Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
JanaBen,
v tehu prukazce je zase moje rodne cislo - a to jim taky davat nechci.
Ne netu jsem nasla tenhle formular.
http://www.dm-drogeriemarkt.cz/…us_form.html
Chteji bud kopii rodneho listu ditka anebo kopii tehu prukazky, oba doklady obsahuji rodne cislo, takze ani jeden jim davat nechci. Tak to mam asi smulu.
S tema kalhotkama je to urcite individualni,jen mi prijde levnejsi koupit jedno baleni sitovanych, ktere jdou prat nez tri baleni DM jednorazovych.
No ale zase je fakt, ze s jedorazovymi si usetris to prepirani v porodnici.
No i jsem četla, že to někde moc rádi nevidí? Já budu mít raději oboje nechám si poradit. No já tam byla osobně a kopii jsem jim nedávala jen se na ni podívala a dál to neřešila. Asi je lepší zajít tam osobně. I jsem se ptala jestli po mě ten rod.list budou chtít a ona říkala, že už ne ![]()
JanaBen,
a kdyz jsi tam byla osobne, tak jsi jen vyplnila formular a tu slevovou knizku ti dali hned?
jj přesně tak. A jak říkám jen se podívala na to, že tu průkazku mám což jsem tedy moc nepochopila, jelikož to, že jsem těhotná opravdu nejde přehlédnout ![]()
No tet uz sem neridila tyden,tet uz me spis vsude vozi Marek a do porodnice me taky veze on.a tet sem tam na poprve hned na pul jednou,ale chci vyjet driv,ptz tam nekm musim dat papiry kvuli jmenu miminka …
To newadi,ale dekuju za dobre typy ![]()
Marbuli,
ty budes uz ted odevzdavat v Podoli papiry na jmeno miminka?
A co kdyz v dobe porodu budou mit stopstav a ty budes rodit jinde?
(My jeste nejsme manzele, takze jsme museli na matriku podepsat formular o uznani otcovstvi a ten nam dali 1 pro me, 1 pro pritele a 1 pro porodnici, tak jim te formular nechci pres porodem davat, kdyz i pres registraci nemam jistotu, ze tam budu rodit)
prosim vas nevite kdy se plati ten poplatek ze semnou bude Marek u porodu??
četla jsem že by se měl platit předem asi tam jak budeš dávat ty papíry.Já když jsem tam rodila poprvé tak jsme to platili až pak na por.sále předtím jsme na to nějak zapoměli a taky se nic nestalo ale hned nás uháněli:-)
poplatek se platí v kartotéce., kdykoliv, zaplať si ho raději dopředu. kdyby nebyl, nebo jsi tam nerodila, vracejí peníze. potvrzení chtějí u příjmu na sál..
matrika je naproti kartotéce.. pokud chceš rodný list pak poslat poštou (dobrý, abyste nemuseli na P4 na matriku), potřebuješ ještě kopie občanky tvojí a manžela, z obou stran.
jinak kalhotky jsou podle mého nejlepší ze zdravotnických potřeb, opravdu síťovky, stojí pár šupů a jsou pěkně vysoké a udrží ty vložky. vložky jsou super batist, 35kč/20ks balení, ty samé dostanete jedny v podolí, jsou to klasické jednoduché vložky, bez igelitovho podkladu a bez lepících pásků. na provní dny uritě nejlepší, případné šití musí hodně větrat, tyhle jsou prodyšné.. spotřeba je asi 1balík/den zpočátku, dávají se i tři naráz, ale je to různé..
jinak v podolí je na pokojích asi 25°C, takže nevím jak s huňatým županem.. na chodbu dobrý, sice je tam taky teplo, ale trochu profukuje. doporučuju zabalit jedny teplé ponožky, jednak na tu chodbu a jednak nevím jak vy, ale já po pár dnech nevyspání když jsem v noci vstávala na kojení, byla mi zima.. takže aspoň nohy v teple..
k oblečení doporučuju ještě sehnat aspoň jedny bavlněné rukavičky. někdy mají děti moc dlouhé nehty a rády se škrábají a tohle pomůže.. sice se děti svazují do zavinky, ale jako prvorodičce mi to před 3 lety moc nešlo.. teď už jo, ..
Tak z mojí nejčerstvější zkušenosti :
Poplatek předem,ale u mě na sále potvrzení nechtěli. Jinak mi stačil na pokoj župan a dvě noční košilky s rozepínáním nahoře pro snadne kojení, ponožky jsem měla troje ale na pokoji bylo vedro tak jsem využila jen jedny. A topení jsme si z holkama vypnuly.
Jinak síťovky jsem dostala jedny na sále a jedny byli ve stolečku na pokoji. A stačily mi. Byla jsem málo šitá takže už třetí den jsem měla svoje tenoučké vložky a svoje spoďárky.
Co se oblečení na mimíska týče,já měla vlastní zavinovačku i oblečení. A nelituji. Jelikož jsem od nich měla takovou trošku potrhanou. Což trošku podolí vyčítám,ale nějak jsem to přešla. Kosmetika na mimísky tam je takže tu jsem svojí neměla.
Tak to je asi tak vše. Jo a co se jídla týče tak vaří dobře,ale pořád je to nemocniční strava takže po ní moc neztloustnete ![]()
Ahojky holky
Tak vam moc dekuju za poctenicko ![]()
Teple ponozky ty sem si vzala jen jedny,babicka mi upletla spesl do porodnice
S tim zupanem uvidim,kdyztak ho svihnu Markovi domu..Jaky pak stim prdeni ![]()
Jinak obleceni na mimiska si taky beru svoje
Uz mam skoro vse vyprane a vyzehlene tak at je ve svem a Marek rikal ze mi pak priveze do porodnice rychlozavinovacku at ma take svoji ![]()
A ten poplatek si muzu zaplatit kdykoliv tam pujdu na poradnu,nebo hned na prvni kdyz tam jdu??
jo a holky kdy se tam sepisuje porodopis?? a co chteji vsechno vedet do prodopisu??dekju za odppovedi ![]()
Ahoj, jen vám sem jdu napsat.
Ad DM - je lepší zajít do prodejny. Jen ukážete rodný list a ona si zkontroluje údaj napsaný na kartičce = že souhlasí jméno a datum narození (podobné je to s těhuprůkazkou).
Ad Podolí. Já tam rodila dvakrát a vřele doporučuju podepsat souhlas s medikama u porodu. Nepředstavujte si to jako zástup mladíků čumící vám mezi nohy
Měla jsem u porodu studentku, která letos skládá státnice na porodní asistentku a bylo to super, mohla se mi maximálně věnovat, byla ještě plná ideálů. PA byla taky perfektní, ale neměla tolik času (nerodila jsem sama, že
). Jinak taky doporučuju radši klystýr.
Ad šestinedělí. Tam je ten přístup trošku horší, ale záleží na směně a záleží na patře. Co se týče rehabilitační sestry a laktační poradkyně, jsou obě super, ale mají toho hodně, takže může trvat dlouho, než se dostanou až k vám. Ale pokud budete mít problém s kojením, neváhejte paní Richtrovou kontaktovat (na každém pokoji je na ně telefon), dětský sestry vám totiž každá řekne něco jiného, kdežto paní Richterová by rozkojila i chlapa a to docela rychle ![]()
Vložek dostanete balík, takže si minimálně dva vemte s sebou. Je dobré se sprchovat pokaždé, když jdete na záchod (šití se tak velmi rychle a pěkně hojí). Za tímto účelem se doporučuje řádně si vypařit sprchu a pak se tam normálně vyčůrat a rovnou umýt a zase to pořádně horkou vodou opláchnout. Vím, že to zní hnusně, ale fakt je to to nejlepší, co můžete udělat. já díky tomu docela rychle seděla na vlastním zadku ![]()
Co se čistoty týče, nemůžu si stěžovat. Šestinedělí není sice nejmodernější, ale uklízí se tam pořád. Jinak já sice s sebou měla oblečení, ale nakonec jsem ho nevytáhla. Na požádání mi přinesli místo jejich zavazovací košilky bodýčko a pak i overálek. I zavinovačku vám vymění. Stačí slušně požádat a usmát se ![]()
Držím palce při porodech ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.