Kopie Porod duben 2013

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
728
11.10.12 19:19

Taky jsem pro uzavřenou skupinu:)

• načítám...
626
11.10.12 19:29

Hopprdelka: Jojo, normálně beru nemocenskou,14 dní to hradí zaměstnavatel a pak je to vypláceno sociálkou…
sarucha212no, to máš s tím screeningem pravdu, dnes jsem to zjišťovala a bylo mi řečeno, že ten první bych si hradila sama a že je to zbytečné, vzhledem k tomu, že budu muset na genetiku a čeká mě jak ten screening, tak i plodovka.....tak snad bude vše ok…
A holky jak jste na tom s vitamínama, baštíte je??já ano, ale někde jsem četla, že se po tom rodí velké děti,,,tak nevím, co je na tom pravdy :-)

• načítám...
22585
11.10.12 19:34

Taky jsem pro uzavřenou skupinu, alespoň budeme mít více soukromí ;)

• načítám...
22585
11.10.12 19:36
@sarucha212 píše:
@simka.t …já jsem se taky ptala na ten NS screening +krev v prvním trimestru a pak na ten v 16 tt. těhotenství (utz+krev), ten první není hrazený naším zdravotnictvím a musíš ho platit a nedělej to všichni dr. a je přesnější na odhalení vrozených vad…a ten druhý je povinný a ten naše zdrav. hradí :zed:…takhle nám to řekl můj dr.

Mám taky stejné informace…

• načítám...
22585
11.10.12 19:40

Mám napsat adminovi pro uzavření? :think:

• načítám...
4373
11.10.12 19:41

Ahoj holky. ráda bych se k vám přidala. jsem ve 13.týdnu a čekám druhé miminko, doma mám už dvouletou rošťandu.

taky bych hlasovala pro uzavřenou skupinu :) Chodila jsem do takové i v prvním těhotenství a je to přece jen lepší, víc soukromí, mohly jsme si i líp poradit, protože člověk měl přece jen „kontrolu“ nad tím, kdo si příspěvek přečte.

• načítám...
22585
11.10.12 19:44

@eivlis
Vítej :mavam:

• načítám...
4373
11.10.12 19:44
@Nastys píše:
Mám taky stejné informace…

mezi 11.-13. týdnem se dělá NT+ screening na vyloučení Downova syndromu (je to odběr krve + ultrazvuk, kde se kontroluje nosní kůstka a šíjové projasnění, v Brně dělají odběr krve ve stejný den). Mně stál 1450 Kč. Dělají ho jen certifikovaná pracoviště.

v 16.týdnu je to tzv. tripple test - hradí ho pojištovna. Ale není to povinné, lze odmítnout. Já jsem na něj po dohodě s lékařem na základě dobrého výsledku z NT+ screeningu nešla. Tento test bývá často falešně pozitivní.

• načítám...
22585
11.10.12 19:45

@eivlis
No vidiš.. a mně dr. říkala, že ten v 16.tt je povinný :nevim: :D

• načítám...
4373
11.10.12 19:46
@Nastys píše:
@eivlis
Vítej :mavam:

díky. Koukám, že už máš doma taky jednoho rošťáka. :lol:

• načítám...
22585
11.10.12 19:49

@eivlis
Jojo 20-ti měsíčního raubíře : -)

• načítám...
4373
11.10.12 19:49
@Nastys píše:
@eivlis
No vidiš.. a mně dr. říkala, že ten v 16.tt je povinný :nevim: :D

no, řekla bych, že si to tak někteří doktoři vykládají. Ono je to ještě dost zažité. A někdo je názoru co je zadarmo (hrazené pojišťovnou) je povinné. :nevim:

Já na něj stejně teď asi budu muset jít. Vyšel mi nízký jeden hormon :roll: a tak mi jej doporučili plus pak nějaké další vyšetření. Ke svému lékaři jdu za 14 dní, tak jsem zvědavá, co on na to.

Ono na těch tripplech je blbé to, že opravdu hodně často vycházejí falešně pozitivní a maminky se pak zbytečně stresují a některé jsou odeslány i na odběr plodové vody (což mi přijde dost rizikové, pokud fakt není pořádný důvod).

• načítám...
22585
11.10.12 19:55

@eivlis
Jo oni doktoři dokáží někdy vystrašit až až.. a nemluvně o tom, že je to kolikrát zbytečné.
A co znamená ten výsledek toho nízkého hormonu?? :think:

• načítám...
1983
11.10.12 20:03

Ahojte holky :mavam:, jůj tolik nových těhulek :palec:.
Jsem taky pro uzavřenou skupinu!! :potlesk: Přece jenom, nikdy nevíš kdo to čte a pak se ti to někde obrátí proti tobě :think:.

Jinak všem co mají testíky za sebou a vše v pořádku, gratuluji. Já jdu na další sono až 30.10 a už ted se nemůžu dočkat :)

S tím omdlévání, se taky přidávám, že jsem na to machr, běžně jsem omdlívala v buse, na diskotéce, kde je hodně lidí, i na kolotoči centryfuze (jestli víte co je to :oops: ) to mě naštěstí držela kámoška, zrovna jak jsme se točili z hlavou dolů. To mě bylo 15 let, a od té doby jsem na to nevlezla!!

ted se držím, když poznám že to na mě jde, začnu dělat milion jiných věcí, ale nejvíce mě byvá na omdlení když zvracím, to je pro mě za trest. A proto, jsem ráda, že nezvracím, jen mě bývalo trochu nevolno, ted už celkem dobrý. Zvracela jsem u prvního porodu :poblion:, a to bylo strašný, ani tak bolesti mě nevadili, jako ty mdloby. Jsem rodila v noci, chtělo se mi spát, ted jsem měla tlačit, do toho se mě zvedal kufr a tím pádem na mě šly mdloby, no fakt zážitek :palec: :lol:.

Jinak mě je 30, a čekám druhé mimi, po 2 letech snažení, malému je 5 let. :mavam:

• načítám...
4373
11.10.12 20:05
@Nastys píše:
@eivlis
Jo oni doktoři dokáží někdy vystrašit až až.. a nemluvně o tom, že je to kolikrát zbytečné.
A co znamená ten výsledek toho nízkého hormonu?? :think:

no je to hormon papp-A a popravdě mi to paní doktorka do telefonu moc nevysvětlila (ona jen sděluje výsledky z toho certifikovaného pracoviště). Jen řekla, že celkově byl NT+ dobrý (mám negativní výsledek), jen ten hormon je pod hranicí a doporučují to dále sledovat.

Hledala jsem na netu a vypátrala jsem, že nízká hodnota toho hormonu zvyšuje riziko růstové retardace plodu v pozdější fázi těhotenství a taky riziko preeklampsie (onemocnění matky v těhotenství s rozvojem vysokého tlaku, edémů a bílkovninou v moči).

No, zní to hrozně, ale snažím se myslet pozitivně a věřit, že při další kontrole bude ten hormon už v normálu. Jsem právě zvědavá, co na to můj doktor.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+