Poporodní blues

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1283
5.7.13 08:14

@Emmicka2012 vidim, ze asi jenom u nas ve str. Evrope se zustava v porodnici tak dlouho :think: ja jsem taky rodila v zahranici a ani ne 24 hodin od porodu me uz propustili, byla to hruza, byla jsem bez mamy nebo kohokoliv jineho, kdo by mi pomohl. Mala mela taky 2,7 ;)
Manzel aspon nosil jidlo zvenku, takze mi odpadlo vareni, neuklizelo se, kdyz jsem byla uz uplne vycerpana, neunavne malou nosil a uspaval, takze to mi opravdu pomohlo a po tech neprijemnych par tydnech jsme se vratili do starych koleji. Po tom porodu se to asi jinak neda..a zena by nemela vsechno nechavat jenom na sobe, nerodime kazdy den, tak at se stara i rodina, od toho tady jsou/pokud jsou k dispozici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
5.7.13 08:16

Je mi tě líto. Vzpomínám, jak malá brečela mě. Začalo to už v porodnici. Brečela jsem s ní. Občas jsem k ní pocitovala i zlost a pak hned zase na sebe, že jsem neschopná. Měla jsem pocity, že mě Jana nemá ráda, že necítí, že jsem její matka. Fakt hrozný stavy. Mateřská láska taky nic moc. Milovat jsem jí začala asi až ve 3 měsících. Ted si bez ní nedokážu představit život…ale zažít už to nechci. No…moc jsem ti nepomohla. Ale aspon víš, že v tom nejsi sama. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.7.13 08:28

Vydrz, bude lip. ja mela po prvním porodu desnou depku, urvana holks, ja vycerpana, brecela jsem, proc jsem se rozhodla mit dite, zeji nechci, no desny. nejaka laska taky az tak ve 3mesicich…
u druhého tehotenstvi jsem se celou dobu bla ne porodu, ale prave sestinedeli :oops: radeji rodit, nez to obdobi po porodu.
mela jsem stesti, ze druha holka je uplny zlaticko, depka se nekonala (teda konala, ale zpusobena štítnou žlázou), nicmene i takjsem v sestinedeli byla vycerpana a hlavne mela pocit, ze okradam starsi dceru o cas straveny s ni a to me trapilo nejvic :roll:

a to drazdive dite taky moc nevim, co znamena. to je zpusobene rychlym porodem? jamela oba porody extra rychle, první spontanni a holka urvana, druhy vyvolavany a holka hodnoucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
5.7.13 09:57

Holky díky moc, jsem ráda, že v tom nejsem sama… u mě bude líp, jak mála bude mít režim a bude spát v postýlce nebo v kočárku jako normální miminko a já si od ní chvilku odpočinu na budu se moct víc věnovat starší. Teď mi v postýlce usnula, tak jen trnu, uši napnuté, jak dlouho to bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
5.7.13 10:11

Ja jsem se treba citila strasne provinile, kdyz jsem byla stastna, ze spi. Rikala jsem si, ze to bych prece citit takhle nemela, ze mam byt rada za to, ze je tady se mnou a ne mit radost z chvilky klidu. No ted uz to neresim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.7.13 12:28

Kazda matka svy dite miluje nejvic, když spi :lol: :lol:
ja i ted se cely den tesim na 7 vecer, kdy jdou obe spat :D

jj rezim je pro me taky zachrana, potrebuji ho ja, i holky a jakmile mimino na rezim najelo, bylo hned lip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
5.7.13 12:51

@Hanulka82 Tak tohle já neřeknu, ráda si s tou starší hraju. Má teď hrozně pěkné období a je s ní sranda. Akorát to má teď narušené novým „vetřelcem“… snad se to brzy uklidní. Právě mě hrozně mrzí, že se jí tolik nevěnuju… a ven se taky nedá jít. Už takhle jsme chodily třeba v 7 večer, natož teď s miminem.
jak píšeš, jak je režim, je to o nečem jiném.
Jinak holky, ťuk ťuk, malá mi už podruhé usnula v zavince a pěkně spala asi 2 hodinky… že by obrat k lepšímu tak brzy?… ťuk ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.7.13 13:15

Ja se jim samozrejme taky rada věnuju, ale se dvěma uz to není takova pohoda jak když byla jen jedna a po celem dnu uz se fakt tesim na vecer na odpocinek

nase druha mela rezim pomerne brzo, tak od toho 2-3 tydne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
5.7.13 14:13

@Hanulka82 To měla naše první taky, ve 3 týdnech už měla režim. TAk jsem zvědavá u té mladší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
5.7.13 22:49

@KlaraBoch jo jo, je to tak, ale jak říkám, přítel chodí na noční takže i kdyz sem byla vycerpana stejně to bylo na mě :/ ale co, aspoň mi nemůže nikdo říct že mi musel pomáhat :) všecko sem si oddřela sama a sem na to pyšná :) :palec: a kdepak si rodila ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
8.7.13 15:00

Tak si jdu zase vylít srdce… přešla jsem z fáze lítosti a pláče do fáze vzteku… malou nosím v šátku, ale jsme obě zpocené, tak občas zkouším uspat jen tak - neexistuje. Ani zavinutí, ani volné ruce, ani na boku ani na zádech. A starší se občas vzteká, přestala jsem ji omlouvat a taky na ni musím křiknout a stát si za svým. Holky, ať už je to šestinedělí za mnou… věřím, pevně věřím tomu, že pak bude mnohem líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
8.7.13 19:09

@avm3 a není prdelce třeba moc teplo?? Pak z toho muze byt třeba nervózní… Já sem se s moji malou taky nanosila na rukách ze sem je měla jak opice… A co třeba v autosedacce? Bud houpat na zemi a nebo ve vzduchu (jemně) pohupovat… Nebo ma možna jen takovy období :( ale to bude dobry ;) neboj se všechno přejde a pak si budes užívat maminkovaní :srdce: a s tou starší se netrap, jen na ní nebuď moc přísná at se pak necítí odstrcena :) a bude to dobry uvidíš :) me to taky připadalo nekonečný to období ale pak bude dobre :) držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
8.7.13 19:11

@avm3 a taky kdyz si nervózní tak to z tebe mala cítí a pak je nervózní i ona tak hlavne klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3997
9.7.13 12:48

@avm3 A nemate takovy to kresilko, tak se nasemu řvounovi libi. Houpu ji tam a ona usina. A taky je to lepsi na prdy, jak ma ty nozky trosku pokrceny. Malymu jsme ho koupili ve 3 mesicich a tuhle jsme tam davali uz hodne brzo a trochu to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
9.7.13 13:23

@Gabca85 Máme, to nepomáhá. První ho taky milovala, ale tady té prostě nestačí… byla jsem u homeopatky, něco mi napsala, zkusíme, ale konstatovala, že nošení v šátku se prostě nevyhnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat