Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Aohjky Maminky, tak jsem zaregistrovana v Podoli, jsem hrozně ráda, že se mi to podařilo, jelikož to není prý žádna sranda - na registraci člověk snad má par vteřin, aby to stihl vyplnit, odeslat a úspět
Maminky, ted bych se chtěla zeptat - do 7 dnu se ma jit osobne k registrace - jak dlouho se tam čeka? Je to jen na chvilku, nebo na půl dne, jako je to obvykle všude?
(hrozně dlouhá čekání). Dškuji moc za rady ![]()
@Oliinka ne, to už tam jen přijdeš rovnou do kartoteky na nic nečekáš
daji ti papíry k porodu a matrice a vysetření a zkontrolují si údaje, napíšou číslo do Těh. průkazky a jdeš domu.
El Dragon: Jee, tak to jsi mě potěšila, to jsem rada
Bylo by fajn mit už hned super pocit při prvni návštěve v porodnici
Díky moc
@Oliinka No, já tě teda nepotěším. Myslela jsem si, že to bude jen na otočku a nakonec jsem tam strávila snad hodinu čekáním. Pro potvrzení registrace tam mají jen jedno okýnko (bacha, ať zbytečně nečekáš u jiného) a když tam před tebou přijde víc ženských a navíc se vyskytnou nějaké byrokratické problémy, tak to chvíli může trvat. Ale normálně to je fakt záležitost pěti minut.
@El Dragon Já jsem u potvrzení registrace žádné papíry na matriku a k porodu nedostala. Nedává se to spíš až když tam začneš chodit do prenatální poradny? (To se pak musí do kartotéky znova.)
Magdasch: Tak to je fajn, hlavne at tam nestvrdnu pul dne..
A kdy jsi tam byla registrovat ty?
Magdasch: Ahaa, takže ty to budeš mit už za par
Já mam termín v říjnu… ![]()
@magdasch jo pardon, je to tak… az s kartou se dostavaji ty papiry… ![]()
Nevíte, jak hodně předem je potřeba se telefonicky objednat do poradny těch 4-5 týdnů před porodem? Díky.
@Oliinka No, za pár-jak se to vezme
Měla bych rodit v srpnu.
@Radka1979 Co si matně vybavuju z prvního těhotenství, tak jsem od nich dostala nějaký papír s nadpisem něco jako „Než k nám začnete chodit do prenatální poradny“ a tam právě i psali, kdy se tam má objednávat. Už si to bohužel nepamatuju přesně, ale bylo to něco ve smyslu, že pokud chceš v nějaký konkrétní čas (což je blbost, protože pak tam stejně čekáš půl dne) nebo ke konkrétnímu doktorovi, tak by ses měla objednat dřív (snad 2-3 týdny??), pokud ti to je jedno, tak stačí později. Ale už nevím přesně. Každopádně lepší dřív než později. Nemají to třeba na stránkách?
@Radka1979 Ehm, tak ten papír jsem nedostala před dvěma lety při prvním těhotenství, ale před dvěma měsíci, když jsem tam byla potvrdit tu registraci
A prý by se mělo objednávat 2-3 týdny předem.
@magdasch píše:
@Radka1979 Ehm, tak ten papír jsem nedostala před dvěma lety při prvním těhotenství, ale před dvěma měsíci, když jsem tam byla potvrdit tu registraciA prý by se mělo objednávat 2-3 týdny předem.
Díky moc. Potrebuju ke konkrétnímu, jsem 33.tt, tak mam asi nejvyšší čas. Dobrou.
Já jsem se registrovala uz je to dele(14tt) protože jsem 27+3 a nebyl problém hned jsem byla na rade ani jsem si nestihla vyndat všechny papiry. Dají ti papir A4o tom kdy tam mas volat na objednani se.
Je to jak pisou holky a je dobře se domluvit se svým doktorem at ti vse zkontroluje a doplni do prukazu. Volani v predstihu 2-3 tydnu
@80katrin80
Moc děkuji za další info. Já jsem tam registrovaná skrz moji obvodní doktorku kvůli nejakym zdr. problémům jen telefonicky a jeste na termín uzávěrky v červnu, tak tam asi radsi uz ted nějak brnknu, aby mě objednali k doktorovi včas. Proto já zádný papír zatím od nich nemám.
@80katrin80 Takže jsem měla smůlu jenom já
Čekat tam snad hodinu s nevrlým pobíhajícím batoletem nebylo nic moc. Příště už tam jdu jedině sama ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.