Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15319
4.3.12 10:49
Regina Hero píše:
A teď naprosto off topic… Janča21 Peta25 - Peta25 je Petrkom, že jo? :mrgreen:

Taky mě napadlo, že IP bude nejspíš totožná. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
4.3.12 10:49

No tak s panem Petrkom se neznám nevím kdo to je já tu přezdívku mám proto že mi to jinak nechtělo vzít a přítel je peta tak jsem to tam prubla.

• Citovat
  • Upravit
janca21peta25
4.3.12 10:50

vy jste hekři že umíte zístit IP? jak se to dělá?

• Citovat
  • Upravit
425
4.3.12 10:51

Já vám to bio neberu… Mě přijde že se někdo nudí a mele si furt svou.A na to já nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
4.3.12 10:52
Milkiway píše:
Já vám to bio neberu… Mě přijde že se někdo nudí a mele si furt svou.A na to já nemám čas.

Ale tady přece nejde o bio - nebio. Podstatou diskuze je, jestli si člověk vybírá kvalitní potraviny a kdo v čem vidí kvalitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
4.3.12 10:53

No tak je pravda že kdybych měla co dělat tak tu asi nesedím :) ale jen tu obhajuji svuj názor.

• Citovat
  • Upravit
mmonica
4.3.12 10:53
petrkom píše:
Tak proč teda muj známej je alergik na jabka které mu nevyrostly na jeho stromě a nejsou nijak ošetřené. Potřebuju to vysvětlit nechápu to

a na ci strome teda vyrostli a jak vi,ze nejsou osetrene ???Moc tu otazku nechapu
zrejme je alergik na vsechny jablka,ne ???

• Citovat
  • Upravit
3200
4.3.12 10:54

Já osobně když budu mít před sebou mrkev vypěstovanou v Česku vs. bio mrkev třeba z Itálie, tak rozhodně sáhnu po tuzemské produkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
4.3.12 10:55
xangel87 píše:
Ježíšmarjá, já mám pocit, že tu mluvíme všici čínsky či co 8o Pro vás dva to zopáknu - taky nikdo z nás není šílenec do bio.Jen si prostě vybíráme výrobky s co nejpřirozenějším obsahem…Je to snad špatně? 8o :zed: Já nějak nechápu, proč když přijdu do krámu, mám sáhnout místo po Hollandii, kde je jen mléko a jogurtové kultury, po Dobré mámě, která je sice levnější, ale složení připomíná telefonní seznam ?
Já vám názor neberu, klidně si ho řekněte.Ovšem původní anonymní - neanonymní vyloženě zaútočila.
Jak tedy vypadá vaše teorie v praxi? Ve všem je chemie, takže je jedno, co jíme.Tudíž proč bych si brala kvalitní šunku v krámu, když si můžu vzít rovnou gothaj nebo junior.Vždyť je to jedno, že? Protože tahle logika mi z toho vyplývá…Příspěvek upraven 04.03.12 v 09:58

Asi tak nějak, bio třeba nekupuju skoro vůbec. Ale kupuju si např. 95% šunku a ne 60%, která je namíchaná vodou a dalšíma sajrajtama. A kvalitní bílé jogurty ne ty rádoby ovocné, kolem kterých ovoce jenom prošlo a jsou obarvené a nacpané cukrama. To si radši doma do bílého nakrájím čerstvé ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janca21peta25
4.3.12 10:55

Tak kvalitu vidím v tom že když to není skažené tak proč to nejíst co kdyby ste neměly peníze tak taky koupíte přesnidávku za 20 nebo v akci za 10? a pořád mi tu nikdo nevysvětlil jakto že se lidi v těch akcích pozabíjejí.

• Citovat
  • Upravit
15319
4.3.12 10:56
janca21peta25 píše:
No tak je pravda že kdybych měla co dělat tak tu asi nesedím :) ale jen tu obhajuji svuj názor.

Tak podle čeho teda vybíráš potraviny? (nerýpu :kytka: )
Já prostě podle složení, snažím se o co největší podíl masa (uzeniny), bez mlíka (jedno dítě alergik), u jogurtů naopak jen mléko nebo smetana, maso neinjektované, chleba jen z mouky a vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
4.3.12 10:58
Nelisa píše:
Milkiway píše:
Já vám to bio neberu… Mě přijde že se někdo nudí a mele si furt svou.A na to já nemám čas.
Ale tady přece nejde o bio - nebio. Podstatou diskuze je, jestli si člověk vybírá kvalitní potraviny a kdo v čem vidí kvalitu.

Já vím to bylo na ty dva. nebo tři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26228
mmonica píše:
petrkom píše:
Tak proč teda muj známej je alergik na jabka které mu nevyrostly na jeho stromě a nejsou nijak ošetřené. Potřebuju to vysvětlit nechápu to
a na ci strome teda vyrostli a jak vi,ze nejsou osetrene ???Moc tu otazku nechapu
zrejme je alergik na vsechny jablka,ne ???

ono jde o množství alergenu obsaženého v jednotlivých odrůdách. Můj muž je taky alergický na jablka, ale některé odrůdy mu způsobují větší problémy než jiné. Takže preventivně nejí žádná jablka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
janca21peta25 píše:
Tak kvalitu vidím v tom že když to není skažené tak proč to nejíst co kdyby ste neměly peníze tak taky koupíte přesnidávku za 20 nebo v akci za 10? a pořád mi tu nikdo nevysvětlil jakto že se lidi v těch akcích pozabíjejí.

To už jsme konstatovaly na začátku diskuze, že je jasný, že spousta lidí se musí v prvé řadě řídit cenou, že tam pak se někdy těžko vybírá. A pak že jsou lidi, kteří jdou jen po ceně, protože je jim fuk složení. A holt se tady sešli lidi, co jim to jedno není. A určitě nemáme všichni neomezené zdroje financí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
4.3.12 10:59
janca21peta25 píše:

Já si myslím, že cenově výhodně vyjde koupit si ovoce v sezóně a přesnídávku si udělat doma s tím, že víš přesně složení. Jenže to už je moc práce. Lidi jsou líní, dav si radši koupí 10 kg nekvalitních sraček místo 1 kg kvalitní potraviny, která zasytí stejně + má nějakou výživovou hodnotu. Podívej se na procento obézních, podívej se do košíků tlustých lidí a bude Ti to jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová