Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, s Podolím nemám dobré zkušenosti… Tváří se jako super pracoviště, ale není to tak! V poradně jsem vždy čekala několik hodin,než přijdu na řadu… Rodila jsem plánovaným císařem, přesto jsem si napsala porodní plán, nikdo si ho pořádně nepřečetl, takže mi dítě dokrmovali, dozvěděla jsem se to náhodou, pak se mi díky tomu dlouho rozbíhala laktace… Dávají dětem dudlíky a hlavně - na příjmu mi lékařka sdělila, že je to novinka stará asi půl roku (rodila jsem 11 2011), že přikládají k prsu i po císaři hned na operačním sále, ale nebylo to tak!!! Technicky by to ani nebylo možné, odváželi ze sálu jednu rodičku a už v předsálí čekala další, hustej provoz, takže nemají kapacitu na to, aby tam měla ženská přiložené dítě půl hodiny k prsu… Mrzí mě na tom nejvíc, že něco jiného deklarují a něco jiného skutečně dělají…
A na oddělení šestinedělí dost nechutné sprchy, rekonstrukce by je zase tolik nestála…
Ahoj chtěla bych se zeptat za jak dlouho pouští z porodnice domů když je vše v pořádku? Švagrová rodila ve Vinohradech a za 3 dny šla domů. A co znamená to šestinedělí? Nejsem tam 6 týdnů že ne? Já vím zní to špatně ale mám strach z porodu… ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký máte názor za platbu za lékaře? Podolí to zavedlo od července a já se docela bojím jak to nakonec bude, když si člověk za lékaře nezaplatí. Všude říkají, že to nebude mít na péči vliv, ale nevím nemám z toho dobrý pocit, kdo potom bude rodit ty co si si nezplatí? Třeba teď ze začátku o to nebude takový zájem, ale co když ano, nebo třeba časem. Nepřijde mi to moc fér, aby se nezhoršila kvalita péče.
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla bych se zeptat za jak dlouho pouští z porodnice domů když je vše v pořádku? Švagrová rodila ve Vinohradech a za 3 dny šla domů. A co znamená to šestinedělí? Nejsem tam 6 týdnů že ne? Já vím zní to špatně ale mám strach z porodu…
6 nedělí jelikož se tam jde po porodu a můžeš tam bejt klidně celých 6 týdnů ale to by jsi musela mít joo problémy standart jsou 3-4 dny klasický porod, a tuší 5-6 dn císař.
@matsek s tou platbou za porodníka si děláš srandu ne?
Proč by se měla horšit péče? akorát se dá maminkám možnost aby měly u porodu svého lékaře. já tam rodila v lednu a super. stejně pokud je porod ok tak tam doktor jen stojí a rodí PA
Ahoj, taky jsem rodila v podolí před půl rokem. Nejvíc spokojená jsem tam byla s porodním boxem, bylo to super, můj přítel tam byl celou dobu se mnou. Jinak s péčí jsem byla spokojená, před porodem i po. Jediný, co je blbý, je opravdu velmi hustý provoz, dost mě překvapilo, že když jsem tam přijela s tím, že mi odtekla voda a to bylo asi v půl třetí ráno, čekalo tam dalších asi šest maminek s různými problémy a docela dost jich porodnice muselo odmítnout, protože neměli volná místa. Jinak péče na oddělení šestinedělek taky super, sestřičky byly velmi ochotné a vždy pomohly. Já tedy měla normální pokoj po třech a jediný, co mi tedy vadilo, byl fakt, že se tam nedalo spát. Ve dne proto, že tam neustále chodily doktorky a prohlídky, odpoledne kvůli návštěvám a v noci kvůli tomu, že tam holt bylo moc maminek a hluku. ![]()
A s tou registrací, myslím, že nejlepší je tam zavolat dopředu, říct termím porodu a sestřička vám řekne, kolik je tam ještě volných míst. Já to takhle udělala a měla jsem asi stěstí, ten den tam bylo ještě jedno volné místo, tak jsem se šla odpoledne zaregistrovat. A nemusela jsem tam stát žádné dlouhé ranní fronty. Ale ono je to hlavně asi o náhodě. ![]()
Ahoj, v Podolí jsem rodila v květnu, podruhé. Po porodu nebylo na šestinedělí místo a tak jsem celé dopolčo byla sama na porodním sále, mimčo bylo na šestinedělí. Bylo mi řečeno, že pokud se neuvolní místo, že mě můžou šoupnout i na jiné odělení, že se to stává - a tam by za mnou mimčo nemohlo
Nakonec se naštěstí uvolnilo, ale představa, že bych pokaždé kdybych chtěla vidět své miminko musela přejít přes půlku porodnice…byla hrozná, a co teprve kojení. Jinak oddělení šestinedělí - sociálky učiněná hrůza. Sestřičky i PA fajn.
@lecka No nedělám, mají to na stránkách. Já se prostě jen bojím toho, že když o ně bude velký zájem, tak na ty neplatící zbydou nadneseně řečeno horší líkaři, bez praxe a pod. Už jsem jednou něco podobného zažila, ale tady se bojím hlavně o život mimča, těhotenství mám dá se říct rizikové, tak doufám že porod dopadne dobře a že u toho bude odborník a ne student. Nezlobte se, ale prostě nevím jak se to v Podolí rozprostře tato služba.
@matsek s tim souhlasím, může tě třeba rodit medik nebo tak. Co jít rodit jinam do jiné porodnice? Já žiju v Praze ale rozhodně tady rodit nebudu.
@lecka No to bohužel nejde, jsem tam registrovaná a chtěla jsem tam rodit kvůli zdravotnímu stavu, ale teď jsem dostala strach, tohle jsem v březnu kdy jsem se tam registrovala nečekala. Snad to nude tak hrozné, ale co když jo a o ty dobré bude velký zájem. Doteď se to nerozlišovalo a teď už ano tak nevím co to udělá.
@matsek Toho bych se zas asi úplně nebála většinou rodí jen PA, mně na Praze právě vaděj ty registračky a ani potom nemáš plnou jistotu že tě přijmou a pod…
Za jak dlouho rodíš?
@lecka píše:
@matsek s tim souhlasím, může tě třeba rodit medik nebo tak. Co jít rodit jinam do jiné porodnice? Já žiju v Praze ale rozhodně tady rodit nebudu.
medik nikoho rodit nemůže. max pokud s tím pacientka souhlasí může rodit pod dohledem atestovaného lékaře jinak ne.
@matsek píše:
@lecka No to bohužel nejde, jsem tam registrovaná a chtěla jsem tam rodit kvůli zdravotnímu stavu, ale teď jsem dostala strach, tohle jsem v březnu kdy jsem se tam registrovala nečekala. Snad to nude tak hrozné, ale co když jo a o ty dobré bude velký zájem. Doteď se to nerozlišovalo a teď už ano tak nevím co to udělá.
z praxe můžu říct že tohle tu bylo vždycky. jen nelegální, ale za doktory se platilo (nebo tlačkou) to bylo pořád!!!
@paola white Máš pravdu jenže já jsem zažila zákrok kdy orávě medik prováděl a dokotorka koukala a nakonec to dopadlo špatně, měla jsem velké štěstí že se to pak zahojilo, takže s tímhle nemám dobré skušenosti, hlacně když nepůjde tak úplně o můj život. Jinak ano bylo to tady vždy, ale mám z toho seznamu pocit že tam vypsali všechny lékaře kteří jsou aspoň trochu dobří. Jak říkám, je to můj pocit a třeba to tak nebude, jen mě to vyděsilo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.