Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to jde,cekala sem vetsi palku..No a jinak u sebe mas jak mimiska?? jak chces ty nebo jak ti to urci sestricky??
Jo a promin ze zase otravuju otazkou,ja vim sem hrozna..Ale kdyz te to chytne a chces jet do porodnice ze uz rodis,mas tam volat dopredu?? nebo tam rovnou prijeet??
Holky myslím si, že poplatky už nejsou 60,–/den, ale 100,–/den, nevím jestli už to změnili ale vláda to měla v plánu, tak jen pro zajímavost. A pokud budeš už rodit, tak volat nemusíš a můžeš jed rovnou.
Taky používám tekutou Lovelu. ![]()
Ja si myslim ze ta 100kc jeste neni..Ze jeste je porad 60 kc..ze snad az od kvetna…Ja newim..
no uvidime ![]()
Me ta lovela prijde nejlepsi ![]()
Děkuji. Já prala s Lovelou před osmy roky na Terezku a byla super. Zas mi někdo tvrdil, že nevypere fleky? Nevím jaké udělá novorozeně fleky ale vím, že je právě hodně šetrná k pokožce a neobsahuje fosfáty . ![]()
Marbuli,
když mě to chytlo, jeli jsme do porodnice. chytlo mě to ve 2,30, v 5,00 sjme dorazili do podolí a v 5.48 se Martin narodil
(v 5,30 mě teprve viděla dr. na příjmu, do té doby mě zpovídala sestra a já hekala na monitoru..). volat někam, asi rodím na Hlaváku ![]()
poplatek je 60kč, 100kč to bude od července. je to schválené, ale ještě to neplatí..
miminko - pokud je vše OK, tak po porodu ho máš na sálku, po asi 1.5 hodině ho odnesla dětská sestra na oddělení, po 2hodinách jsem šla já (ta 1/2 hodinka byla na jídlo..). na oddělení přijde dětská sestra, informuje tě, co a jak, je to různé, pokud chceš, miminko máš hnedka u sebe. první noc ti nabídnou pobyt mimča u nich na boxu, je to na tobě, někdo chce spát, někdo to nepotřebuje..
když ti dítě sestra předává, poučí tě o péči, ukáže ti přebalování, ošetření pupíčku, zadečku apod., vysvětlí jak vyplňovat „jídelák“ jak říkají papíru, kam se píše kojení/počůrané/pokakané plínky a blinkání. pokud ti není něco jasné, hnedka se jich ptej, někdy mluví moc rychle..
druhý den ti ukážou koupání. třetí den se jim řeže pupíček. a čtvrtý den se jde domů, pokud je vše ok, dítě přibírá, nemá žloutenku a ty jsi OK.
druhý den taky přichází mlíčko, neboj se říct si případně o odsávačku, pokud bys ho měla moc (moc nalitá prsa). oni vítají přebytky, krmí se tím dětičky, jejichž maminky nemají dost..
a ještě jedna rada, určitě se neboj při dětské vizitě na cokoliv zeptat, oni někdy nemají potřebu vysvětlovat sami, ale kdž se zeptáš, odpoví, vysvětlí. žloutenka se měří standardně takovou krabičkou, dvakrát denně, pouze pokud je vyšší, dělá se odběr ze žilky, většinou je max. hodnota bilirubinu (to co se měří) 3-4 den. moje obě děti ale zežloutly až 5den večer..
jinak Lovela mi nevyprala skvrny. totiž skvrny od kakání.. Vojta se prokakával pravidleně, tak 5× denně. vznikají hnusný žlutý skvrny. ariel mi to vypral, lovela nee. (možná jsou žlutý a drží kvůli tomu ikteru, páč se bilirubin vylučuje močí a stoličkou a mají trochu jinou sytější barvu a asi větší výdrž skvrn..)
Marbuli, ahoj právě, že nepřenáším, naopak
, termín mám mezi 17-23.2. takže jsem z toho trochu na šišku. Jinak včera první kontrola a rovnou monitor v Podolí, všichni super a super ochotní. Na monitor předem se holky najezte a napijte, jinak to dělá divy. Prý už k porodu není daleko, otevření na dva prsty, CS 6, tak jsem si šla rovnou sednout na monitor a křivky teda lítaly jak blázen, navíc mě chytily stahy- houby poslíčci, ale zlobuily mě už večer den předem. Tak nevěřícně koukali na graf, poslali pak znovu k p. doktorce ať to zkoukne a najíst se, za hodinu se točil monitor znovu, ten už byl lepší, prý kdyby byl podobný, tak si mě tam nechají
byla jsem z toho paf. Asi syndrom bílého pláště či co, dojeli jsme pak domů a v pohodě, ani jeden stah, já už myslela, že tam budu strašit nejmíň 14 dnů přesd termínem. Ale malá se na svět chystá jak vidno docela rychle
termín netermín, když jsme jeli domů říkala jsem si, že kdyby to bylo dřív vůbec bych se nezlobila
. Včšichni jsou tam super milí i doktoři, jen ta strávená doba, byla jsem tam od 12:30 do 16:30 i díky těm monitorům. Časově teda pěkně náročný v poradně , ale za to oni nemůžou
tak uvidíme jak se budeme dál vyvíjet dle doktorky KO 10.2. ale možná se rozsypeme i dřív ![]()
Lowel píše:
Na monitor předem se holky najezte a napijte, jinak to dělá divy.
jojo, a nejen to, raději si vemte s sebou pití a nějakou tu čokoládku. ony děti rády na monitoru chrní a oni je potřebujou vzhůru, a tímhle je tzv. budí..
to je fakt, tatranky udělaly své,
no snad se to rapidně blíží, ale tam kontrakce jak blázen a doma nic, asi syndrom bílého pláště či co, přitom nejsem poserka
i když CS 6 je prý už dost, tak uvidíme, třeba tu z holek budeme nejrychlejší
už mě to taky s tím pupíkem nebaví, neohnu se už ani bych zapla kozačky, navíc to hnusné počasí taky moc nepřidá
, takže si jdu trochu pouklízet a povysávat, třeba to trošku připomůže, jinak mě opět čeká vyvolávaný porod, vždycky se zasekneme na otevřených 4 cm a pak dva dny nepostupuje naprosto nic, pak je to teda o nervy
všem přeji hezké čekání a rychlý porod, ne jak u mě, asi jsem v tom výjimka- po třtí, a zase to samé
ach jo
Lowel tak přeji hodně štěstí. Tak čokoládu nebo tatranky doporučujete jo
. Já zas mám ležet včera jsem byla u dr. tvrdne mi břicho takže jsem dostala magnesium 3×2 a za týden na kontrolu. Všude bordel jak v tanku
a jak tu čtu tak jste mne uklidnili, že jsem si vybrala asi opravdu dobrou porodnici.
Jste moc hodné, že sem píšete vaše zkušenosti.
Jana Ben jen lež a odpočívej,dokud to jde, u nás to doma taky vypadá jako když exploduje bomba, ale to se dožene pak v 6ti nedělí, zatím jsem zvládla jen vyprat a složit prádlo, taťka si snad poradí a nějaké ty ponožky i pospáruje, nanejvýš budou holky chodit polobosé
myslím, že jsi si vybrala dobrou porodnici, já tam byla poprvé a fakt super lidi, ještě jsem se s takovým přístupem nesetkala, hlavně snaží se jak se dá i uklidnit a rozesmát, včera mi teda do smíchu moc nebylo
přece jen dvě cácorky doma a bez hlídání to by nebylo zrovna ono
Nat : Moc dekuju
A kdyz chytne zloutenka malycke az doma,tak okamzite do poronice nebo staci zavolat doktora miminka??
Ja sem vedela ze to tak nejak s tema poplatkama je
Jinak kamkoliv jdu k doktorovi nebo tak,tak mi Marek daval do tasky jidlo
Hlavne on semnou chodi a ceka na vsech vysetreni i na gynde trpelive ceka semnou..a to ho do toho netlacim..Jen chce cekat semnou
I toho 8.unora tam semnou chce cekat..
Jinak lowel drzim palecky at ti to co nejrychleji utece a mas to co nejrychleji za sebou ![]()
Jana Ben..jojo odpocivej..ja se taky dneska celej den valim.. ![]()
Me je od rana tak nejak zvlatne,ale spis si prijdu jako hrozne unavena,,,prote bych furt spala uz i toho notase mam v postely ![]()
Já bych řekla, že po takové době se snad už neobjeví ale jistá si nejsem??? Určitě bych volala dětského u kterého budeš miminko registrovat. Jinak jsem se dočetla, že Nejlepší prevencí novorozenecké žloutenky je časté kojení - kojený novorozenec se ttiž snadno zbavuje smolky, která bilirubin obsahuje. Tím je bilirubin z těla vyloučen, nedostane se do krve a novorozenecká žloutenka nenastává.
A pak, když tedy miminko žloutenku má a není moc, tak doporučují dávat na denní světlo, ale to už si pamatuji i s Terezkou, taky jsem jí vystavovala k oknu.
Holky popis první poradny je opravdu velice realný
a ten čas je nevyspitatelný jednou jsem tam byla skoro 4 hodiny a teď v úterý jsem po hodině a půl odcházela takže super. Jo na monitoru jsem taky musela pít protože mimčo spalo… Ježíš já už to chci mít za sebou…
al3da píše:
Holky popis první poradny je opravdu velice realnýa ten čas je nevyspitatelný jednou jsem tam byla skoro 4 hodiny a teď v úterý jsem po hodině a půl odcházela takže super. Jo na monitoru jsem taky musela pít protože mimčo spalo… Ježíš já už to chci mít za sebou…
No tak tady už zbývá opravdu jen chvilinka ![]()
Janicka : Tak uvidme,snad zloutenku nechytime a bude to vse oki
a dekuju za vsechny zodpovezene otazky
jsi zlaticko
Moc dekuju
pomohla si mi hodne ![]()
A kolikrat asi jdes na poradnu do Podoli nez mas porod ?? Ja tam jdu poprve ve 37tt tak to bychazi asi na trikrat??
Tet sem koukala na mapu a podoli mam 27km,takze taky zadna sranda,jeste ze tam jede Marek semnou autickem..ze se nemusim tahnout MHD ![]()
A jeste neco sedej tam nekdy i tatinci s maminama ??
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.