Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ankasz píše:Meggie86 píše:Tak to by ses musela informovat a domluvit asi přímo tam
Je v Třinecké porodnici možné porodit bez jakéhokoliv rutinního zásahu?, Mě dělali nastříh aniž by se mě kdo ptal jestli ho chci nebo ne u obou a u první dcery mi píchali i vodu, u druhé to už nějak nešlo-odcházela postupně, navíc jsem se tam nespěchala a do porodnice přijela s bolestmi co 2min a otevřená na 7cm
.
Díky aspoň za tohle info
To víš, lepší se ptát na zkušenosti, než přímo tam, protože předem ti můžou odkývat cokoliv a pak … ![]()
V třinecké porodnici - 3×, úžasná spolupráce. Nemůžu si vynachválit jak personál, tak po 10 letech i vybavení a zrekonstruovaný porodní sál. ![]()
palošek píše:
V třinecké porodnici - 3×, úžasná spolupráce. Nemůžu si vynachválit jak personál, tak po 10 letech i vybavení a zrekonstruovaný porodní sál.
Tak na porodním sále to bylo v pohodě, ale personál na odd šestinedělí byl děsný, bohužel jsem neměla tuhle zkušenost jenom já, ale více mých známých ![]()
To záleží, já neměla ani na porodním odd.žádný problém. Personál byl milý a vstřícný. Záleží asi na tom, jak kdo komu padne do oka? ![]()
Hmmmmmmmmmm tak to jsem já jako pacientka a naprostá většina holek,které rodily stejný nebo předešlý rok jako já personálu na odd. šestinedělí do oka nepadla. Což je docela špatné, když pacienti nepadnou do oka zdravotním sestrám pro něž by toto povolání mělo být vlastně posláním, že? ![]()
Ahojky!! Prosím všechny maminky, které teď rodily nebo budou rodit v nejbližšších měsících v Třinecké porodnici, napište zase nějaké novinky. Jestli je nějaká změna v personálu nebo cokoli nového.? Já budu v této porodnici na Sylvestra rodit svoje 3. mimi a připadá mi, že rok od roku, tam je něco nového!
Tak děkuju moc!! ![]()
Já rodila loni 1.10. a jak jsem psala…spokojenost. Před těmi 10 lety byly sály otevřené, por.stoly od sebe oddělené látkovou zástěnou…ještě, že jsem tam tehdy byla zrovna sama. Teď má každá rodička svůj „pokoj“. Místnost se vším všudy. Lůžko, z kterého se do minuty udělá porodní, je tam vše pro ošetření miminka, nikam ho neodnášejí, může tam být celou dobu manžel (nebo koho tam chceš). A personál…hodně se už vyměnil a záleží na koho trefíš, jako všude. ![]()
A taky záleží, co od personálu kdo očekává…rodička…není pacientka…je to žena, která přišla na svět přivést dítě pod odborným dohledem. A né čekat až jí pak někdo „sestra“ strčí všechno pod nos. ![]()
Tak já si myslím, že asi žádná maminka nečeká, až se jí strčí všechno pod nos.. Ale mělo by být samozřejmostí alespoň slušně odpovědět nebo poradit, když si maminka s něčím neví rady( hlavně teda prvorodička) a takové případy, jako, když do vás doktor zašije po porodu tampon, by se už vůbec stávat neměly! To se mi stalo v r.2007. Ale jak jsem už psala do hodnocení o porodnici, když jsem rodila v r.2010 bylo to už o něčem úplně jiném! Perfektní péče jak na por. odd., tak i na novoroz. jsem byla moc a moc spokojená! Ale to asi hlavně proto, že jsem všechno už věděla a neběhala s ničím za sestrama, takže sestry spokojené a já taky! ![]()
Pokud jsem cokoliv potřebovala, zašla jsem a vyřídila. Navíc jsem měla po porodu zánět žil, dost velký. Musím říct, že všichni se o mě pěkně starali, jak lékaři, atk sestřičky…a to jsem je furt neotravovala. Opakovaně se ptali, kontrolovali…tak, jak to má být. Mylsím, že za těch 10 let se to tam hodně zlepšilo. ![]()
Tak to je jen dobře, když má maminka tak dobré zkušenosti s touto porodnicí, protože hodně maminek na tak kladný přístup štěstí nemělo. A rozhodně si nemyslím, že by si všechny vymýšlely nebo byly rozmazlené. Já si naštěstí z posledního porodu nemůžu taky na nic ztěžovat, takže hlavně, aby jim to vydrželo a přibývaly jim jenom a jenom spokojené rodičky!! ![]()
A vy maminky, které teď někdy budete rodit, moc ráda si od vás přečtu nějaké nové příspěvky! ![]()
Ja jsem tam rodila v dubnu a nemuzu si stezovat… Na porodnim byly holky fajne (jak sestry tak doktorky).. Na novorozeneckem to bylo trochu horsi, ale taky jsem to tam prezila.. Ale nejvic mne stvalo, ze jsem mela nadstandart, ktery je hned vedle sester a to pri zmenach sichet byl teda srumec… No a s tema prikrmama to byl taky mazec.. Ja jako prvorodicka jsem prd vedela, nikdo mi neporadil, co delat aby mi maly u prsu neusinal, ale hned mi cpali prikrm, protoze mel porad hlad.. Z toho ho pak bolelo brisko takze porad plakal.. Vse se uklidnilo, az jak nas pustili domu ![]()
Ahoj,
rodila jsem v Třinci 3×, pokaždé na jiném sálu a v jiných podmínkách, takže mohu porovnat jaké to bylo před 11 lety a nyní.
Porodní sály - je to jednička, každá rodička má svůj porodní box, kde je od začátku porodu až do momentu, kdy je miminko zváženo, změřeno, následně ještě dvě hodiny, kdy je třeba ležet. Miminko jsem měla pořád u sebe, u prvního porodu mi ho vzali a dali až další den…
Personál na porodním - byli zlatí, všichni a pokaždé. Každou mou připomínku či otázku brali vážně a snažili se mi vyhovět. Nemusela jsem mít žádný porodní plán, prostě se mnou jednali perfektně. Opravdu je chválím - doktory a sestřičky ![]()
Oddělení šestinedělí - když jsem rodila poprvé, měla jsem z toho pobytu depku - nešlo mi kojení, takže se přikrmovalo, našly se sestry, které byly hrubé, ale byly i hodné.
Nyní se to zklidnilo, řekla bych, ale člověk musí být na to připraven. Takže jsem se nenechala „obtěžovat“, když malý nepil, tak prostě nepil, zkoušela jsem to dál a byla jsem v klidu. Nikdo mi tam pořád nechodil a neotravoval otázkami kolik malý vypil a kolikrát měl mokrou plenu. Prostě už jsem měla zkušenosti a věděla jsem co a jak.
Většina sester je v pohodě, jen prostě se neumí vcítit a nemyslí to zle, jen někdy zbytečně prudí. A s přikrmováním za zády rodiček taky nesouhlasím.
Každopádně budu vždy tuto porodnici všem doporučovat, byla jsem moc spokojená! ![]()
Taky jsem rodila v Třinci 3× a vždy naprostá spokojenost. Teď po 3. jsem chtěla dítě pořád u sebe. Hodinu po porodu mi ho nechali, pak si ho na hodinu odvezli, ale za další hodinu, kdy mě převezli na oddělení šestinedělí jsem ho měla hned u sebe, i když se to běžně nedělá. Hned u příjmu jsem je o to slušně požádala, podmínkou bylo, že budu schopná se o dítě postarat. Sestřičky se sice divily, že si nechci odpočinout, ale daly mi ho.
Jediné velké mínus je malá podpora kojení.
No jsem zvědavá jaké to tam teď bude tentokrát, chystám se rodit opět v Třinci - termín mám v půlce prosince. Takže jsem zvědavá, hlavně na sestry na odd.šestinedělí- no z minule jsem poučená, že když po nich nebudu nic moc chtít, tak to tam zvládnu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.