Co říct tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
430
30.12.11 14:27

Myslím si, že bych na Vašem místě očekávala, že se ohradí Váš manžel, pokud to tedy vnímá jako problém. Pokud ne a nebyl by ochotný se mě zastat, tak bych jeho mamince řekla prostě to, co píšete v poslední větě svého dotazu. S tím, že si přejete, aby se v těchto situacích obracela i na mne, že mě to uráží, když chválí jen práci manžela, dokonce i když ji sám nedělal… S tchýněmi si holt musíme vymezit pravidla hned od začátku a tvrdě vyžadovat jejich dodržování. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
30.12.11 14:35

S tchýněmi si holt musíme vymezit pravidla hned od začátku a tvrdě vyžadovat jejich dodržování.

Je to moc pěkně napsané, ale to by jste musela znát moji tchýni. Na tu neplatí nic :mrgreen: :cert:

Příspěvek upraven 30.12.11 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
30.12.11 14:35

Měla jsem s tchýní taky problémy podobného rázu. Vyměmili s náma byt. Sama, jak neustále opakovala, si ho vydobyla sama, velký třípokojový byt. My měli byt dvoupokojový v paneláku. Když se dělala výměna, dávala mě najevo, že ne všechny její „skvosty“ se jí tam vejdou, tak že je nechá manželovi. Upozornila jsem ji, že to co tady zůstane, naložím s tím dle svého uvážení. No vše letělo. Nějakou dobu, protože měla klíče , chodila k nám, když jsem byla v práci, a různě mě přenášela věci. Krásné židle je škoda v předsíni u telefonu, tak ho dala do obýváku, povlečení ve skříni je taky ve špatné přihrádce atd. Největší sranda byla s umělýma kvítkama, těma si vylepšovala nekvetoucí květiny. Prý to nikdo nepozná. Hned letěly do popelnice. Za dva dny jsme je měla zpátky, tak letěly po druhé. Přitom, když jsme byly spolu, nikdo o tom nemluvil. Taková tichá pošta. Pak se vyměnily zámky (děti ztratily klíče atd) No a byl klid. Pak si časem zvykla, že i já jsem tam. Na druhou stranu, to byla celkem hodná ženská, ale trvalo to několik let, než pochopila, že k synáčkovi patří i ta holka.

• Citovat
  • Upravit
685
30.12.11 14:37

JENIKO a kolik let mám asi tak čekat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.12.11 14:37
Crispina píše:
Já bych jí řekla, že až budu velká, tak si taky pořídím takovou pěknou koupelnu a kuchyň, jako má Pavel :mrgreen: :lol:

Tohle je bezkonkurenčně nejlepší hláška :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
30.12.11 14:41

Jeniko, tohle dělala babička mojí mamce.. Normálně, když nebyli doma, tak nám furt lezli do bytu, pamatuju si to jako malý dítě (bydlíme v jednom baráku).. Máma si to díky tomu, že je to barák tátových rodičů, nechala líbit a postupem let to dorostlo do tak šílených, absurdních rozměrů, že to si neumíte představit a já to tu nechci psát. Zkrátka babi s dědou se za třicet let povedlo naši rodinu úplně rozložit a rodiče pošvat proti sobě.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.12.11 14:44

Kvačku můj pocit je ten,že ti tchyně dává najevo,že jsi pro ni vzduch :cert: a má velkej problém s tím,že její syn investuje SVOJE peníze do tvého domu,pže jí v hlavě šrotuje,jak ho jednou vyhodíš a on skončí s holým zadkem na ulici. Moje tchýně se chovala úplně stejně :poblion: a napsala jsem JEJÍ slova :poblion: :cert: Spoustu let jsem mlčela a přecházela jsem to,ale pohár přetekl a pak jsem poznala,jak moje tchýně o mě vlastně smýšlí :poblion: :cert: byla to pro mě škola,jaká tchýně nechci být :palec:

Anonymní tvoji tchánovci se absolutně neumí chovat :cert: nějak jim nedochází,že jsou na návštěvě :cert:

• Citovat
  • Upravit
14335
30.12.11 14:45

jako možné o je, že to idí všechno po staru - komunisticky… :mrgreen:
jakože chlap má vždycky mít navrh - finančně, že se stará, že rozhoduje…
jak jsem psala nehrotím to-taky to dusím v sobě už 5 let co bydlíme na bytě takže to neni že bych z oho dělala dramu, ale holky.....
KOupíte si novou záclonu do dveží, takovou tu provázkovou uděláte si výzdobu z kravovinek před Vánocemi, různé baňky, třpytky, zvonečky a oni přijdou a řečknou. ty máš pěknou výzdobu a máš novou záclonu ve dveřích, že :mrgreen: No která z vás má doma chlapa, který věší záclony a dává do bytu na poličky baněčky, zvonečky atd. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.12.11 14:47

Jo jo, s tým domek musím souhlasit , už mi to řeklo hodně lidi, že jde hodně o závist a ješitnsot.. že půjde ke mě na dům..
Naštěstí s holým zadkem nepůjde půlka je jeho, ale to je jiná věc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
430
30.12.11 14:58

to alanis: nejenom pěkně napsané, ale také to parádně funguje, jen odkazuju k tomu, co jsme si dohodly, připomínám, ale hlavně je důležitý, co manžel, jak se dokáže zastat své manželky i proti rodičům, no v tomhle mám velký štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
30.12.11 15:26

Kvačku, snad tě může těšit, že je to ona, kdo má fakt problém, se kterým se evidentně užírá, protože jinak by neměla potřebu se takhle hloupě chovat 8)
Na druhou stranu se přidávám k ženským, co tu napsaly, že je to tvůj manžel, kdo musí jasně a striktně vymezit pravidla chování svých rodičů a dát jim důrazně najevo, že je stále jejich syn, ale již dospělý s vlastní rodinou, kterou oni musí respektovat.. Tohle, jak chlap neudělá, tak „nemá koule“, jak s oblibou říká jeden náš známý, a je z toho velkej průser..

• Citovat
  • Upravit
1137
30.12.11 16:07

Asi bych to neřešila, i když by mně to napadlo, ale brala bych to jako že se prostě baví se svým synem, jestli jsou starší, tak to tak berou, že všechno řeší chlap. Je ale škoda, pokud tvůj manžel na to neřekne, to vybírala manželka, nebo koupila manželka atd. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
30.12.11 16:21

já nechápu, kde se ve Tvém chlapovi bere ta snad až drzost, nechat si ve Tvé přítomnosti pochválit od matky koupelnu a kuchyň, na kterých máš největší zásluhu právě Ty. Já si myslím, že ona se prostě k Tobě chová tak, jak Tvůj partner dovolí a je vidět, že jí dovoluje dost. Já bych v prvé řadě pořešila jeho a to dost rázně, že by si to za rámeček nedal, na ni bych se vykašlala, rozhodně bych se neshazovala tím, že jí řeknu, jak mi to vadí. To by byla akorát voda na její mlýn a pokud se manžel vůči ní jednoznačně nevymezí, tak to bude říkat ještě víc vědoma si toho, jak moc Tě to štve. Velmi dobře Tě chápu a proto přeji pevné nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
30.12.11 17:08

No ale pokud třeba manžel veškeré renovace či koupě nových věcí platí, tak proč by nemohla tchýně mít pocit, že je to jeho práce? Byť jsou finance manželů splečné, tak na mateřské je jaksi více zřejmé kdo právě vydělává.
Jako zase to není přímo její - pokud vybírala barvy, oklady, doplnky a manžel to zaplatil, tak to může tchýně brát spíše z toho fin. hlediska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
30.12.11 17:17

alanis: no trvalo to dost dlouho, alespoń pro mě, taky hádky byly jenom kvůli ní. Nakonec tchýně umřela docela brzo na prasklé slepé střevo. Dokonce jsem pak měla i výčitky, zda jsem se chovala přiměřeně. Ještě vzpomínám, že mě dost naštvalo, když přepsali chalupu po babičce a zahradu jako dědictví jen na manžela. Dneska se na to dívám taky trochu jinak. Rozvádí se mě brácha, a jen jemu taky otec připsal chalupu. Dneska to ocenil. Manželka si našla chlápka, dělí se o majetek a otec má radost, že do toho ta chalupa nebude zahrnuta. (má ji jenom pár měsíců). No asi se člověk na věc dívá jinak, když jde o jeho děti, ale rozhodně se tím dají manželé rozeštvat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová