Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky sem si hezky pocetla,dekuju a jak je to stim porodopisem,prooosssíííííím??? ![]()
Marbuli píše:
Taky sem si hezky pocetla,dekuju a jak je to stim porodopisem,prooosssíííííím???
Na to jsem zapomněla… Takže cca 2 až tři týdny před tím, než tam jdete poprvé, je potřeba zavolat do poradny a objednat se. Ten den, kdy tam jdete poprvé, musíte přijít dřív a zamířit do kartotéky, kde vám vystaví kartu. S tou pak půjdete do poradny, respektive nejprve k sestrám. Vezmou si kartu, vaší těhuprůkazku a dostanete zkumavku s pHpapírkem. S tím půjdete na WC a změříte si moč (takže je dobré si s sebou ranní moč vzít, ale kdybyste neměly, prostě počůráte papírek), vložíte zpátky do zkumavky a čekáte, až vás zavolají. Zkontrolují vám moč, hodíte to do koše a jdete dovnitř. Sestry s vámi udělají chorobopis, změří tlak, případně zváží a řeknou vám, k jakým dveřím si máte jít sednout (mají tam několik doktorů), tam vás pak zavolají, doplní info, prohlídnou a řeknou, kdy na další prohlídku. Tak od 38tt se chodí na monitor, takže to pak znamená jít nejdřív na monitor, pak k sestrám a pak teprve poradna.
Jinak karty se každý večer odváží na příjem k porodu, když neporodíte, vrací se karta zpátky k doktoru. Pokud rodíte přes den, tak se tam snad vyzvedává. Ale to já nevím, vždy jsem rodila v době, kdy byla karta nahoře
Jinak na příjmu se jakýsi chorobopis dělal taky, spíš doplňující info. Pokud jste někdy předtím rodily, tak se vás budou ptát jak dlouho to trvalo, jaký byl průběh apod.
Jinak v porodopisu chtějí samozřejmě info o těhotenství, pak chorobopis nejbližší rodiny - vy, partner, matka a otec. Ptají se i na alergie. Takže je dobré si zjistit dopředu, kdo na co trpí. Důležitá je žilní nedostatečnost a spol.
tak system poraden popsala krásně amabilis, nemám co dodat..
k té rychlozavinovačce, to doporučuju spíš do zásoby. jejich zavinky jsou dobré, navíc na ní visí vždy cedulka se jménem dítěte a sestry nevidí rády, když nesete dítě na dětský box bez tohoto označení.. navíc ta zavinka je taková, že se do ní dítko hodně pevně uchytí a dá se líp nosit bez rizika rozepnutí, vyadnutí,..
to s tím úsměvem je přesný.. vřele doporučuju, taky jsem to používala..
to ale nic nemění na to, že bodyčka na mé 4kg dítě prostě nebyly, natož overálky, mají snad jen do 2.5kg,tehdy jsme to se sanitárkou prohrabaly dost a nic nenašly.. oni mají krom košilek jen to, co jim tam maminky nechají nebo darují… je to takové seprané a tvrdé.. mně se nejvíc osvědčilo jen tričko s dlouhým rukávkem (které bylo v soupravách a já to stejně nepoužiju dál tak aspoň v porodce.. místo košilky. jinak byl nahej.. stejně jak měl ikterus, musela jsem ho kojit nahýho.. aby aspoň trochu sál..
k sestrám. byla jsem na P1 a PA byly naprosto super, kromě jedné..nebyla zlá, ale taková moc přísná…hojně rozdávaly čípky proti bolesti, doporučuju nedělat hrdinku a vzít si.. na šití nebo stahování dělohy. prve jsem si říkala, že to přece vydržím, bolelo to jen trochu, ale nakonec jsem si vzala dva dny po jednom a bylo to bezva. ![]()
dětské sestry byly super, akorát napoprvé občas pouštěly hrůzu.. můj muž tvrdí, že to dělají sestry často, tzv si nejřív pacienty „srovnají“ a pak jsou hodné.. sestra, kterou jsme první den nenáviděly, se pak stala oblíbenou studnou informací, třásli jsme se aby měla službu a my se mohly zeptat (byla jsem tam skrz žloutenku 8 dní, takže jsem poznala snad všechny sestry
pravda, že o kojení říkají každá něco jiného, ale když si od každé vezmeš něco.. fakt mi každá pomohla, svým způsobem.. Laktační je opravdu hrozně milá, příjemná, u ní jsem si ověřovala moudra… čůrala sjem výhradně do sprchy
nač chodit na záchod a pak ještě do sprchy.. tak mi to i doporučila PA, když mi všechno ukazovala.. že voda změní ph moči a neštípe to na šití..
(taky se doporučují boty do sprcháče, já chodila bez, i když jsem je měla s sebou, a používala jsem taky horkou vodu před sprchováním a po..
taky jsem měla PA studentku, vlastně to byla ona, kdo „mě rodil“. měla jsem studentku i prvně, a fakt si to nemůžu vynachválit.tentokrát jsem rodila 15minut sotva, takže PA ani nestihla odejít, ale minule se mi právě věnovala dost ta studentka. klystýr doporučuju taky. skvěle uvolní… a pokud by se někdo ptal na nástřih, doporučuju souhlasit. není nic horšího než nekontrolovaný nátrh.. ![]()
informací na mě chtěli poněkud dost na příjmu, ale dalo se odpovídat.. ![]()
ten poplatek můžeš zaplatit kdykoliv tam jdeš, dobrý se podívat, jestli jsou tam lidí a když tak zaplatit..
s nasrihem souhlasit a i kdyz neni treba tak ho udelaji nebo jak to je
No a u toho klistiru,neni tam moznost ze nestihnes dobehnout na wc ??
Bylo by mi asi trapne..
Jinak dekuju za obsahle info..Sem moc rada ![]()
A kolik ze e ten poplatek za to ze semnou bude nekdo u porodu?? A co se tam jeste plati,kdyz jdes na normal pokoj??Nadstandart neci..
Marbuli píše:
A kolik ze e ten poplatek za to ze semnou bude nekdo u porodu?? A co se tam jeste plati,kdyz jdes na normal pokoj??Nadstandart neci..
Ahojky, tak přítomnost partnera je za 1000,–. Já to budu platit, jak tam půjdu v ut.
Taky budu na standardním pokoji, ale co a kolik se platí
…
Samara : Jo tak nejak sem stou 1000 pocitala ..
Ja nadstandart neodsuzuji,ale mslim si ze kdyz ses na normal pokoji,mas tam i jine maminky a muzete si mezi sebou pomoct nebo poradit a sama byt na pokoji se mi nece
Tak treba nam to sem nedo pisne co jeste se plati ,jestli se plati ![]()
Marbuli píše:
Samara : Jo tak nejak sem stou 1000 pocitala ..
Ja nadstandart neodsuzuji,ale mslim si ze kdyz ses na normal pokoji,mas tam i jine maminky a muzete si mezi sebou pomoct nebo poradit a sama byt na pokoji se mi neceTak treba nam to sem nedo pisne co jeste se plati ,jestli se plati
To joo, úplně s tebou souhlasím. Jinak jsou hodné maminky, tolik info, moc mi to pomohlo. Jen nevím s oblečením. Byla jsem rozhodnutá, že využiju oblečení pro mimi co mají v podolí…ale ted nevím ![]()
Sami : Ja si teda kazdopadne beru sebou svoje.. mozna prdolovi necham tu jejich zavinovacku ale obleceni dam svoje ![]()
Ještě by mne zajímala jedna informace a ta je ohledně balíčku, který po porodu prý dostaneme. Je tam prý dost kosmetiky tak se ptám proto, jestli mám něco kupovat nebo vystačím nějakou dobu s tím co dostanu. Děkuji za pochopení a odpověď ![]()
Marbuli píše:
Sami : Ja si teda kazdopadne beru sebou svoje.. mozna prdolovi necham tu jejich zavinovacku ale obleceni dam svoje
Udělám to taky tak . Raději ho povezu domu než nemít. Když se mi narodila Terezka hodně blinkala tak jsem jí celkem dost často převlékala.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.