Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, mě přítel dal do čtečky Pistolníka. Bránila jsem se mu zuby- nehty že tenhle žánr prostě nečtu s nebude mě to bavit
!! Jee jak já se spletla. Už jsem u 5té knížky. Prostě se od ní nemůžu odtrhnout. Dočtu jeden díl a už ho prosím aby mi tam nahrál další. Fakt tu knížku miluju
. To se ani nedá popsat jak hltám jednu kapitolu za druhou. ( u jiných žánrů jsem si třeba musela " odpočinout" a začít číst něco jiného). 55 Jen tě chci upozornit, jestli se do tyhle knížky dáš ( a fakt ji zkus
) musíš přelouskat začátek knihy. Fakt jsem se s nim prala. Ale pak to pojede jak po másle ![]()
@blabla123 píše:
Ale určitě něco světového, ne českého.
A proč nic českého?
Tak za mě Harry Potter, to je prostě skvělé napsané
Jinak nevím, ted jsem dlouho nic nečetla, nějak není čas a chuť
Jo vzpomněla jsem si Rok v Paříži ![]()
Ale kde já třeba hledám inspiraci, tak je databazeknih.cz. Tam si zadáš různý patametry a knihy ti to vypíše. Jsou tam recenze od lidí co je četly. Nebo žebříčky oblíbenosti… No koukni sama. Kdybys chtěla můžu ti pak poradit některé moje oblíbené knihy co jsem četla.
Za mě také Harry Potter…moje srdcovka ♡♡♡
A určitě krásně čtivé:
Zlodějka knih od Markus Zusak
Vypravěčka od Jodi Picoult
Pokoj od Emma Donahue
a cokoliv od Agathy Christie…
Já třeba českou literaturu žáky vůbec nemusím ![]()
@kaja00 Harry Pottera já přelouskávala od 10 let, postupně jak vycházeli díly a nevím, jestli se do toho bude příteli chtít, když už viděl filmy.
@Salorka A ty tituly jsou čtivé i pro chlapa? Já ho nechci zeslaďákovat, to bychom mohli rovnou číst Hvězdy nám nepřály.
@Salorka @blabla123 Mě by docela zajímalo, jestli znáte něco soudobého z české literatury nebo na základě čeho ji vlastně odmítáte.
Máme spoustu zajímavých autorů a je škoda je nečíst.
Ajvaz, Tučková, Pilátová, Soukupová, Hůlová, Rudiš, Hartl…
@blabla123 Nejsou to sladaky ![]()
Netvrdím, že česká literatura je nezajímavá nebo dokonce podřadná, ale prostě raději sáhnu po zahraničních autorech…Ale něco málo českého přečteno mám…
Někdo preferuje to a druhý tohle… ![]()
Doporučuji Kostičas. Suprově popsaný, pro někoho složitý svět, ale příběh nový, neokoukaný z jiných knih. Naprosto mě nadchl:)
@brko Děkuji za rady, podívám se