Porodnice - Bohunice Brno - zkušenosti

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.12.18 21:43

@TerezaGA. Jsem ten clanek anonymni… ja rodila v r.2016 a letos na jare.

• Citovat
  • Upravit
390
29.12.18 21:49

Rodila jsem pred deseti mesici. Pro rizikovost tez v Bohunicich. Sledovana v rizikove poradne tamtez. Pece v poradne super. Planovana CS od sameho zacatku. Avsak: od pulky tehu jsem se snazila o kontakt s porodniky/operatery, prave pro mou rizikovost pri CS. Marne. Pry to neni potreba, operateri jsou zkuseni, se vsim si poradi. V osmem mesici mi praskla voda, prijela jsem do porodnice ve dve v noci, po rozhovoru s operaterem mi rekli, ze mi CS nedoporucuji, ze budu rodit klasicky. Na coz jsem vubec nebyla pripravena, protoze jsem roky slychala, ze klasicky porod v mem pripade nepripada v uvahu, byl by jeste vice rizikovy. Uplne me tim vykolejili, stres, kteremu jsem tak necekane celila mi to cele dost pokazil. Nakonec ale skutecne problehl cisar, bez problemu, pece na JIP ukazkova, druhy den jsem litala jako camrda. Nicmene na novorozeneckem to byl celkem mazec. Sestricky klasika - nektere protivne, neochotne, nektere uzasne - a tem diky. Problem byl v naprostem rozdilu podavanych informaci: tyhle leky nesmite x tyhle leky musite, kojit kdykoli x kojit zasadne po trech hodinach, klidne si dojdete pro prikrmy kdyz se miminko probudi x pro prikrmy mi sem nelezte, zitra jdete rozhodne domu x zitra jdete domu jen na vlastni odpovednost..... nechci to tu rozepisovat do detailu…Ale nejenom ja jsem se diky takto protichudnym informacim citila jako nesvepravny idiot, ktery by se vubec nemel pokouset starat se o dite.

Nicmene odborne tam opravdu nejsou spatni. Samotny vykon problehl bez vetsich problemu. Kdyby se na novorozeneckem lepe domlouvali, mohlo to byt vcelku fajn.

Clovek zatne zuby, zapomene, kdyz vsechno dobre dopadne. Kdyz by byl zdravotni duvod - rodila bych tam klidne znovu. Chce si to jen dobre rozmyslet, na cem skutecne rodicka trva, co je pro ni dulezite a na tom potom trvat, nenechat se zvyklat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.12.18 21:53

Děkuji za reakci. Je mi líto, že máte takovou smutnou zkušenost. A nevite jak stojí nadstandard na šestinedělí? Něco jsem si o tom přečetla, ale nejsem si jistá kolik to teda skutečně stoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21233
29.12.18 21:58

@Tajeka a kam jsi teda měla „lézt pro příkrmy“? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
29.12.18 22:06

Rodila jsem v Bohunicích 3×, naposledy před rokem a nenapadá mě, na co bych si stěžovala. :nevim: Záleží, jaká od toho má člověk očekávání, na průběhu porodu, na náladě personálu… Ale za mě v pohodě, šla bych tam znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
29.12.18 22:32

Ja rodila dvakrat a byla jsem spokojena. Posledni pred osmi mesici a byl to nejkrasnejsi porod s uzasnyma dvema asistentkama, diky nim to probihalo dobre, perfektne me povzbuzovaly. A na sestinedeli ani jeden protiva. Neverila jsem, porad jsem cekala, ze urcite narazim na nejakeho skarohlida.

