlavně z toho neblázni, mně tenkrát dala mamka zmrzlinu do hrnku na lince, vedle hrnků s kafem pro návštěvy. Já tam ještě neviděla a zvrhla jsem to na sebe. Prostě blbost a nehoda.
Je to blbý, ale hlavně, že se malýmu nestalo nic horšího :hug:

• Citovat
  • Upravit
Twixinka
7.2.19 20:50

dneska už je medicína v tomto směru na takové úrovni, že při 1. a 2. stupni již téměř nezůstávají následky ;) já se opařila před cca sedmadvaceti lety a bohužel mám dodnes hodně jizev po těle, ale tenkrát to fakt bylo jiné .. když jsem byla v nemocnici na operaci, tak tam se mnou byla holka, co se opařila olejem, což je prý ještě horší, než horká voda a když jsme se setkali asi za půl roku od toho jejího úrazu, tak nikde neměla žádnou jizvu ;)
ačkoliv mi bylo deset měsíců, tak někde v podvědomí to mám, ptže jakmile někdo nese kolem mě třeba horkou vodu nebo stačí jen čaj, kafe apod, tak se úplně oklepu a manžel mi říká, že si pak viditelně oddechnu, když se nic nestane .. o tom jak se bojím, že se dceři stane něco podobného, ani nemluvím, hlídám jí v tomhle směru fakt hodně :nevim: přeji rychlé zotavení synka a Tobě ať se brzy dostaneš z toho sebeobviňování :kytka:
PS: tchýni bych poslala někam, totéž se mohlo stát jí, když vnuka hlídala :zed:

• Citovat
  • Upravit
664
7.2.19 20:51

Osobní zkušenost nemám ale mám známou které se opařila dcerka. Nevím teda rozsah ani stupeň, neviděla jsem jak to tehdy vypadalo, v nemocnici byli taky nějakou dobu. Nicméně jsem teď o prázdninách (po roce) viděla holčičku v plavkách a nenašla jsem na ní nic, žádné jizvy, pigmentové změny… Snad jsem malinko pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
7.2.19 20:57

Můj taťka, když byl malý, tak se opařil na zabijačce vodou z kotle. Měl to na břiše, nohách. Jediné, co mu zůstalo, tak malá jizva na břiše, ale té si člověk všimne jen při bližším zkoumání. Byli mu v té době asi dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
7.2.19 20:58

Moje neteř se oparila horkým čajem, když ji byli tri roky. Popáleniny II. stupně na ruce, břiše a hrudníku…nedávno ji bylo 9 a nema nikde ani jedinou stopu. Na tchýni hoď bobek, kdyby mela trochu soudnosti, tak drzi pysk, je to sice blbý, ale prostě se to stat muze a taky se to stává…hlavu vzhůru, syn se zahoji urcite bez následků a ty se zkus netrapit, i kdyz chapu, ze ty výčitky jsou peklo…fakt bude v pořádku, uvidíš :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.19 21:01

Hlavně klid. Já mám od opařeniny jizvy na levé ruce a už dávno si z toho nic nedělám. Člověk se s jizvami prostě naučí žít. Tak jako mám jizvu od císaře, tak mám jizvu od kafe. A v ničem mi nijak nevadí. Já už o ní ani nevím, pokud se někdo nezeptá.
Takové nehody se prostě bohužel stávají. A i když jsem sama na hrnky s jádrem na stole háklivá, a moje máma ještě víc, tak jsou to prostě kolikrát fakt okamžiky a centimetry.

• Citovat
  • Upravit
3023
7.2.19 21:03

My chodili s malou akorat ob den na prevaz cca 3 tydny, takze ne tak narocny jako u vas, hojilo se to pekne. Je to rok a pul, na brise ma svetlejsi flek z toho mista. I tim jak vyrostla je to tak 5× menci nez to bylo v realu, videt to je jen kdyz se podivam z blizka. Jako kosmeticka vada mi tohle je total fuk, hlavne, ze je dite ok a clovek uz si da na vsechno 100× vic bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 21:22

Ahoj, náš malý byl opařený, když mu bylo 9 měsíců. Stalo se to předloni. Měl 5 %, rameno, ucho, krk, čelo. I a IIa stupeň. Ty pocity výčitek a strachu a vzteku znám. Mohla jsem za to já. Ale je fakt, že mi to nikdy nikdo nevyčetl. Ani nemusel, vyčítám si to dodneška a jsem naprosto nepříčetná, když je někde nechaný hrneček s horkým pitím.

Ale k věci, teď je prckovi 25M a nemá vidět vůbec nic. Chce to opravdu poctivě mazat a mastit. A další důležitá věc je, aby se to místo letos v létě v žádném případě nedostalo na slunce, nesmí se opalovat! Z toho vznikají ty následné jizvy (nemám z vlastní hlavy, ale od doktorů, kteří dělali převazy).

Takže držím palce, ať dopadnete stejně dobře, jako my. Ty výčitky asi úplně nezmizí, ale už s tím nic neuděláš. Jen se z toho člověk musí poučit. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
73
7.2.19 21:28

Ahoj, nemám sice zkušenost u dětí ale že své zkušenosti, před 2mi lety jsem na sebe vylila varnu 30l vařící vody, byla jsem od pasu dolů komplet spálená, chodila jsem kůži co 3 dny strhávat na popáleninove centrum :( strašně, když si vzpomenu… každopádně mi na to hodně pomohlo ionizované stříbro ve spreji, koupíš to v lékárně, je to taková pěna, sice dítěti nebude příjemné ani tobě, že mu musíš co nejčastěji sundávat obvaz, který se občas přilepí :( ale stojí to za to, pošlu ti do zpravy fotku jak to vypadalo předtím a jak se to zahojilo :) každopádně doporučuji koupit :) a super je taky střídat a masti dermazulen, taková modrá mastička :) přeju ať se jste brzo v pořádku :) jelikož to máš anonymní,napiš mi pokud máš zájem o fotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
7.2.19 21:37
@Anonymní píše:
Ahoj všichni. Pár diskuzí na podobné téma už tady je, ale i přesto zakládám nové a aktuální. Před třemi týdny se můj syn opařil horkým čajem. Utrpěl popáleniny 1. a 2a. stupně na hrudníku a boku v rozsahu 4,5 %. Týden jsme byli nemocnici. Svrchní vrstva pokožky už se zahojila, ale chtěla bych se zeptat, jestli má někdo zkušenost s hojením jizev nebo spíš s vyrovnáním pigmentu. Jedna část jizvy ztmavla a moc by mi pomohla naděje, že se všechno zahojí a po popálení nebude ani stopa. Máte někdo příběh s happy-endem?

Jsem si vědoma toho, že tu jsou mnohem horší a komplikovanější příběhy, ale pokaźdé, když synovi místa mažu, strašně si to vyčítám. Dnes mi to vyčetla i tchýně, čímž nenávratně vykopala válečnou sekeru.

Když se něco takového stane, už se nikdo neptá vás, jak vám je. Jestli můžete v noci spát, jestli si to vyčítáte, jestli nepanikaříte, když proti vám někdo nese horké kafe z automatu, jak se vyrovnáváte s tím, že tu situaci někdo zavinil, nebo jí napomohl, jestli po nocích stále ještě googlujete, jak ty jizvy co nejlíp zhojit. A hlavně je svinstvo, když to na vás ještě někdo vytáhne.

hodně záleží na tom, jak jste to ošetřovali hned ze začátku. A vzhledem k tomu, že píše, že jste byli v nemocnici, tak se neboj. Jestli se jí do toho nedostala infekce, dobře se to hojí, tak má velkou šanci, že to nebude vidět. Moje dítě mělo necelé 2% 2. stupně a není vidět vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
7.2.19 21:52

Já jsem jednou měla takové pigmentace a zmizely po pěti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.19 22:41

Ahoj, s popaleninama jsem pracovala, jsem doktorka proto anonym, důležité je hodne mazat fakt klidně 5× za den mastnou masti, nesmí se kůže vysušit, dermazulen, synderman a pořád mazat a krouživými pohyby masírovat… V žádném případě se na popalenou část těla nesmí 2 roky dostat slunce, ony ty děti mají dokonalou schopnost regenerace, takže předpokládám že v 99 % nezůstane jizva, mohly se poškodit nervy v kůži, může se stát, že to popalene místo bude mít horší citlivost, ale to není nic hroznyho, taky časem se upraví. Nevycitej si to a na tchyni se vykasli, může se to stát úplně každému, kamarádka taky doktorka, má dcerku, byli na chalupě, krb v místnosti, hlidalo ji 5 lidi a ta dcerka stejně v nestrezenem okamžiku na ten krb pritiskla obě dlaně, vypadalo to fakt blbě, ale po půlroce jizvy nemá, citlivost ok. Ty děti opravdu se regenerují, že člověk zírá!!!

• Citovat
  • Upravit
806
8.2.19 08:14

Mě se syn polil na bříšku horkým kafem, když mu bylo málo přes rok. Vyčítám si to pořád hrozně moc, ale už je to lepší. Hlavně když mě popadne myšlenka, jak ho to muselo bolet. Měli jsme návštěvu a já byla roztěkaná a neuhlidali jsme to nikdo, byl to mžik. Do. Dnes jsem kvůli tomu opatrnější,už jsem se trochu oklepala, ale přijdu si o dost pozotnejší. Tchán nám to dal tehdy taky pěkně sežrat. Oni jsou prostě dokonalý a nikdy by se jim to stát nemohlo. Jinak dnes mu jsou přes 3 roky a už to hezky začíná splivat s pokožkou a věřím, že do budoucna tam nebude nic vidět. Ale také nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák