Pošli to dál - děláme dobré skutky :)
- Fotoalbum (22)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@růžový achát
já sem si taky říkal, jestli označit nějakýho chlapa nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak s nedělí hlásím, že se podařilo a vlastně náhodou.
Včera jsem byla na školním srazu a když jsem šla na toaletu kolem jednoho stolu, nechtěně jsem byla svědkem, jak jedna paní hledala v peněžence peníze na zaplacení útraty a chybělo jí kolem padesáti korun. Zaváhala jsem jen na vteřinu, ale nabídla jsem se, že jí tu částku doplatím. Bylo vidět, jak se jí ulevilo, ale přesto jí trapně a přijmout to nechtěla. Nakonec jsme se domluvily, paní nedala jinak, že mi peníze pošle zpět.
A zítra během dne (mám dov.) donesu naproti přes cestu do ubytovny soc. slabých pytel věcí po svých dětech matce samoživitelce s dvěma malými dětmi. Obvykle věci dávám kamarádce, ať si vybere a pošle dál. Ale tentokrát to chci dát té paní na ubytovnu.
A pokud na té ubytovně ještě budou na Mikuláše, stavím se tam s nějakými dobrotami.
@BohunkaP, děkuji za důvěru
a předávám štafetu @neumisa
.
Tak chci jenom nahlásit, že na ubytovně jsem už byla a paní jsem věci předala.
![]()
Příspěvek upraven 29.10.18 v 12:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý skutek s odměnou :)
Již druhým rokem pomáháme mamince, která má těžce postižené dítě. Alík má diagnostikovánou těžkou formu epilepsie tzv. Westův syndrom. Záchvaty způsobily mentální retardaci, středně těžkou poruchu autistického spektra, svalovou ochablost. Dnes je sedmiletý Alík psychomotoricky na úrovni tříletého dítěte. Sám se neumyje, koupání je pro něj utrpením, protože má strach z vody. Pleny jsou každodenní součástí jeho života. Ali chodí na ergoterapii, fyziorehabilitace, má čtyři hiporehabilitační jízdy týdně a pravidelně cvičí doma. Nejvíc mu pomáhá intenzivní hiporehabilitační pobyt, který je vždy jednou za čtvrt roku. Po tom posledním udělal velké pokroky, bohužel však stres z nástupu do školy způsobil velký regres ????
Maminka plete krásné čepice a kukly a my pořádáme třetí prodejní akci dobročinných vánočních pohlednic. Zdravotní pojišťovna bohužel hiporehabilitaci nehradí. Alík má sbírku na Patronovi dětí, ale pobyt začíná 17. listopadu a zatím se nevybrala ani polovina ????
https://patrondeti.cz/…itacni-pobyt
Ráda bych Vás tedy poprosila o malý finanční dar, za který Vás s manželem rádi odměníme vánočními pohlednicemi od českých malířů a fotografů ????. Stačí poslat na sbírku dar a kontaktovat mě do zprávy zde na emiminu.
Odkaz na pohlednice je zde:
https://www.fler.cz/…ika-ii-46410
Snažíme se jeho sbírku sdílet všude možně, tak snad se nebudete zlobit, že jsem využila i Emimino.
Moc Vám za Alíka i jeho rodinu děkuji ![]()
S pozdravem Lucie Horáková
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@růžový achát píše:
Tak @zoidberg se na to vykvajznul koukám, tak označuji @Lenka_Hal
Nevykvajznul, jenom nečtu upozornění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mám (asi) splněno…
nejprve jsem se zeptala svých dětí, jestli jsem na nich spáchala nějaký ten dobrý skutek.
Starší robě prohlásilo, že koupě mikiny dle jeho výběru byla dobrým skutkem - já si to nemyslím, v něčem chodit musí.
Mladší robě tvrdilo, že dobrým skutkem byl nákup specializovaného sportovního vybavení - nepovažuju za dobrý skutek, prostě to ke hře potřebuje.
Mého muže se radši neptám. ![]()
Takže jsem se musela pochlapit a něco si vymyslet. A ono to přišlo SAMO. Včera večer jsem jela autem po cestě, co vede lesem. Za zatáčkou na mě vybaflo prázdné auto na blikačkách odstavené na krajnici. Zanadávala jsem, protože to bylo fakt blbé místo. O 3 kilometry dále jsem „potkala“ takového seschlého staříka, jak si to šmáruje po krajnici, samozřejmě bez jakéhokoliv označení. Když jsem rozdýchala, že jsem dědulu málem povozila na kapotě, zeptala jsem se ho, co tam dělá - kleklo mu auto i mobil, tak vyrazil pěšky do nejbližší civilizace. Do té mu zbývalo ještě dobrých 10 kiláků.
Dědu jsem naložila, odvezla zpět k jeho autu a oba je odtáhla až na dvorek.
(ani nechtějte slyšet, co mu řekla jeho babča, když jsme se tam objevili
)
@jdukolem , vezmeš to po mně, kozenko? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nooo … jak jen to slušně … píppíppíp, ty starý blázne píppíppíp … ![]()
no dostal sprďáka, že si nenabil telefon, i když mu to od rána říkala a že vnuk mu minulý týden říkal, že s tou plechovkou nemá nikam jezdit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa super a samozřejmě opět báječně napsáno, jako vždy
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa
Chudák děda, ten to asi ještě pak schytal, ještě že si aspoň sodu od babky mohl vyrušit vzpomínkou na krásku, co ho zachránila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
@neumisaChudák děda, ten to asi ještě pak schytal, ještě že si aspoň sodu od babky mohl vyrušit vzpomínkou na krásku, co ho zachránila
A vnuk to jednou bude vyprávět jako vtipnou historku rodince. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!