NIcmene nebylo to prvni dite, takze na nejake jejich tabulky ala kojeni jsem se jim zvysoka vyprdoa a kojila si jak chtela a zapisovala tak, aby byli spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
29.12.18 23:10

Moc děkuji za reakce. ;) Snad i já budu mít štěstí na hodný a trpělivý personál. Já nemám žádné speciální přání , jen aby všechno dobře dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.12.18 01:48

@PaníBovaryová na za sestrickama, ale v urceny cas -at si miminko rve :o) Narodila se mi predcasna hypotonicka holcicka, kdo zazil vi, ze vzbudit takove miminko je ukon nadlidsky…takze kdyz se po x hodinach probudila, samo mela hlad…ale pro nektere sestricky nebyl cas krmeni (nasobky tri hodin :o))) Na druhou stranu ale byly takove, ktere mely pochopeni, vsemozne pomahaly - byla jich vetsina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
30.12.18 01:51

@TerezaGA. Urcite dopadne. Drzim palce. Ja bych tam klidne taky sla znovu. Jak rikam, jednotlive (az na male vyjimky) tam byl kazdy fajn. Jen ten nesoulad informaci. Mozna jen blba shoda nahod :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.12.18 18:16

@TerezaGA. Rodila jsem v Bohunicích 9/2016 a teď znovu 12/2018.
První porod extra rychlý, ale špatně dorotované dítě, tlačení trvalo nějakou dobu, byla u toho i doktorka, skončila jsem s obr nástřihem. Bonding jakž takž proběhl. Pocit jsem z toho měla dobrý jakožto prvorodička. Šestinedělí na pokoji po 2, měla jsem smůlu na spolubydlící s plačícími dětmi. Chytaly mě z toho migrény. Sama jsem ze stresu měla problém s rozkojením se. Syn se špatně přisával. Naštěstí nás pustili brzo domů a tam jsem hned kojila druhý den.

Teď druhý porod jsem přijela až ke konci 1.doby porodní a během hodiny na pokoji byla dcera venku. Měla jsem s sebou manžela (i u 1.porodu). PA nás zbytečně „neotravovala“ a všechno proběhlo hezky přirozeně a podle mého přání (nesepisovala jsem žádná lejstra). Dcera byla venku pak během 5 minut, PA skoro ani nestíhala chytat :-D
Doktor přišel až na šití (dcera měla ruku u hlavy), ale nic hrozného, jen kosmetické stehy.
Bonding byl celé dvě hodiny, měli jsme báječný klid, malá se přisála (syn se nepřisál, PA tehdy cosi tvrdila o špatném tvaru bradavek, ale tím to fakt nebylo).
Na šestinedělí jsem byla na nadstandartu. Dali mi na výběr pokoj za 1500 (6.patro na novorezeneckem), nebo za 1000 (7.patro na gyndě). Šla jsem jako druhorodička do 7.patra. Byl tam božský klid, všichni hrozně moc milí a pobyt tam jsme si fakt moc užili. Pro prvorodičky bych to ale nedoporučovala, protože za dětskými sestrami musíte výtahem o patro níž a to je otrava tam jezdit.
Na nadstandartu je super postel, z jedné strany u zdi, z druhé je vytahovací zábrana, takže jsem mohla mít v klidu dítě i v posteli. Kojíme zásadně vleže. Nikdo s tím neměl problém.
Akorát bylo blbý, že přes Vánoce se furt střídali doktoři a sestry, tak se nešlo s nikým pořádně na ničem domluvit (jako dřívější odchod domů). Ale pozitiva rozhodně převažují :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.12.18 18:20

Odmítnutí poplatku za otce u porodu

Ještě dodám, že jsme odmítli zaplatit za otce u porodu. Tento poplatek je protiústavní a porodnice by jej neměly vybírat. Nikdo s tím neměl problém, jen jsme jim tam donformuláře napsali, že s poplatkem nesouhlasíme a nezaplatíme. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.12.18 18:52

Děkuji za reakci. No taky bych si přála mít to rychle za sebou. Jen se ještě bojím, jak poznám ,že je správný čas vyjet do porodnice. Abysme tam nebyli moc brzy nebo naopak pozdě. Cesta trvá cca 30 minut. Po kolika minutách jste měla kontrakce? A to neplacení otce u porodu by mě nenapadlo to neplatit. To děkuji za dobrou radu. Automaticky počítám, že zaplatime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2478
30.12.18 18:55

@TerezaGA. Kontrakce jsem měla po 6-4 minutách. A postupně sílily. Pohyb mi kontrakce podpořil, tak jsem si před porodnicí dala ještě procházku :) válení doma na gauči kontrakce zastavovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková