Porod v Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2761
1.2.11 17:43

Taky sem si hezky pocetla,dekuju a jak je to stim porodopisem,prooosssíííííím??? :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.2.11 17:58
Marbuli píše:
Taky sem si hezky pocetla,dekuju a jak je to stim porodopisem,prooosssíííííím??? :-(

Na to jsem zapomněla… Takže cca 2 až tři týdny před tím, než tam jdete poprvé, je potřeba zavolat do poradny a objednat se. Ten den, kdy tam jdete poprvé, musíte přijít dřív a zamířit do kartotéky, kde vám vystaví kartu. S tou pak půjdete do poradny, respektive nejprve k sestrám. Vezmou si kartu, vaší těhuprůkazku a dostanete zkumavku s pHpapírkem. S tím půjdete na WC a změříte si moč (takže je dobré si s sebou ranní moč vzít, ale kdybyste neměly, prostě počůráte papírek), vložíte zpátky do zkumavky a čekáte, až vás zavolají. Zkontrolují vám moč, hodíte to do koše a jdete dovnitř. Sestry s vámi udělají chorobopis, změří tlak, případně zváží a řeknou vám, k jakým dveřím si máte jít sednout (mají tam několik doktorů), tam vás pak zavolají, doplní info, prohlídnou a řeknou, kdy na další prohlídku. Tak od 38tt se chodí na monitor, takže to pak znamená jít nejdřív na monitor, pak k sestrám a pak teprve poradna.
Jinak karty se každý večer odváží na příjem k porodu, když neporodíte, vrací se karta zpátky k doktoru. Pokud rodíte přes den, tak se tam snad vyzvedává. Ale to já nevím, vždy jsem rodila v době, kdy byla karta nahoře :lol: Jinak na příjmu se jakýsi chorobopis dělal taky, spíš doplňující info. Pokud jste někdy předtím rodily, tak se vás budou ptát jak dlouho to trvalo, jaký byl průběh apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
1.2.11 18:01

dekujiiiiii :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.2.11 18:02

Jinak v porodopisu chtějí samozřejmě info o těhotenství, pak chorobopis nejbližší rodiny - vy, partner, matka a otec. Ptají se i na alergie. Takže je dobré si zjistit dopředu, kdo na co trpí. Důležitá je žilní nedostatečnost a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
1.2.11 19:25

Taky moooc děkujiii!!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.2.11 08:35

tak system poraden popsala krásně amabilis, nemám co dodat..
k té rychlozavinovačce, to doporučuju spíš do zásoby. jejich zavinky jsou dobré, navíc na ní visí vždy cedulka se jménem dítěte a sestry nevidí rády, když nesete dítě na dětský box bez tohoto označení.. navíc ta zavinka je taková, že se do ní dítko hodně pevně uchytí a dá se líp nosit bez rizika rozepnutí, vyadnutí,..

to s tím úsměvem je přesný.. vřele doporučuju, taky jsem to používala.. :) to ale nic nemění na to, že bodyčka na mé 4kg dítě prostě nebyly, natož overálky, mají snad jen do 2.5kg,tehdy jsme to se sanitárkou prohrabaly dost a nic nenašly.. oni mají krom košilek jen to, co jim tam maminky nechají nebo darují… je to takové seprané a tvrdé.. mně se nejvíc osvědčilo jen tričko s dlouhým rukávkem (které bylo v soupravách a já to stejně nepoužiju dál tak aspoň v porodce.. místo košilky. jinak byl nahej.. stejně jak měl ikterus, musela jsem ho kojit nahýho.. aby aspoň trochu sál..

k sestrám. byla jsem na P1 a PA byly naprosto super, kromě jedné..nebyla zlá, ale taková moc přísná…hojně rozdávaly čípky proti bolesti, doporučuju nedělat hrdinku a vzít si.. na šití nebo stahování dělohy. prve jsem si říkala, že to přece vydržím, bolelo to jen trochu, ale nakonec jsem si vzala dva dny po jednom a bylo to bezva. :palec:
dětské sestry byly super, akorát napoprvé občas pouštěly hrůzu.. můj muž tvrdí, že to dělají sestry často, tzv si nejřív pacienty „srovnají“ a pak jsou hodné.. sestra, kterou jsme první den nenáviděly, se pak stala oblíbenou studnou informací, třásli jsme se aby měla službu a my se mohly zeptat (byla jsem tam skrz žloutenku 8 dní, takže jsem poznala snad všechny sestry :)) pravda, že o kojení říkají každá něco jiného, ale když si od každé vezmeš něco.. fakt mi každá pomohla, svým způsobem.. Laktační je opravdu hrozně milá, příjemná, u ní jsem si ověřovala moudra… čůrala sjem výhradně do sprchy :) nač chodit na záchod a pak ještě do sprchy.. tak mi to i doporučila PA, když mi všechno ukazovala.. že voda změní ph moči a neštípe to na šití..
(taky se doporučují boty do sprcháče, já chodila bez, i když jsem je měla s sebou, a používala jsem taky horkou vodu před sprchováním a po..

taky jsem měla PA studentku, vlastně to byla ona, kdo „mě rodil“. měla jsem studentku i prvně, a fakt si to nemůžu vynachválit.tentokrát jsem rodila 15minut sotva, takže PA ani nestihla odejít, ale minule se mi právě věnovala dost ta studentka. klystýr doporučuju taky. skvěle uvolní… a pokud by se někdo ptal na nástřih, doporučuju souhlasit. není nic horšího než nekontrolovaný nátrh.. :zed:

informací na mě chtěli poněkud dost na příjmu, ale dalo se odpovídat.. :mrgreen:

ten poplatek můžeš zaplatit kdykoliv tam jdeš, dobrý se podívat, jestli jsou tam lidí a když tak zaplatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 08:44

s nasrihem souhlasit a i kdyz neni treba tak ho udelaji nebo jak to je :?? :) No a u toho klistiru,neni tam moznost ze nestihnes dobehnout na wc ?? :D Bylo by mi asi trapne..
Jinak dekuju za obsahle info..Sem moc rada :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 08:45

A kolik ze e ten poplatek za to ze semnou bude nekdo u porodu?? A co se tam jeste plati,kdyz jdes na normal pokoj??Nadstandart neci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.2.11 09:30
Marbuli píše:
A kolik ze e ten poplatek za to ze semnou bude nekdo u porodu?? A co se tam jeste plati,kdyz jdes na normal pokoj??Nadstandart neci..

Ahojky, tak přítomnost partnera je za 1000,–. Já to budu platit, jak tam půjdu v ut.
Taky budu na standardním pokoji, ale co a kolik se platí :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 09:53

Samara : Jo tak nejak sem stou 1000 pocitala ..
Ja nadstandart neodsuzuji,ale mslim si ze kdyz ses na normal pokoji,mas tam i jine maminky a muzete si mezi sebou pomoct nebo poradit a sama byt na pokoji se mi nece :( Tak treba nam to sem nedo pisne co jeste se plati ,jestli se plati :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.2.11 10:08
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …
Marbuli píše:
Samara : Jo tak nejak sem stou 1000 pocitala ..
Ja nadstandart neodsuzuji,ale mslim si ze kdyz ses na normal pokoji,mas tam i jine maminky a muzete si mezi sebou pomoct nebo poradit a sama byt na pokoji se mi nece :( Tak treba nam to sem nedo pisne co jeste se plati ,jestli se plati :)

To joo, úplně s tebou souhlasím. Jinak jsou hodné maminky, tolik info, moc mi to pomohlo. Jen nevím s oblečením. Byla jsem rozhodnutá, že využiju oblečení pro mimi co mají v podolí…ale ted nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 10:15

Sami : Ja si teda kazdopadne beru sebou svoje.. mozna prdolovi necham tu jejich zavinovacku ale obleceni dam svoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.2.11 10:15

Ještě by mne zajímala jedna informace a ta je ohledně balíčku, který po porodu prý dostaneme. Je tam prý dost kosmetiky tak se ptám proto, jestli mám něco kupovat nebo vystačím nějakou dobu s tím co dostanu. Děkuji za pochopení a odpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 10:16

Tam davaj balicky jo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
2.2.11 10:18
Marbuli píše:
Sami : Ja si teda kazdopadne beru sebou svoje.. mozna prdolovi necham tu jejich zavinovacku ale obleceni dam svoje :)

Udělám to taky tak . Raději ho povezu domu než nemít. Když se mi narodila Terezka hodně blinkala tak jsem jí celkem dost často převlékala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková