Porod v Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
898
4.2.11 17:27

Ahoj holky,
dnes jsem byla naposledy v poradne u sve dr a pristi tyden v patek jsem objednana na prvni poradnu v Podoli.
Mam dotaz - nataci se uz na prvni poradne monitor anebo az na te dalsi?
A jak vlastne ten monitor vypada? Neco jako ultrazvuk?
Jak to vysetreni na monitoru vlsatne probiha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5542
4.2.11 17:51

Marbuli pár otrlých jedinců se tam většinou najde, ale jak je tam málo židlí tak to mají často na stojáka.

Monitor je vyšetření které snímá srdíčko a aktivitu na děloze, přirovnala bych to asi k EKG na bříško ti gumou připojí dvě sondy které to snímají a na přístroji se zaznamenává křivka na papír který ti pak dají a ten jdeš ukázat doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
4.2.11 18:04

al3da,
dik moc. Jak dlouho cca to vysetreni na monitoru trva? A chodi se na nej uz pri prvni poradne v porodnici ve 37. tydnu anebo az pozdeji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5542
4.2.11 18:14

To je težký, trvá to podle toho jak se jim podaří najít mimču srdíčko, je dobrý to dávat na stranu kde má zádíčka, a podle toho jak je aktivní, prostě podle toho jak se jim to líbí od 15 min a některé chudinky se tam musí přetáčet z boku na bok, nebo si stoupat a stráví tam třeba 45 min a stejně musí přijít za hodinu znovu. Jo ještě k tomu jak to probíhá sedíš na tokovém celkem pohodlném křesle. A jestli se jde už poprvé? no já nešla, ale asi to záleží na tom jaký je nález při vyšetření já byla poprvé 36+5 a na monitor jsem šla až při druhé návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
4.2.11 18:28

Dik moc za info - prvne pujdu ve 36+6, takze to budu mit podobne jako ty.
Uz vidim, ze na tech monitorech trcet dlouho - miminko se zasadne projevuje, jen kdyz jsme doma sami. Kdyz mi da pritel ruku na brisko nebo me dr vysetruje utrazvukem anebo posloucha srdicko mimca, tak mrnousek ani neduta. A jen co ze me pritel sunda ruku anebo dr sondu, tak se zacne vrtet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
4.2.11 20:10

Mony---To mi taky delal mrnousek,ale tet uz kope jak divy skoro porad :) Ja se na ten monitor hrozne tesim az uslysim srdicko.. Mooooc :)

Al3da : Marek je trpelivej,ten uz toho semnou vydrzel,kdyz sem skolabovala na zacatku tehu tak sem cekala v cekarne na gynde 3.5hodiny nez me vzali aporad byl semnou a obimal,na gynde taky ceka a na krevni testy byl vsechny semnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
4.2.11 21:29

Semnou byl přítel taky a byla jsem celkem ráda, že na první návštěvě mám někoho o koho se můžu opřít. I když tam byli asi jen 3tatínci a i když opravdu musel stát - všude samá těhotná:-)))) tak i tak jsem byla ráda. I proto že mě naměřili vysokej TK a vůbec se na to netvářili, tak jsem ještě musela pak 30minut čekat než mě přeměřili a stejně jsem ho měla vysokej, tak jsem slíbila že se budu hlídat a musela jsem si koupit tonometr a pravidelně se měřím. No trochu mě vyděsili, tak už se těším na další návštěvu abych zase věděla, že je vše v pořádku. Taky už se těším až to budu mít vše zasebou a budem v pořádku už doma jedna velká štastná rodina!!!:-))) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
4.2.11 21:40

tak já patřím mezi ty chudinky, co tam trávily věčnost… :) :mrgreen: hlavně jsem přenášela a to se pak chodí co 2-3 dny, měla jsem to přes vánoce, silvestra, no super.. byla jsem tam většinou hodinu. jednou jsem skončila ve stoje, pohupujíc se v bocích.. až poslední monitor byl ukázkový. potřebují zhruba 20minut záznamu.

záznam je srdeční akce dítěte proti činnosti dělohy (kontrakce).

první monitor jsem měla až 38+3, prvně v poradně jsem byla 37+3.

Marbuli, první je vždy obvodní pediatr, on doporučí, co a jak. s Vojtou nám nabrala bilirubin a pak směrovala na dětskou internu na bulovku, kde ho hlídali tři měsíce.. nejdřív jsme chodili na krev co týden, pak méně často… do podolí tě už znova stejně nepřijmou, zkoušeli jsme to s Vojtou tehdy..

jinak se žloutenkou - ano, čím více je dítě kojeno, tím rychleji ikterus odeznívá. bilirubin se tzv. konjuguje a vylučuje močí a stoličkou. jinak novorozenecká žloutenka je fyziologický jev, vzniká tak, že po porodu se rozpadá tzv. fetální hemoglobin (a tvoří se normální, dospělý). rozpadem toho hemoglobinu vzniká bilirubin.
bohužel ale existuje i něco, co se jmenuje žloutenka kojeného dítěte, vznik je trochu záhadou a jako terapie se přerušuje kojení na 24hodin.

projevit se může i později než ten 2-4den, u nás to tak bylo 2×. staniční setsra mi říkala, že se to stává, když je dítě po porodu fialové, josu to mikromodřinky, které se vstřebávají pomaleji a proto pomaleji dochází k tomu rozpadu a pomalejšímu nárustu žloutenky. zní mi to docela logicky… obě děti byly fialové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.2.11 22:06

tak já tam chodím kvůli cukrovce od začátku těhu a trávím tam většinou tak 4-5 hodin.Odběry krve,čekačka na ulz,čekačka v poradně pak diabetologie.Žádná sláva.Vyzbrojím se knížkou a pěkně si počtu.Naštěstí je zatím vše ok tak jak má být tak mám konrolu vždy za 3týdny,v prvním těhu jsem je měla po 14dnech.Ale na to asi taky přijde řada.Jak už jsem psala někde na začátku ještě že mám tolik tetiček a babičky popř.tatínka,když může zůstat doma a prcka pohlídají pač si nedokážu představit že by tam chuděrka musel vydržet se mnou. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
4.2.11 22:34

NNatalie : taky jsem rada ze semnou vsude chodi,cejtim se lip.. :)

Naty : Teda nejsi ty doktorka :) Takhle krasne nam to tady popises :) Si zlaticko :) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
5.2.11 12:47

Nataša: zase jsem o něco chytřejší super díky za doplnění. Myslela jsem, že žloutenka nastupuje během dvou dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
6.2.11 11:46

holky jak je to s plodovou vodou??
Od vecerejska se male hybe hrozne malo a trosku jako by ze me neco teklo..Neni to typicky vytok ktery mam cele tehu ale takova vodicka,ale jako po troskach..
A prave me napadlo jestli plodova voda netece taky po troskach nebo hned na raz jako kdyz praskne balonek s vodou.. ??
Poradi te mi?? co mam delat??sem celkem zoufala,ale do porodnice to jeste neni ne?? sem 37tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
6.2.11 12:04

Marbuli,
plodovka muze odtekat i pomalinku. Na tvem miste bych projistotu do Podoli zajela - vem si s sebou vlozku. V porodnici ti na ni nakapou nejakou tekutinu a podle reakce budou hned vedet, jestli to plodovka je anebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
6.2.11 12:12

Moni :dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
6.2.11 13:22

Marbuli, plodovka opravdu může téct pomaličku, to je různé, někomu ruplne, někomu uniká, někomu (jako mě) jí musejí píchnout. (i tentokrát, byla jsem připravená tlačit, Martínek evidentně připravený vylézt, ale vodu museli píchnout. jen jí píchli, v tom okamžiku se M. narodil. bylo to jak odšpuntovat kečup :)

takže bych raději jela, vložku s sebou. držím palce!! :srdce:

jinak, nejsem dr. :) jen jsem kvůli vojtově žloutence před 3 lety přečetla vše, co se týká novorozeneckých žloutenek v manželově pediatrii a když se měl narodit Martin, tak znovu a znovu jsem uvažovala, co když se to bude opakovat, co když zase zežloutne doma, pošlou nás na dětské, kde na to nejsou zařízení, a bude se to celé opakovat. takže jsem si moc přála udržet se v porodnici do nástupu iketru (a podařilo se) a je to fakt nebe a dudy!! Vojta jí měl 3 měsíce, děsný, furt ho píchali a trápili, pořádně nepřibíral, očkování hexou až v 8m kvůli jaterním testům, hnus. teď? 3 dny pobytu v porodnici navíc a je vymalováno, sice žlutý byl furt, ale výrazně méně spavý a teď už konečně hoodně odžloutl. takže - pohoda!! radím, neděste se žloutenky, raději pár dní navíc tam, než to pytlíkovat doma!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková