Poraďte svatební menu

3.7.16 11:58

Poradte svatebni menu

S partnerem se pokousime dat do kupy menu na svatbu. Chceme predkrm, polevku, hlavni jídlo, kavu, nejaky moucnik, vecerni raut (co vše jeste meli na švédskem stole při večerním rautu?
Budu ráda za inspirace z vašich svateb? Jaké hlavní menu, jaký moučník apod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16199
3.7.16 12:03

A podstatná otázka: Co Vám chutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
3.7.16 12:07

Předkrm - srnčí paštika s portským vínem, polévka knedlíčková, hlavní chod svíčková s jelením masem, dezert svatební dort. Na rautu jsme měli guláš z divočáka, řízečky vepřové a kuřecí, lososa, gyros, syrové tácy, různě grilovanou zeleninu, zapečené ovoce, čerstvé ovoce, čokoládová fontána, mini zákusky, cup cake, pro děti sladký stůl s bonbóny…

Bylo to moc fajn, jen mě několik let po svatbě mrzí, že jsem neochutnala nic z rautu, ani svatební dort…prostě jsme to nestihli. A v pět ráno šli ležet s tím, že máme hlad :mrgreen:

Btw je fajn i zhodnotit složení svatebčanů… přeci jen my bychom rádi na svatbě mořské plody a ryby, ale ze složení ostatních bylo jasné, že by se najedla tak desetina, a z nich ještě několik se sebezapřením, takže jsme volili tradiční menu, které nakonec vyšlo fakt báječně a strašně jsme si všichni pochutnali :-)

Příspěvek upraven 03.07.16 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
3.7.16 12:08

My meli na rautu gulas, kureci cinu, lososa, veprove a kureci minirizecky, kytu na orez, zeleninove hranoky, zeleninove salaty, caprese a nejake prilohy. K obedu klasiku: sunkova rolka, knedlickova polevka a svickova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
3.7.16 12:11

@BerenikaEl Ahoj,nas ceka svatba v zari, obrad mame pozdeji, tak u nas bude predkrm zeleninovy kureci salat a polevka. A pak bude raut, mame gril takze steaky, ruzne druhy masa, to je spis misto hlavniho jidla a pak rautovy stul:mini rizecky, oblozene misy, salaty, chlebicky, bramboracky, slane zaviny, utopence, kolacky a minizakusky (dort nemame, ke stolu usedneme po 18h a pivaři by se mi na dort vykaslali),masove rolady, olivy, kozi rohy atd a cokoladova fontanka s ovocem (mame dost deti),svatba je pro 50lidi, tak aby si kazdy vybral. A nechala jsem si poradit od provozniho, ktery se v oboru pohybuje dlouho :pankac: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
3.7.16 12:15
@BerenikaEl píše:
S partnerem se pokousime dat do kupy menu na svatbu. Chceme predkrm, polevku, hlavni jídlo, kavu, nejaky moucnik, vecerni raut (co vše jeste meli na švédskem stole při večerním rautu?
Budu ráda za inspirace z vašich svateb? Jaké hlavní menu, jaký moučník apod :)

Ahojky. My jsme měli předkrm šunkovou rolku s křenem a bagetkou, polévka klasika knedlíčková a hlavní jídlo kuřecí gordon blue a ameriky, dezert jsme si nechávali dělat v cukrárně rolády a večer na rauty klasika řízečky, bramboráčky atd. ale dneska bych radši koupila koryta. V tom máš jak maso, žebra tak i jelítka, klobásky atd. záleží ale kde to máte a co vám tam dovolí :) my měli restauraci takže jsme museli vybrat od nich, ale když máš sál s kuchyní a vlastního kuchaře tak je to lepší vybereš si sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.16 12:33

@BerenikaEl ahoj my měli svatbu v srpnu 2015 a oběd jsme měli rostbif s bylinkovou omáčkou a bagetkou (delikatesa) polevka knedlickova klasika a hl jídlo svíčkovou a jako dezert dort od mojí kamarádky cukrářky dvě patra světlý korpus s malinovo-tvarohovo-slehackovou náplní a jeden dort jako pařížak manžel a moje sestra-svedkyně milují čokoládové dorty :srdce:
A na rautu jsme měly grilování krůtu - všichni chválili, sýrový talíř, mini řízečky, ovoce, zelenina, salamove mísy, zbytek toho rostbifu, bagetky, nakládané věci jako zelenina, okurky, papričky, různé omacky. Bylo nás cca 80 ale ne všichni najednou různě se nám tam protočoli všichni kamarádi a vše se snědlo, celá krůta tuším 16kg, a jediné co zbylo byly ty nakládané věci a trochu omáček :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
3.7.16 12:42

@BerenikaEl : ono dost závisí na termínu svatby. Protože svíčková ve 30st je docela peklo. Alespoň pro mne.

My měli překrm carpaccio z lososa s bagetkou, polévka klasicky knedlíčková, hlavní chod telecí medailonky na liškách s gratinovanými brambory, jako dezert svatební dost a pak přebohatý raut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
3.7.16 13:23

Paštika s brusinkami, hovězí vývar, hovězí líčka s kaší :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
3.7.16 13:43

Neco, co mate radi, nebo co sni vetsina hostu. My meli trapnou klasiku, ale vybiral manzel, predkrm si teda nepamatuji, vyvar s domacimi nudlemi, kureci s broskvi (jo, vim, Polreicha by trefil slek :mrgreen: ), moucnik specialni nebyl, sladkeho ruzneho napeceneho bylo na stolech spousta na vyber. Raut jsme meli specificky, oba mame koreny hodne na vychode Slovenska, takze pirohy, macanka (takova husta polevka), ale rizecky tam tusim byli taky, kdyby to nekomu nejel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
3.7.16 13:56

My měli menu hodně jednoduché (svatba na konci června, horko…) - předkrm byl lehký salát s broskví a domácí bagetka, polévka klasika - knedlíčková (bez té by to u rodiny asi neprošlo…) a jako menu maso 3 barev (kuřecí, vepřový a hovězí steak) s domácími pečenými bramborami. Jako dezert byl svatební dort - to mi přijde ideální. Měli jsme lehký, s jahodami. Osobně moc nechápu svatby, kde je svatební dort jen vystavený a nenakrojí se. A navíc byly k dispozici minizákusky a koláčky.
Jako hlavní část rautu jsme měli grilování - vepřové kýty s domácím chlebem a k tomu různé dipy, saláty atd. Potom byly ještě švédské stoly, kde bylo vše možné - sýrové a salámové mísy, různé minichlebíčky, jednohubky, zeleninové saláty, ovocný salát… Nejvíc si ale hosté chválili to grilování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.4.17 23:58

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký může být na svatbě hlavní chod?? S přítelem si nevíme vůbec rady :,( :,( Prosím o nějaké typ děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí