Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná Dinosauri pohádky na dobrou noc - je to hezky ctive, krátké pohádky a hezké obrázky
@unuděná Já mám ještě nečtenáře, ale když jsem byla malá, tak si pamatuju první velkou přečtenou knížku, a to byl komiks Cour a Courek - milovala jsem ten velký formát knížky a fakt, že sama zvládnu přečíst takhle velikou knížku. Pak na souvislejší čtení, ale s velkými písmeny jsem kradla ve školce ségře Vítka od B. Říhy (měla jsem nejradši Vítek jede do Prahy), a pak jsem měla moc ráda Malované čtení (autora už nevím, ale ten princip střídání slov s obrázky se mi hrozně líbil a i když jsem četla plynule a dobře, tak jsem se k tomu pořád ráda vracela - pár stránek malovaného čtení bylo i ve Ferdově slabikáři - ty jsem taky pořád hledala).
S tématikou vesmíru mě nic nenapadá, tak akorát doporučím knížky, které jsem měla nejradši jako malá já (už si bohužel přesně nepamatuju, v jakém věku, ale určitě jako předškolní):
Možná si ještě na něco vzpomenu ![]()
@Tichošlápek píše:
@unuděná Dinosauri pohádky na dobrou noc - je to hezky ctive, krátké pohádky a hezké obrázky
Takhle se to jmenuje? Nikde na netu jsem to nenašla…
@klamonožka stejně tak nemůžu najít ani toho Coura
Na ostatní mrknu někde v obchodě, líbí se mi Slon a mravenec. Krtka máme nějakého doma, ale ty pohádky jsou dlouhé..
Já bych potřebovala fakt něco, kde je na stránce třeba 20 slov a obrázek. Komiksy nějaké už si taky četl, to je docela dobré, ale někdy neví, jak to jde za sebou, speciálně, když je toho na jednom políčku napsáno víc.
@unuděná Jj přesne takto - ja je dostala jako dárek, tak bohužel nevim, kde je kupovali
@Tichošlápek To vypadá hezky, ale nenašla jsem.
Holky, čuju mezeru na trhu, třeba by z toho šlo něco vytřískat ![]()
@unuděná ještě tu mam Jak sli zajíci do školy. Tam jsou i jednoduché úkoly, to by ho taky mohlo bavit
a s tou dírou na trhu ti nevim, abychom nějaký vlastní výtvor pak ještě nedotovaly ![]()
@unuděná Zkus si projít u Albatrosu edici První čtení - jestli už syn zná dobře pohádky, možná by se mu líbilo Teta to plete (jsou to takové pomotané pohádky), nebo Kvak a Žbluňk jsou kamarádi, je tam toho docela hodně a mělo by to právě být velkými písmeny určené pro prvňáky.
Když nad tím tak přemýšlím, tak v tom Jácíčkovi asi bude textu moc. Ale je to parádní knížka, tak třeba na později nebo na společné čtení. ![]()
Ještě se mi vybavila Veverka a malý nosorožec, to je v takovém podobném duchu jako Lední medvídku.
Ahojky, záleží co máš ráda. Já třeba miluju Joy Fieldingovou. Padesát odstínu temnoty jsem zavřela ve čtvrtine a už neotevřela- nuda. Líbí se mi tématika psychických poruch, kde je třeba někdo takto nemocný. Také nikdy neodmítnu Marry Higgins Clarkovou, která píše trosku detektivně, ale má to vždy super děj a nenudíš se. A kdybys měla náladu na něco trošku "smýšleného, kde je třeba neviditelný kamarád, tak Cecelia Ahernová a Alexandra potter ![]()
@zrcadlo píše:
@unuděná Zkus si projít u Albatrosu edici První čtení - jestli už syn zná dobře pohádky, možná by se mu líbilo Teta to plete (jsou to takové pomotané pohádky), nebo Kvak a Žbluňk jsou kamarádi, je tam toho docela hodně a mělo by to právě být velkými písmeny určené pro prvňáky.
Díky, to zní zajímavě!
@zrcadlo Jé, teď koukám na nějakou ukázku a to je přesně to, co hledám
Sice to není o tématech, která ho zajímají, ale to už bych asi chtěla moc ![]()
@unuděná nám se v tomto věku dost osvědčily taková ta obrázková čtení (chvíli text, chvíli obrázek)… třeba juknout na netu nebo v knihovně
Já doporučuji Křídla, co napsala Gabriela Rinth. Zejména pokud hledáš něco, co se dobře a rychle čte a je to odpočinkové. Mě se moc líbila. Je to napínavé a i trocha té romantiky… ![]()
https://eshop.librix.eu/…/1078/kridla
https://www.alza.cz/search.htm?…