Poškození vozu v pneuservise

Anonymní
31.3.17 15:21

Poškození vozu v pneuservise

Kdo by mi poradil. Potřebuji sepsat papír, kde vyzívám majitele pneuservisu k náhradě škody. Včera jsem jela nechat přezout auto, asi 3t zpět se tam manžel ptal, zda ho přezují, protože je to sportovní auto a je nízké. prý bez problémů. včera jsme tam dojeli, nechala jsem ho venku, šla jsem tam a ptala se, zda fakt jo, že je fakt nízké, tak na něj mrknul, že jo, v pohodě a naváděl manžela dovnitř na nájezd. Že prý kdyby tam nevjelo, tak tam pak dá prkna… Zaseklo se už na prahu, tak manželovi ukázal, aby s tím jel dopředu, to bylo vidět i slyšet, že auto je natvrdo zaseklé, no vyjel, dal tam pán prkna a jak auto vjíždělo dovnitř, tak říkám, že je určitě utrhlý výfuk, jako je to tuning, ale zas odsud podsud… Mladej se mrknul a prej ne, všechno v pohodě, tak se mrknul manžel a viděl výfuk na zemi, pán začal auto zvedat a výfuk byl zaklíněný pod zvedákem, tak ho začal páčit a že ho ulomí, protože by auto nevyjelo :zed: :zed: zašla jsem si pro svého mechanika, ten výfuk uřízl a odvezla jsem ho tam. dnes opraveno, škoda 2500,– Ze zákona za tuto škodu odpovídá pneuservis, kde si kluci dělali strašný prdelky, jaká je to zábava :pocitac: :pocitac: tak jak sesumírovat dopis? nějak mi nenapdá, jak na to. Mám od právníka paragrafy, kterými se to řídí. Anonym, protože nechci, aby někdo věděl nick a myslím, že moc sportovních vozů včera s utrhnutým výfukem, co se v pneuservise řezal flexou nebylo :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1828
31.3.17 15:30

A to prezouvas to auto prvně?
Pokud mas paragrafy, napsala bych, ze je vyzývám k úhradě škody, podle paragrafu blabla… co jinyho. A řešila bych vše striktně s majitelem servisu, ne s mechanikama.
A vůbec…u nás by to řešil můj muž, na nej by si nedovolili ksichty a srandy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.17 15:33
@sisk píše:
A to prezouvas to auto prvně?
Pokud mas paragrafy, napsala bych, ze je vyzývám k úhradě škody, podle paragrafu blabla… co jinyho. A řešila bych vše striktně s majitelem servisu, ne s mechanikama.
A vůbec…u nás by to řešil můj muž, na nej by si nedovolili ksichty a srandy

No předtím to přezouvali vedle ve městě, ale právě kvůli podvozku to museli zvedat heverem po jednom kole, jejich zvedák se pod něj nedostal. tady se pod něj dostal, ale kvůli blbě sníženému terénu za prahem, se seklo na tom prahu. nicméně kdyby tam ty prkna dal hned, nestalo se to, ale kouknul a říkal, že projede, že porsche taky projelo :zed: Já ho mám od podzima, takže jsem přezouvala podruhé. Chlap tam půjde se mnou, on mladej je majitel pneuservisu, ten právě říkal, že projede a naváděl chlapa na vjezd

• Citovat
  • Upravit
1207
31.3.17 16:11

Já bych si nebyla tou odpovědností za škodu tak jistá, když řídil manžel, ale nejsem právník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.17 16:14
@magratka píše:
Já bych si nebyla tou odpovědností za škodu tak jistá, když řídil manžel, ale nejsem právník.

Ale naváděl ho pán ze servisu. I dle našeho servisáka za to škodu nese, i dle mínění právníka. Protože nenesl by zodpovědnost v případě, že by řekl, tam mi vjeďte, ale tím, že auto navádí, tak je to stejné, jako by ho řídil sám. Pokud je to odborník, což on je, má pneuservis, ičo, tak za toto odpovídá na svém pozemku on.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.3.17 16:18
@magratka píše:

http://zakony.kurzy.cz/…ragraf-2950/ a pak dle tohoto paragrafu mu to jde k tíži http://zakony.kurzy.cz/…/paragraf-5/ Ale jak to sepsat mi nenapadá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
270
31.3.17 17:11

Na jedni stranu ano muže za to mechanik měl to více ohlídat.. na druhou stranu vy ho zažalujete zaplatí 2500,– ale zase on by mohl udat vás že si myslí že auro není v dobrém technickém stavu že je nízké ať vás vemou na technickou a v závěru to může přijít i vás klidně na 30 000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.17 19:03
@niskey píše:
Na jedni stranu ano muže za to mechanik měl to více ohlídat.. na druhou stranu vy ho zažalujete zaplatí 2500,– ale zase on by mohl udat vás že si myslí že auro není v dobrém technickém stavu že je nízké ať vás vemou na technickou a v závěru to může přijít i vás klidně na 30 000,–

No v tomhle směru jsem v pohodě, auto má měsíc starou technickou, sportovní kit z výroby, kola i pneu zapsána v TP. takže v tomhle by neuspěl :palec:

• Citovat
  • Upravit
800
31.3.17 23:23

Proč ti to nesepíše právník od kterého máš paragrafy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová