Pořad ČT: Hlava rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
327
5.9.14 10:34

pořad Hlava rodiny

Ahoj, viděli jste včera?
http://www.ceskatelevize.cz/…522160180002
co na to říkáte. Já se teda upřímně děsím, až prcek vyroste, jestli bude taky takový, ale doufám, že ne, snažíme se ho vést k šetření:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
5.9.14 10:40

Viděla jsem. A děti se teda nesnažím vést k šetření, ale k hospodaření s penězi. A vidím v tom zásadní rozdíl. Protože je třeba si v rozumné míře i peníze užívat, ne jen šetřit. Ale umět tak nějak rozlišovat proč a jak…
Jenže děti jsou ještě poměrně malé a podobný kritický věk nás teprve čeká. Obávám se, jaké problémy nás čekají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
5.9.14 10:47

Taky jsem koukala a přístup toho kluka k penezum je podle mě o výchově. Ja jsem si teda v jeho věku rozhodně nemyslela, ze maj nasi hromadu peněz a můžou mi koupit co chci, moc dobre jsem si byla vědoma finanční situace..
Dostává 50 Kč týdne, to není moc motivace, aby si na něco šetřil, tak to prostě utrati a čeká, ze mu vetsi věci koupi rodiče.
Kazdopadne mi to přišlo zajímavé, budu koukat zas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
5.9.14 10:58

Koukala jsem se, byl to zajímavý pohled na to co mě čeká :mrgreen: Rodiče v pohodě, prostě to tak brali, že kluk má takové období. A je dobře, že si to vzkoušel. Já osobně třeba kapesné nikdy neměla, chápala jsem finanční situaci naší rodiny a věděla jsem že nemáme peníze a tak neutrácíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
5.9.14 11:01

Koukala, a líbilo se mi to. Nejvíc jsem se zasmála jak ukazoval peníze kamarádům a jakou měl představu co ušetří. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.9.14 11:48

Zajímavý pořad… pustila jsem si to teď z odkazu.

Nejvíc mě bavily jeho argumenty :mrgreen: A to může být chlapec rád, že se jim nerozbila pračka či tak něco :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale co si budem povídat… já o tomhle měla v patnácti letech taky naivní představy… :kytka:

Jinak teda nemáte doporučení na nějaký další podobný pořad od ČT? Něco jako čtyři v tom, Hlava rodiny, Výměna manželek (není ČT, vím), něco takového prostě… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
5.9.14 11:52

@Cmochy Navždy svoji jsi viděla???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
5.9.14 11:56
@Luisiana píše:
@Cmochy Navždy svoji jsi viděla???

Ne-e… jen jsem slyšela vyprávění o nějakých věřících. Díky za typ, jdu si to pustit :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
9.9.14 18:15

Teď na ten pořad koukám, zajímavé, budu se dívat i na další díly. Kluk byl dost lehkovážný a často na facku, snad z toho vyroste.

@Cmochy Osobně mám žánr docusoap ráda, v poslední době jsem se dívala ještě na Pot, slzy a naděje, Život se smrtí a Když v tom jedou ženy, vše je od ČT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.9.14 09:29

@Cmochy Ještě mě napadl dokumentární seriál Ptáčata, který taky běžel na ČT. Režírovala ho Kamila Zlatušková, jedna z aktérek druhé řady Čtyři v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
10.9.14 09:37

@ajush Super typy… díky :palec: Mrknu na to :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
10.9.14 14:41

Pořad Hlava rodiny se mi líbil, super nápad.
Ale - z kluka tam vyloženě dělali blba - proč mu vyčítat, že zachází s penězi lehkovážně a nemá přehled, když zřejmě nikdy nemohl nějakou větší částkou disponovat, a do rodinných financí ho nikdo nezasvětil??
Těžko vyčítat patnáctiletému dítěti, že chce něco strašně moc, že by byl schopný za to uvalit i peníze na jídlo pro rodinu. Není úplně malej, to jo, ale ani úplně velkej, aby se choval maxizodpovědně, vždyť toho není schopná ani řada dospělých.

POtom mi tam vadilo - a to opravdu výrazně a pro pořad samotný se mi to jeví jako velmi důležité, že nebylo řečeno, za co přesně se v té rodině utratilo těch disponibilních 16 tisíc. Kluk byl nakoupit jednou, a kromě pár vět typu: jídlo, psovi obojek atp. tam nebylo ani slovo o tom, za co přesně rodina ty průměrné čtyři tisíce týdně utratila. Vzhledem k tomu, že paní je zřejmě doma, mají malé dítě a toho puboše, se mi ty čtyři tisíce zdají docela dost na to, aby i ve fázi přísného šetření, ke kterému byl kluk donucený, z nich nic nezbylo i přes nákup té myši za tisícovku, že jako vykládali, že po měsíci na těstovinách a bramborách se těší na to kuřecí. Vždyť on si pro sebe koupil prakticky jen tu myš a ten úlet na tý pouti. O ničem jiném řeč nebyla, což znamená stále 14 300 volných pro rodinu. Za co je teda utratili? :nevim:
Absence této informace je celkem nedomyšlená, vzhledem k formátu pořadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
10.9.14 18:12

@Virginia souhlas, meli to nakonec vic rozebrat :palec: ctrnact tisic snad neutratili jen za jidlo, kdyz jedli testoviny a langose :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
12.9.14 19:10

Právě jsem se podívala na první díl. Nelíbilo se mi, že toho kluka pořád stírali. Byl teprve 3. den z měsíce a maminka už prorokovala, že poslední týden bude jíst brambory. Nakoupil poměrně dobře. Ti rodiče by měli být připravení, že klukovi peníze svěří a ne ho potom dusit. Maminka chce každej den kapesný a bude mu nosit účtenky? A to je jako co? Tatínek byl trochu víc v klidu.

Myslím, že ten kluk na tom nebyl tak špatně, ale hlavně maminka to vůbec nedávala… a nikde není řečeno, že maminka umí hospodařit, když nikdy neušetří ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
12.9.14 19:14

Právě jsem se podívala na první díl. Nelíbilo se mi, že toho kluka pořád stírali. Byl teprve 3. den z měsíce a maminka už prorokovala, že poslední týden bude jíst brambory. Nakoupil poměrně dobře. Ti rodiče by měli být připravení, že klukovi peníze svěří a ne ho potom dusit. Maminka chce každej den kapesný, bez jeho vědomí si bere tady dvě stovky, tady tři stovky a bude mu nosit účtenky? A to je jako co? Tatínek byl trochu víc v klidu.

Myslím, že ten kluk na tom nebyl tak špatně, ale hlavně maminka to vůbec nedávala… a nikde není řečeno, že maminka umí hospodařit, když nikdy neušetří ani korunu. Stačí mi, když vidim na lince pet lahve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí