Porod v Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2761
2.2.11 14:46

me ta fotka nejde zvetsit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.2.11 15:14

:-) tak jsem ji změnila za blond

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.2.11 15:16

chjoo, ono mi to tu blbne :-x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
2.2.11 17:16

Já tedy měla vlastní i rychlozavinovačku a tu ceduličku co měla na té od nich jsem připíchla na tu svojí a nikdo neřekl ani popel. Kosmetika : 100% doporučuji Bepanthen ( na prdelku i na prsa ) a Rybalku ale tu co mají vlastní v lekárně. Prodává se ještě nějaká v tubě ale s tou zkušenosti nemám. Jinak ve stolečku je taková kartička na kufřík. Ta se odevzdá sestřičkám a obratem dostanete kufřík. Nevím jestli je to barevně odděleno já měla vždy růžový jelikož mám holčičku. A při příchodu na pokoj je na posteli ještě jeden dáreček v podobě tašky kde jsou letáčky,vzorečky a časopis Máma a já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
2.2.11 18:44

Ahojky holky tak jsem dneska absolvovala první návštěvu v podolí, takže vám sem napíšu pár info ať toho 8.2. máte trochu klidu.
Já jsem byla objednaná na 8hod. ranní, takže jsem tam šla na půl osmou - kde jsem prvně navštívila tu KARTOTÉKU(je to tam kde jsme se registrovali k porodu, využijte všechny okénka, teda pokud to není hned ráno, pač v tom prvním okně se registrujou maminky k porodu a vy využijte to zadní okénko.)
V Kartotéce - nachystejte si těh.průkazku, OP, kar.poj. a toď vše, tam vám vystaví kartu a pošlou vás do 1.patra(dáte se do leva a tam je po pravé straně asi v půlce prenatální poradna, nebojte najdete to uvidíte spoustu těhulek, tak zanima a máte jistotu že dojdete na správné místo)
Prenatální poradna - Tam se nachystejte tu kartu a vaší těhot.průkazku, kterou dejte dovnitř do té karty a počkejte před dveřma až vyjde sestra a dáte jí tu kartu. Ona vám pak dá zkumavku s pírkem kvůli moči, je lepší jí mít sebou. Papírek jen namočíte do té přinesené moče, dáte do zkumavka a čekejte zase u dveří až vyleze sestra, ta se jen podívá jestli je to ok a hned to vyhodíte do koše. Pak už si můžete sednout a jen a jen čekat až vás zavolaj dovnitř. Nečekejte že to tam má ňáký pořadí ani že kdo dřív přijde jde na řadu dříve, buďte statečný a musíte vydržet!!!Pak až vyleze sestra a zazní vaše příjmení, tak půjdete dovnitř, kde vám změří sestřička TK, zeptá se jen na pár věcí a řekne vám do jaké ambulance máte jít.
Ambulance jsou hned na tom samém patře, já byla v čísle 1 - tam jsem si sedla a čekáte, sestřička vás zavolá a půjdete v klidu dovnitř. Už je to normální vyšetřovna s paní doktorkou kam vás odeslali, já chytla výbornou mladičkou doktorku, moc příjemná a šikovná. Udělala semnou krátkou anamnézu, pak mě vyšetřila, udělala ultrazvuk a toď vše. Tam mě sestřička napsala kdy přijdu příště a vypadá to že půjdu zase k té samé paní doktorce, pač mám zase přijít knim, přesně za týden 9.2.
Jsem tam objednaná na 9ranní, stím že už musím na monitor(ten je hned naproti dveřím prenatální poradny, takže je super vše na jednom místě), sestřička mi poradila ať přijdu už dřív nejdřív monitor, pak prenatální poradna, abych v devět už seděla před ambulancí mé lékařky.
Takže holky takové malé shrnutí. Vůbec ničeho se nebojte, všichni jsou strašně moc milý, i když se na ně nahrne spoustu těhulek, vadila mi trochu ta organizace pač nás tam bylo strašně moc a nehraje se na žádné pořadí, ale oni to pak ňák volaj, takže se to dalo (říkala tam ňáká maminka, která tam chodí už déle, že dnes je to opravdu hrozné,tak třeba to budete mít v poho) a pak jak už vás odešlou do ňáké té ambulance tak už jsem byla v klidu, že už jsem se dostala k lékařce, kde už budu končit. Doma když jsem si to probírala v hlavě tak v podstatě to bylo tak jak jsem čekala a fakt pohoda!!!
Nebojte se, ze začátku se opojte trpělivostí, ale jinak to je dobrý. Tak doufám, že i vy budete spokojeniny s přiděleným lékařem a budete probíhat aspoň tak jak to měla já dnes. Tak mi sem holky napište, jak jste to zvládli vy. Zdravím, pokud jsou ňáké pravopisné chyby tak se omlouvám. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
2.2.11 18:51

Jo holky ještě v tý prenatální poradně musíte odevzdat ten papír z krevní skupinou, fakt to chtěj!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
2.2.11 19:31
NNatálie píše:
Jo holky ještě v tý prenatální poradně musíte odevzdat ten papír z krevní skupinou, fakt to chtěj!!!

Mooooc hezky napsané a děěkuji!!! :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
2.2.11 20:33

Jana : Tak to asi taky udellam..bude aso lepci kdyz bude mit mimisek uz zrovna vsechno svoje :)

Natalka: Teda vymahave info,ale ses zlaticko :kytka: dekuju moc za infooo :hug: clovek aspon pak vi kam ma jit a nekouka jak jelito…jinak ja k nejakemu okynku proste vlezu…hlavne ja v te porodnici jeste nikdy v zivote nebyla,takze ja musim pouzit zobacek a optat se :)

A ten papir na krevni skupinu mam :) Nasla sem to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.2.11 23:11
Marbuli píše:
s nasrihem souhlasit a i kdyz neni treba tak ho udelaji nebo jak to je :?? :) No a u toho klistiru,neni tam moznost ze nestihnes dobehnout na wc ?? :D Bylo by mi asi trapne..
Jinak dekuju za obsahle info..Sem moc rada :)

oni nástřih opravdu nedělají rutinně! důkazem je to, že letos nás bylo na jednom pokoji celkem 7 maminek (byla jsem tam 8dní, takže se jich vystřídalo hodně) a jen jedna měla nástřih!! ostatní jsme byly natržené. nástřih je jednoznačně lepší volba než nátrh..
jestli stříhnout dr. vidí, hráz mění barvu, je ti přesně dané. jenže to může udělat jen dr, ne PA a my rodily skoro všechny jen s PA, dr. pak přišli akorát šít..

klystýr můžeš i odmítnout, stejně jako holení. měla jsem ho u prvního, u druhého se nestihlo téměř dojít na sál :)normálně jsem si došla ono máš záchod na tom pokoji, takže po zavedení musíš chvíli vydržet, ale výhodou je, že můžeš čekat v koupelně, rovnou u mísy :D nebála bych se..

poradny mi přišly tentokrát lépe organizované, než před třemi lety. prvně budeš trochu vyjevená, to jsou všichni, ale hnedka napodruhé už to bude všechno samozřejmé.

o nadstandard se žádá při příjmu na porodní sál. pokud je k dispozici, buď jdeš ze sálu rovnou tam, nebo ti ho přijdou nabídnout v průběhu pobytu, jak,mile se uvolní. vždycky můžeš odmítnout a zůstat na standardu.
pokoj se platí potom při propouštění, to ti dá PA účet za pobyt (poplatek plus případně za pokoj), někdo ti to skočí zaplatit, proti potvrzení dostaneš lékařské zprávy a očkovací průkaz dítěte a odstřihnou ti označení.

jasně, že ti sestry za vlastní zavinku hlavu neutrhnou , kor když si přendáš to označení, je jim to jedno.. když po nich človek nechce prádlo, je jim to milejší.. nějak ho mají pořád nedostatek!! nicméně, pokud jde dítě případně na fototerapii kvůli žloutence, je pak 100% v erárním. (doporučuju si o žloutence přečíst, je to normálka, ale prvorodičku to může vyděsit.. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
3.2.11 10:14

Natasa : dekujiiii :) a kdyz se na normal pokoji tak co vsechno platis???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
3.2.11 10:23

Tak já tam jdu dnes, pokud si mě tam nenechají hodím své info taky, včera mi totiž nebylo taky zrovna nejlíp :nevim: , tak uvidíme, jestli to byli jen poslíčci, nebo už taky něco víc. Kdyby jsme se neviděli držte holky palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
3.2.11 10:26

Lowel neprenasis ty uz nahodou ??? Drzim mooooc pesticky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
3.2.11 12:11

Já taky moc děkuji.Je to fajn, že tam nebudu čučet jak péro z gauče :-) . Ještě jsem se Vás chtěla zeptat, co používáte na praní pro miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
3.2.11 12:22

Jani : Ja pouzivam tekutou lovelu :) a zrovna tet ji maj i v akci..Kamoska ji taky pouziva a to uz ma malou na svete a rikala ze supr,ze daval pozor aby nebyla nejaka vyraska,ale ze supr,jinak jeste detskou avivaz,ale tet si nevzpomenu jak se jmenuje..Az pujdu smer koupelna tak ti to sem pisnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
3.2.11 13:06
Marbuli píše:
Natasa : dekujiiii :) a kdyz se na normal pokoji tak co vsechno platis???

platíš jen regulační poplatek 60,–/den. ještě to je tak, že pokud porodíš třeba v úterý a domů jdeš až další středu, platíš 8 dní, první a poslední den se počítá jako jeden.
ještě na něco je standard dobrej.. když máš dítě na fototerapii, neskutečně se nudíš.. den se pak skládá z pulhodinových chvilek, po které máš jednou za 3 hodiny dítě na nakojení. jinak nemáš co dělat.. když máš společnost, není to tak hrozné… no a pak ta cena, třeba já bych se při 8 dnech nedoplatila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková