Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@zlata barva píše:
V takovém případě nešetři na pojistce.
Proč? Máš osobní zkušenost s tím, že v Liberci tebe a tvé dítě přizabili, zatímco v Jablonci ne?
@Čičorečka píše:
Proč? Máš osobní zkušenost s tím, že v Liberci tebe a tvé dítě přizabili, zatímco v Jablonci ne?
Z Liberce do Jalbonce prý vedem speciální tramvaj, která tam vozí děti k vyléčení. Nevím. Já jen porovnávala počet chlapců v obou městech a v Liberci se jich rodí víc, takže jistá vyšší míra zmetkovitosti porodnice tam bude, navíc nemají výtah a porody urychlují. Prasata.
@Jančakecalka píše:
Kamarádka tam rodila před 3 lety a prý otřesné, jak chování doktorů, tak sester, do dnes na to nemá pěkné vzpomínky.Před půl rokem rodila v Jablonci a naprosto spokojená, v klidu, takže na tom asi něco bude
Mně na chování zas až tak nesejde. U porodu budu mít asertivního muže, který by jim to vysvětlil, kdyby něco nebylo v pořádku. A po porodu se s nimi dokážu domluvit sama. Nebo já nechápu, v čem přesně spočívá to otřesné chování? Vlastně si neumím představit, co by mě mělo rozhodit, nebo mi nevyhovovat.
@zlata barva píše:
Z Liberce do Jalbonce prý vedem speciální tramvaj, která tam vozí děti k vyléčení. Nevím. Já jen porovnávala počet chlapců v obou městech a v Liberci se jich rodí víc, takže jistá vyšší míra zmetkovitosti porodnice tam bude, navíc nemají výtah a porody urychlují. Prasata.
Takže opět jen plácáš nesmysly. Zajímalo by mě, jestli jsi schopná něco někdy říct pravdivě a k věci.
@Čičorečka píše:
Mně na chování zas až tak nesejde. U porodu budu mít asertivního muže, který by jim to vysvětlil, kdyby něco nebylo v pořádku. A po porodu se s nimi dokážu domluvit sama. Nebo já nechápu, v čem přesně spočívá to otřesné chování? Vlastně si neumím představit, co by mě mělo rozhodit, nebo mi nevyhovovat.
Kamarádka říkala, že během porodu na ní doktor řval, dával jí pokyny nevybíravým způsobem, sestry po porodu nenosily mimi na pravidelné kojení, když jim řekla, že by měla už kojit, tak jí na půl huby řekly, že at si počká, že maj na práci důležitější věci, nikdy jí nikdo nic nevysvětlil, domluva na bodu mrazu, tohle by se mi také nelíbilo.V Jablonci jsem z toho nic nezažila, na sále byla sranda, všichni v pohodě, nikdy nikdo nebyl nevlídný, sestřičky milé, usměvavé, všechno vysvětlovali na nic jsem se nemusela ptát, takhle si to nějak představuju, že to má být.
@zlata barva Já rodila v Liberci 3× v rozmezí 6,5 let pokaždé s jiným personálem a na jiném porodním pokoji a vždy naprostá spokojenost, profesionalita, ochota a snaha vyhovět všem mým přáním a i vrtochům na porodním jsem snad nikdy(6×) nepoznala nepříjemného člověka …za to ségra rodila v Jablonci a rozhodně z toho odvázaná nebyla teda
…osobně neznám nikoho, kdo by v Liberci rodil a byl nespokojený, a že znám za ty roky, co jsem doma, spousty mamin
Jídlo na šestinedělí teda nic moc, ale mě šlo vždy o péči na porodním primárně..:)
Jinak zakladatelko, košile jsou 100% ba plátýnko, nic nepříjemného, ale já si vždycky vozím svoje a svoje oblečení na mimčo
Jinak poslední porod jsem si tam střihla teď na Silvestra
Náš malej byl poslední narozené miminko v roce ![]()
@Jančakecalka píše:
Kamarádka říkala, že během porodu na ní doktor řval, dával jí pokyny nevybíravým způsobem, sestry po porodu nenosily mimi na pravidelné kojení, když jim řekla, že by měla už kojit, tak jí na půl huby řekly, že at si počká, že maj na práci důležitější věci, nikdy jí nikdo nic nevysvětlil, domluva na bodu mrazu, tohle by se mi také nelíbilo.V Jablonci jsem z toho nic nezažila, na sále byla sranda, všichni v pohodě, nikdy nikdo nebyl nevlídný, sestřičky milé, usměvavé, všechno vysvětlovali na nic jsem se nemusela ptát, takhle si to nějak představuju, že to má být.
No já jsem celkem schopná vyjít s jakoukoli povahou, takže se toho nebojím. A i kdyby to rozložilo i mě, tak tři dny to snad vydrží každá, ne? Pro mě je důležitější třeba okamžitá péče, pokud by se něco podělalo. Nejsem zvědavá na to, aby mi pak dítě stejně převáželi do Liberce, protože v Jablonci se o něj nedokážou postarat. Ale já jsem spíš typ “nechte mě bejt a nemluvte mi do toho”
Takže budu v Liberci asi stejně spokojenější.
@Čičorečka píše:
No já jsem celkem schopná vyjít s jakoukoli povahou, takže se toho nebojím. A i kdyby to rozložilo i mě, tak tři dny to snad vydrží každá, ne? Pro mě je důležitější třeba okamžitá péče, pokud by se něco podělalo. Nejsem zvědavá na to, aby mi pak dítě stejně převáželi do Liberce, protože v Jablonci se o něj nedokážou postarat. Ale já jsem spíš typ “nechte mě bejt a nemluvte mi do toho”Takže budu v Liberci asi stejně spokojenější.
Každá to máme jinak, ale já bych nikam jinam, než do Jbc nešla a myslím, že tady se o dítě i matku umí postarat dobře.Sestřence tu zachránili malého.Nemám důvod být proti porodu tady.
@Jančakecalka píše:
Každá to máme jinak, ale já bych nikam jinam, než do Jbc nešla a myslím, že tady se o dítě i matku umí postarat dobře.Sestřence tu zachránili malého.Nemám důvod být proti porodu tady.
No já zas nemám důvod být proti porodu v Liberci. Pro mě prostě subjektivně posouzené nevlídné chování personálu není důvod jet třicet kilometrů do vedlejšího města, když mám dobrou porodnici tři minuty od domu.
@Čičorečka píše:
No já zas nemám důvod být proti porodu v Liberci. Pro mě prostě subjektivně posouzené nevlídné chování personálu není důvod jet třicet kilometrů do vedlejšího města, když mám dobrou porodnici tři minuty od domu.
Pokud jde o km, tak je to sem do Jbc z Lbc cca 12 km.
Já tu jabloneckou mám od domu 5 minut......pro mě chování personálu- ne jen v porodnici, je důležité.
@Jančakecalka píše:
Pokud jde o km, tak je to sem do Jbc z Lbc cca 12 km.Já tu jabloneckou mám od domu 5 minut......pro mě chování personálu- ne jen v porodnici, je důležité.
Tak na vzdálenosti já byla vždycky marná
Ale přijde mi jako věčnost, než přejedu do Jablonce. Jsme v takové lokalitě, že buď musíme zadem, přes ty úzké serpentiny, nebo po hlavní, ale tam zas trvá, než na ni vůbec najedeme.
@Čičorečka píše:
Takže opět jen plácáš nesmysly. Zajímalo by mě, jestli jsi schopná něco někdy říct pravdivě a k věci.
Koukni, Libercká porodnice je ubohost největší stejně jako např. Thomayerka, přesto se tam porody dělají, protože 99% porodů se dělá v nemocnici zcela zbytečně a je to v podstatě jedno. Takže můžeš maximálně srovnávat úroveň ukliu, hlasitost sester a počet matek na hekárně a v pokoji. Z hledsika medicínského jde jen o vyplňování statistik a pár okamžiků motivace
@Čičorečka píše:
Tak na vzdálenosti já byla vždycky marnáAle přijde mi jako věčnost, než přejedu do Jablonce. Jsme v takové lokalitě, že buď musíme zadem, přes ty úzké serpentiny, nebo po hlavní, ale tam zas trvá, než na ni vůbec najedeme.
Tak ty úzké serpentiny už tu téměř rok nemáme, je tu nově udělaná rychlostní silnice, takže jsme tu za pár minut.
Já jezdím do Liberce 2 krát denně a 2 krát denně z Liberce domů.Jezdím takhle už 7měsíců. ![]()
@zlata barva píše:
Koukni, Libercká porodnice je ubohost největší stejně jako např. Thomayerka, přesto se tam porody dělají, protože 99% porodů se dělá v nemocnici zcela zbytečně a je to v podstatě jedno. Takže můžeš maximálně srovnávat úroveň ukliu, hlasitost sester a počet matek na hekárně a v pokoji. Z hledsika medicínského jde jen o vyplňování statistik a pár okamžiků motivace
S tím rozhodně nesouhlasím, že 99 % porodů se dělá v porodnici zbytečně
Zrovna dnes říkali v TV, že v sobotu při domácím porodu zemřelo miminko ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.